Før kampen: Sandviken – Vålerenga

200227 Rikke Marie Madsen of Vålerenga and Vilde Hasund of Sandviken during a pre-season friendly football match between Sandviken and Vålerenga on February 27, 2020 in La Manga. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Sist oppdatert: 06. jul 2020 Skrevet av: maddegsandvikentoppfotball.no

 

Endelig er det kamp på Stemmemyren igjen! Sandviken tar imot Vålerenga på Stemmemyren i en forsinket serieåpning i Toppserien. Kampen spilles lørdag 4. juli klokken 14:00.

De to siste årene har Sandviken tapt sesongåpningen på Stemmemyren. I 2018 endte det 0-1 mot Kolbotn, mens sesongåpningen mot Røa i fjor endte 0-2. Nå gjelder det å få en god start på 2020-sesongen!

Vålerenga har spilt i Toppserien siden 2012-sesongen, og siden 2015 har de klatret gradvis oppover tabellen. I fjor ble det andreplass i Toppserien og finale i cupen med Monica Knudsen ved roret. Denne sesongen har hun blitt utviklingssjef i klubben og danske Jack Majgaard Jensen har tatt over som hovedtrener. Målet for årets sesong å gå helt til topps i Toppserien.

De siste fem oppgjørene mellom Sandviken og Vålerenga på Stemmemyren har endt med to seire, to uavgjort og ett tap. Tapet kom i fjor høst, da Vålerenga trakk det lengste strået i et oppgjør som endte 4-3 i favør Oslo-laget. Det er garantert en revansjelysten Sandviken-gjeng som står klar når Toppserien settes i gang på lørdag.

De fem siste oppgjørene mellom Sandviken og Vålerenga på Stemmemyren (i Toppserien):

2019: Sandviken 3-4 Vålerenga

2018: Sandviken 3-0 Vålerenga

2017: Sandviken 2-0 Vålerenga

2016: Sandviken 2-2 Vålerenga

2015: Sandviken 0-0 Vålerenga

 Kilder: altomfotball.no, vif-damefotball.no/om-valerenga/

Trenerens ord før kampen

Hvordan har sesongoppkjøringen vært under korona-perioden?

Det har vært en merkelig sesongoppkjøring. Vi så veldig sterke ut da vi kom hjem fra La Manga, så kom korona og vi ble permittert hele gjengen. Det var tøffe tak med tanke på hva vi kunne trene på. Men jentene har stått godt på og er i god fysisk form. Det har vært en god forberedelse. Det er likt for alle lag, så jeg håper vi skal bite godt fra oss.

Dere møter Vålerenga som ble nummer to i Toppserien i fjor og kom til cupfinale. Hvordan ser du for deg at kampen blir?

Det blir en spennende og interessant kamp mellom to lag som vil kjempe i toppen. Vi spilte mot de på La Manga. Det var en tøff fysisk kamp der vi gikk seirende ut, men det var en kamp som kunne vippet begge veier, og det blir det nok her på lørdag også.

Hvordan tror du sesongen blir i år for Sandviken sin del?

Vi ønsker å sloss helt på toppen der og komme så høyt som mulig. Da må vi være godt strukturert i det vi holder på med, både offensivt og defensivt. Vi må se til å vinne så mange kamper som mulig, det er det som er målsettingen.

200226 Patrik Hansson, head coach of Sandviken, poses for a portrait on February 26, 2020 in La Manga.
Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Kjøp billett til kampen her!

Se kampen direkte her!

Skrevet av Ole Erdal Ones.

Foto forsidebilde: Mathias Bergeld, Bildbyrån