Fornes sikret seieren i siste minutt.

Sara Fornes slipper jubelen løs etter å ha avgjort kampen i det siste spilleminuttet. (Foto: RBK Kvinner)

Sist oppdatert: 27. mai 2022 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinnerrbk-kvinner.no

 

Det var en relativt jevnspilt kamp mellom Rosenborg og LSK Kvinner på Koteng Arena onsdag. Hjemmelaget hadde noen store sjanser og hadde et overtak spillemessig i deler av første omgang, men klarte ikke å omsette verken sjanser eller halvsjanser til mål. LSK kjempet hardt og hadde noe få muligheter – men heller ikke de var skarpe nok i motstanderens boks i de første 45 minuttene.

Celine Nergård startet som spiss og hadde noen få men gode muligheter i den omgangen hun var på banen. Spilleren som har vært forfulgt av skader siden hun kom fra Fløya, ser nå ut til å være en spiller å regne med fremover. Det er gledelig – men mål ble det ikke denne dagen.

Andre omgang var noe tammere fra hjemmelagets side, men fortsatt med et visst overtak spillemessig – men igjen nok en omgang som så ut til å ende målløs. Sara Kanutte Fornes hadde andre planer. I kampens aller siste ordinære spilleminutt får Synne Brønstad ballen i LSKs felt, drar av en forsvarer og legger inn til Fornes som banker ballen inn fra 7-8 meter – utagbart for keeper. Fornes sitt sjette mål for sesongen var det som skulle til for at tre nye poeng gikk til Rosenborg. Det var nødvendige poeng, siden både Brann og Vålerenga også vant sine kamper i denne 11. serierunden. RBK innehar tredjeplassen, og kan avansere på tabellen – men da må topplagene Vålerenga og Brann slås på hjemmebane i løpet av de neste ukene.

Neste kamp for RBK er Vålerenga i Oslo lørdag 28.5, kl 16:00.

Kampfakta: Onsdag 25.5 kl 18:00, 11. serierunde – Koteng Arena

Rosenborg – LSK Kvinner, 1-0 (0-0)

Laget:

Lene Christensen – Mali Næss – Emilie Bragstad – Mathilde Harviken – Kristine Leine (Minde) – Emilie Joramo – Selma Sol Magnusdottir – Synne Skinnes Hansen – Cesilie Andreassen (Lein) – Anna Jøsendal (Nautnes) – Celine Nergård (Fornes)