Første tap siden høsten 2019 – Sandviken vant 2-0

Sist oppdatert: 17. jul 2021 Skrevet av: Adminrbk-kvinner.no

 

Etter 31 kamper på rad uten tap, sprakk den fine statistikken mot Sandviken i dag. Det var to jevne lag som møttes og to lag med mye kvalitet som barket sammen på Koteng Arena. Til det som var fullsatt tribune, det vil si – det antallet man kunne ta inn i henhold til koronarestriksjonene – 280 tilskuere måtte gå skuffet hjem. De tilreisende supporterne fra Bergen var nok strålende fornøyde med sitt utbytte, tre poeng og serieledelse ved halvspilt serie.

Jevn kamp med stillingskrig

Det startet så bra, og etter 5 minutters spill så holder Sarah Dyrehauge på å sende hjemmelaget i ledelsen når hun header hardt og velplassert retning krysset – men stengene står i veien for dansken. Første omgang preges av to jevnbyrdige lag som prøver å få i gang sitt eget spill, men med god motstand så er det enklere sagt enn gjort. Derfor blir det en stillingskrig med mye trilling av ball, og ikke så mye fremdrift – for noen av lagene. RBK starter omgangen best, men Sandviken tar over og har et par farlige sjanser, men ingen av de blir det mål av. RBK virker litt lave og forsiktige, ikke helt som vi er vant til å se laget i sine beste perioder.

Flere endringer på laget

Laget hadde flere endringer til kampen, siden Emilie Bragstad, Cesilie Andreassen og Matilde Rogde var ute med skader – og keeper Nøstmo er fortsatt ute noen uker. Det ga Kristine Leine, Sarah Dyrehauge og Sara Fornes sjansen fra start, og Rulyte fortsatte i Nøstmos fravær.

Det kan ha påvirket samhandlingen i hjemmelaget som skapte få målsjanser til dem å være, selv om hjemmelaget hever seg i andre omgang. Sandviken virket noe skapere, og det var de som fikk uttelling.  Først er det Maria Brochmann som igjen scorer i Trondheim, som hun har gjort flere ganger før. Det skjer på en corner som antagelig ikke skulle vært corner til Sandviken, så det føltes nok ekstra surt. Da var det spilt 65 minutter. 2o minutter før slutt setter Ingrid Spord spikeren i kista med sitt 2-0 mål, et langskudd fra 20 meter som buer over en utspilt Rulyte i RBK-målet.

Ferie – et poeng bak

Nå tar laget en velfortjent ferie. Høstsesongen starter med en treningskamp borte mot Wolfsburg – før Toppserien er i gang igjen 7. august – borte mot Stabæk. RBK er et poeng bak Sandviken, men møter Bergenserne allerede 14. august i Bergen.

Det betyr at alt ligger fortsatt i RBKs hender, med seier i Bergen er det Rosenborg som igjen er i førersetet.

Kampfakta:

Toppseriens 9. runde, lørdag 17. juli kl 1500.

Rosenborg – Sandviken, 0-2  (Mål: Brochmann, Spord)

Laget: Rulyte – Næss – Leine – Vårhus – Olsvik – Joramo – Sørum – Blakstad – Dyrehauge (Lein) – Fornes (Brønstad) – Utland.