Foran kampen mot Brann

Søndag er det serieleder Brann som er motstander

Sist oppdatert: 29. mai 2022 Skrevet av: norvaldavaldsnestoppfotball.no

 

Kampene kommer tett nå, og det er knapp tid mellom kampene til å gjennomføre fullverdige treninger. Det går for det meste i restitusjon og kamp forberedelse fremfor en ny kamp. Det er kun to uker siden vi var i Bergen og møtte søndagens gjester på deres bane. En kamp vi nok ikke vil glemme på lang tid etter tap 10-0. Vårt største tap i Toppserien gjennom de ti sesongene vi har deltatt.

Siden Brann kampen har vi møtt Rosenborg (1-3) og Lyn i Oslo (2-3), to knappe tap, men det til tross – vi mener å se at laget er i utvikling, og onsdag var vi ikke mange minuttene fra å sikre oss uavgjort mot Lyn. Og at vi klarte å komme tilbake etter 0-2 og utligne til 2-2 viser en ny trend av våre unge jenter. Det er fort gjort å miste motet etter en rekke kalddusjer hittil i år, men all honnør til jentene for innsatsen i Oslo. Så registrere vi at vi nok en gang sliter med å komme i gang i første del av kampene, og at vi er sårbare på cornere. Her må vi bli langt tøffere i duellene og våge å gi litt juling i feltet. Unge spillere eller ikke, her må vi vise at vi vil være seniorspillere!

Med unntak av Kristina Svandal, som er ute med skade til høsten, så stiller vi en fulltallig kamptropp. Noen spillere sliter med smårusk, Karina Sævik gikk av banen med kjenning i hofta i pausen mot Lyn. Selv om også Sara Pavlovic, Sydney Blomquist og Evelyn Badu (stod over mot Lyn) sliter med belastningsskader  rapporteres det at de skal bli klare til kampen mot serielederen. Også Jovana Petrovic er klar etter håndskaden, men om hun eller unge Synne Danielsen vokter målet er ikke klart.

Våre gjester i søndagens kamp, Sportsklubben Brann Kvinner blir en stor utfordring. Serielederen kommer til Avaldsnes for å sikre seg sin 11 av 12 mulige seire. La oss for all del satse på at vi gir deg en helt annen kamp enn for 14 dager siden da Brann herjet og fikk lov å gjøre som de ville på banen.  Vi registrerer at seriens bunnlag, Røa, holdt Bergenserne til 0-0 i en omgang onsdag, men måtte se Brann score to ganger i andre halvdel. Det betyr at det er mulig å spille jevnt med Bergenserne som er det beste laget i serien sammen med Vålerenga.

Brann Kvinner er som kjent tidligere Sandviken, en klubb vi har møtt utallige ganger i både serie og cup. Og vi står med flest seire, 9 mot Branns 7. Men må innrømme at sist vi vant over Brann var her på denne bane i 2019, 3-2, og det er snart tre år siden.

Slik ser statistikken mot Sandviken/Brann ut:   19   4—6—9    24-37   (-13)

I sist hjemmekamp mot Rosenborg satte vi ny publikumsrekord for våre kamper i Toppserien. Hele 1.023 tilskuere ble telt opp, og vi sier tusen takk til alle som kom. Og ikke minst tusen takk for den støtten og heiaropene som kom fra tribunen. Vi håper at mange av dere er tilbake i dag, og støtter laget like godt. Så satse vi på at spillerne ute på grasmatta gir serieleder Brann like god motstand som de gjorde kot Rosenborg sist søndag.

Her kan du se kampen via H-Avis eller Direktesport: https://www.direktesport.no/event/B0sZUbi6rzLH6s2evL1pG0

Men husk Kamp og Kanutta pølse er best på Avaldsnes Idrettssenter!