Foran kampen mot Åsane

søndag kl. 15.00

Sist oppdatert: 17. sep 2022 Skrevet av: Adminavaldsnestoppfotball.no

 

Det omdiskuterte sluttspillet i Toppserien i Toppserien fortsetter søndag, og vi får besøk av Åsane som ble nr. 2 i 1. divisjons grunnserie. Åsane spilte senest i fjor kvalifisering om opprykk til Toppserien,  da ble det tap mot Lyn i begge kampene. Nå har Åsane fått en ny mulighet, og kan faktisk ble lag nr. 3 fra Bergen som spiller i Toppserien hvis laget kommer blant de som blir med i neste års Toppserie.  Tap 0-5 for Røa hjemme i første kamp var ingen god start for bydelslaget fra Bergen, men det gjør nok at laget er ekstra revansjesugent i når de kommer til Avaldsnes søndag.

-Hver kamp lever sitt eget liv, og selv om Åsane fikk en tøff start mot Røa, men Åsane er et godt fotball lag så vi må være på vårt beste hvis vi skal sikre tre poeng, kommenterer John Arne Riise dagen før kampen.

Åsane er et ballbesittende spillende lag som har hevdet seg i flere sesonger i toppen av 1. divisjon. Klubben driver et godt utviklingsarbeid og mange av spillerne i både Brann og Åsane har gått veien gjennom Åsane som i dag samarbeider tett med Brann om spillerutveksling. Og på dagens Åsane lag finner vi også en tidligere Avaldsnes spiller, Skudenesjenta Marie Anglevik, som står bokført med en Toppseriekamp for Avaldsnes (i 2014) og kamper i 1. divisjon i 2011 og 2012.

Vi har kun spilt en obligatorisk kamp mot Åsane, i NM cup i 2017, en kamp vi vant 8-1 i Åsane. Vi senest i år spilte vi treningskamp mot laget, på Stord i mars, en kamp vi vant 3-2. I fjor spilte vi 2-2 i en treningskamp, også det på Stord.

John Arne Riise disponerer også i dag nesten samtlige spillere i troppen. Kristina Svandal er fortsatt ikke 100% etter skaden som har holdt henne på sidelinjen i hele år, og matches forsiktig. Riise har dermed et luksusproblem når 11 spillere skal settes opp i start 11-eren. Disse 11, og de som kommer inn i løpet av kampen, satser vi yter 100% jentene fra Åsane.

-Vi fokuserer mest på oss selv og spiller vårt eget spill, utvikle oss, og gjøre det vi jobber med på feltet. Men det blir helt sikkert en tøff kamp på en tung og vår gressmatte sier, avslutter Riise før han går på feltet til en siste treningsøkt med sine spillere.

Kampstart søndag kl. 15.00. Billetter får du kjøpt her: https://ticketco.events/no/nb

Og kan du ikke se kampen live på Avaldsnes Idrettssenter kan du se kampen her: https://www.direktesport.no/event/d17aa816-631e-46e6-882e-eaff6b745fae