Før kampen: Vålerenga vs. LSK Kvinner

Foto: Andreas Kristoffer Berge/Kvinneidrett.no

Sist oppdatert: 05. aug 2022 Skrevet av: jonaslsk-kvinner.no

 

Toppserien er endelig tilbake etter en lang sommerpause, og vi er klare for å ta fatt på høstsesongen. Først kamp på menyen er borte mot Vålerenga i morgen klokka 17.00.

Motstanderen

Etter fjorårets dårlige sesong (basert på deres ambisjoner) har laget fra hovedstaden startet atskillig bedre i år, og de befinner seg for tiden på en tredjeplass med en kamp mindre spilt enn RBK på plassen foran seg. Fasit etter 14 kamper er 10 seiere, to uavgjorte og to tap. Deres to tap kom mot henholdsvis Brann og RBK.

Da lagene møttes i omvendt oppgjør ble det dessverre en mørk kamp vår for del, og laget fra Oslo Øst vant hele 3-0 i LSK-hallen.

De seks fem oppgjørene mellom lagene i Toppserien har endt følgende:

  • 27.04.2022 – LSK Kvinner 0-3 VIF
  • 26.09.2021 – VIF 2-1 LSK Kvinner
  • 14.07.2021 – LSK Kvinner 1-1 VIF
  • 01.11.2020 – VIF 4-2 LSK Kvinner
  • 22.08.2020 – LSK Kvinner 1-3 VIF

I VIF anno 2022 finner vi en tidligere bird, nemlig toppscorer Elise Thorsnes som har 13 nettkjenninger på 14 toppseriekamper så langt i årets sesong. Spissen spilte i gult og svart i 2019-sesongen, hvor hun vant the double.

Knut Slatleim om treningsperioden inn mot derby og hva som venter i morgen

-Nå har vi trent i snart tre uker, og spilt to treningskamper. Vi har noen nye fjes som har kommet inn, så vi har jobbet med å få disse inn alle faser av vårt spill, samt hvordan vi ønsker å framstå. Det har vært veldig positivt så langt med de nye spillerne på plass, så det blir spennende å se de på banen i en tellende kamp, sier Knut.

-Mot Vålerenga forventer vi først og fremst en tøff fysisk kamp. De er et voksent, bra fotballag med god fysikk. De er gode til å sette opp bokssituasjoner og fylle på med mange folk, så vi er nødt til å være påskrudd på de enkle tingene. Duellspill og konsentrasjon blir ekstra viktig. Så håper vi at vi skal klare å ta tak i ballen i perioder vi også, men vi må erkjenne at vi i også kommer til å måtte forsvare oss ganske lavt tidvis, sier Knut.

-Dette er kamper som lever litt sitt eget liv. Det skal bety mye for oss å bite godt fra oss i denne kampen her, sier Knut.

Billetter

Vi setter ufattelig stor pris på alle dere som velger å støtte oss fra tribunen i Engaland. Bli med på derby du også da vel? Kjøp din kampbillett her!

 

Kampen sendes på NRK.

 

VI – OSS – SAMMEN!