Fotballfesten 2019: De nominerte til årets spiller

Sandvikens Kennya Cordner (t.v.), Vålerenga-kaptein Sherida Spitse (midten) og Røas toppscorer Synne Jensen (t.h.) er nominert til årets spiller. Foto: Bildbyrån.

Vinneren kåres på Fotballfesten 2. desember på MAX kl. 21.00.

Sist oppdatert: 21. nov 2019 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Dagen etter Eliteseriens siste serierunde avholdes Fotballfesten 2019 – en feiring av de nylig avsluttede sesongene i Toppserien, Eliteserien, OBOS-ligaen og 1. divisjon.

En rekke priser skal deles ut når vi hyller de fantastiske prestasjonene i årets sesong.

Les også: Årets mål – din stemme teller – se alle målene og stem her.

Fotballfesten ser du på MAX kl. 21.00. Det blir innslag, underholdning, intervjuer og utdeling av en rekke prestisjetunge priser. Juryen har nominert følgende i kategorien «Årets spiller» i Toppserien.

Sherida Spitse, Vålerenga

Vålerengas kaptein holder høyt internasjonalt nivå, og sommerens VM-finalist har ledet hovedstadslaget gjennom en strålende sesong rent sportslig. Spitse har kvaliteter på en nivå få andre i Toppserien kan matche, noe som har vært avgjørende for Vålerenga denne sesongen.

Synne Jensen, Røa

Jensen har tatt store steg på den sportslige fronten i sin første sesong for Røa. Med sine 16 scoringer har hun vært med i kampen om toppscorertittelen hele sesongen, og troner øverst i poengligaen i Toppserien med et stort gap ned til neste spiller på listen.

Kennya Cordner, Sandviken

Har vært Sandvikens ledestjerne denne sesongen. En anvendelig spiller med teknisk briljans, som kan straffe enhver motstander. I siste serierunde avgjorde hun kampen om toppscorertittelen, og troner øverst med 17 scoringer i Toppserien.

Vinneren vil bli presentert på Fotballfesten som sendes 2. desember kl. 21 på MAX. Se de nominerte til «Årets spiller»  i Eliteserien og OBOS-ligaen her.

Husk at du kan stemme frem årets mål i Toppserien! Se mer her.

Prisdryss

Flere priser skal deles ut på Fotballfesten 2019:

De nominerte i de øvrige kategoriene offentliggjøres fortløpende frem mot Fotballfesten 2. desember.

Juryen

De nominerte er plukket ut av en jury bestående av eksperter, kommentatorer og journalister:

Sindre Vian, kommentator for Amedia og skribent for Toppfotball Kvinner
Alexander Straus, U23-landslagstrener
Knut Andreas Stenseth, Østlandets Blad
Olav Traaen, NRK
Morten Morisbak Skjønsberg, NRK