Fra Texas til Arna for å spille fotball

29. Mimi Asom en kraftspiss fra USA

Sist oppdatert: 27. aug 2019 Skrevet av: Adminarna-bjornar.no

 

I slutten av juli dette året kom Mimi Asom til Bergen for å slutte seg til Arna Bjørnar for høstsesongen 2019. Hun fikk sin debut i hjemmekampen mot Fart og markerte debuten med å score mål etter forøvrig en skreddersydd pasning fra Milica Mijatovic. Etter det har var hun med på topp i vannpolokampen mot Kolbotn og hjemmerkampen mot LSK hvor hun også scoret mål.

Mimi er 21 år og kommer fra millionbyen Dallas i Texas og har spilt fotball siden hun var 4 år(!) først hjemme i Dallas og fra hun var 17 år og frem til i sommer  spilte hun collegefotball for Princeton  University i New Jersey, se lenke under:

https://goprincetontigers.com/roster.aspx?rp_id=14702

Mimi har også spilt for USA’s U20 lag.

* Du har vært her i ca. 1 mnd nå Mimi, hva er inntrykket så langt?

– Jeg har i hvert fall fått oppleve at Norge er et vakkert land. Og jeg er veldig godt tatt i mot av klubb og lagvenninner og det er også bra at vi som ikke er fra Bergen kan bo sammen og i nærheten av hverandre.

* Og rent fotballmessig, er det forskjell på amerikansk college fotball og norsk toppserie?

– Det tekniske nivået på spillerne i norsk liga er høyere enn i amerikansk collegefotball, men jeg jobber godt med å komme inn i systemet laget spiller og lærer for hver trening.

* Er det noen andre i familien som også spiller fotball?

– Jeg har en eldre bror og søster som begge har spilt fotball, og så har jeg en yngre søster på 11 år som også spiller.

* Og hva er dine planer mht utdannelse og fremtidig yrke?

– Jeg har studert «Public and International Affairs » , men har syslet med tanken om å studere jus når jeg er ferdig med fotballen.

Vi som har sett Mimi spille ser at hun er en sterk spiller som er god til å holde på ballen, og trener Remi gir henne denne attesten: Hun er god som feilvendt spiss, er sterk og en god avslutter. Og hun lærer fort vår måte å spille på og vil bli god å ha utover høsten.

Vi ønsker Mimi lykke til videre i sesongen og er spent på fortsettelsen