Før kampen: viktig oppgjør på Sofiemyr

Kolbotn - Røa 01.08

Sist oppdatert: 31. jul 2020 Skrevet av: Erik Olssondynamitegirls.no

 

Blir det flere slike jubelscener på Sofiemyr lørdag ettermiddag? 

I den 5. serierunden møtes lagene som innehar de to siste, og minst attraktive, plassene på tabellen. Tabellfangsten har vært svak for det hvitkledde vertskapet så langt, mens det for Dynamite Girls har vært totalt fraværende.

Innledningsvis tok Kolbotn poeng mot både Klepp og Avaldsnes, men har siden gått på to bortetap mot Rosenborg (3-1) og Lyn (1-0).

Etter fire tøffe oppgjør for Røas del, hvorav tre mot gullkandidater, har prestasjonene variert, men samtidig blitt progressivt bedre for hver serierunde.

Nå venter et forrykende oppgjør på naturgressbanen som var vitne til fjorårets villeste vannpolo-oppgjør. Den gang ble kampen spilt over to dager grunnet vannmengdene på banen. Nå, derimot, spiller værgudene på lag i det Kolbotn og Røa på desperat poengjakt barker sammen.

Historisk sett er det to lag som har til vane å være jevne. Lagene har møttes 43 ganger i serie- og cupspill siden årtusenskiftet, og både Kolbotn og Røa har vunnet 18 kamper hver. Syv kamper har endt uavgjort.

Fjorårets oppgjør på Røabanen endte 1-2 i favør Kolbotn, mens det mye omtalte returoppgjøret på Sofiemyr i september endte 4-4. Skal det endelig løsne litt foran mål for begge lag? Får vi se et lignende målbonanza som i fjor?

I Geir Nordbys 600. kamp jakter Røa-jentene sesongens første trepoenger. Skulle det skje vil Nordby feire sitt jubileum med seier nummer 360 siden hans inntreden på Røa før 1996-sesongen.

Det i seg selv er en god nok grunn til å følge lørdagens spennende bortekamp på Sofiemyr!

Kampen kan du se på direktesport.no fra kl. 15:00 lørdag.