Før kampen mot Stabæk

Er du klar for vestkantderby?

Laura Gashi scoret et meget vakkert mål mot Stabæk i treningskampen i vinter. Får vi en reprise på lørdag? Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 25. jun 2021 Skrevet av: Thomas Nordenglyndamer.no

 

Vi er klare for årets andre hjemmekamp på Kringsjå. I den femte serierunden i Toppserien er det Stabæk som kommer på besøk. Bærumslaget har i likhet med oss tre poeng på de første fire kampene, men ligger på plassen over med bedre målforskjell.

Det har vært mange spillere innom begge klubber opp gjennom, og man finner flere i dagens støtteapparat og i spillerstallene som har vært i begge klubbene. For eksempel har både Lyn-trener Tom Stenvoll og Sportslig leder Jan Henrik Øydne begge vært med i trenerteamet og tatt cupgull og seriesølv med Stabæk Kvinner tilbake i 2011. Lørdag skal de prøve å senke blåtrøyene.

Stabæk
Gjestene fra Bærum tok årets første poeng i forrige runde, da de slo Kolbotn 2-1 på Sofiemyr. Før det var det tre strake knepne tap mot Rosenborg, Klepp og Sandviken. Landslagspausen ble tydeligvis brukt godt, for i en treningskamp mot ØHIL vant de hele 7-0, før de forrige helg vant mot nevnte Kolbotn i Toppserien.

I likhet med Lyn er det mye ungt talent i Stabæk-troppen, og sammen med noen mer erfarne spillere så man i 2020 at de lekte seg gjennom 1. divisjon. 17 seire, 1 tap og hele 68-13 i målforskjell er ikke annet enn svært imponerende. Like mange scoringer skal det bli vanskelig å følge opp i årets sesong, men begge de to toppscorerne fra i fjor, Melissa Bjånesøy (25 mål) og Zara Jönsson (14 mål), er fortsatt i klubben. I tillegg har de forsterket med tidligere Lyn-spiller Linn Huseby fra Røa og Kim Maria Sundlöv fra svenkse Djurgården i vinter.

Maren Hagfors Thoresen etter opprykket til Toppserien i 2018. Foto: BillyBonkers

Det blir som sagt hyggelig gjensyn med flere som har vært innom Lyn opp gjennom årene, men det blir ekstra spesielt når Maren Hagfors Thoresen kommer tilbake til hjemlige trakter. Hun var med i våres da lagene møttes i treningskampen som endte 1-1, men dette blir første betydelige kamp hvor hun spiller mot moderklubben. Maren er spilleren med flest kamper i Lyn-drakt på kvinnesiden med over 152 kamper og 60 mål. Hun er også en av få, om ikke den eneste, som har spilt og scoret mål i alle divisjonene på kvinnesiden for én og samme klubb – det er imponerende. Vi ønsker Lyn-jenta velkommen tilbake på Kringsjå på lørdag, men i første av to kamper denne sesongen, så håper vi at hun unngår å score.

Kjøp billett til kampen her

Lyn
Det ble en søvnløs natt etter 5-0-tapet mot Sandviken i midtuken, men det har vært noen oppløftende treningsøkter i etterkant og det er en svært revansjelysten gjeng som går ut på Kringsjå-matta lørdag ettermiddag.

Hjemme på Kringsjå er det lenge siden noen har tatt alle poengene, man må faktisk helt tilbake til 30. august i fjor for å finne siste tap på Kringsjå. Den rekken med kamper ønsker vi selvfølgelig at fortsetter og vi starter med Stabæk på lørdag.

Emilie Raaum Closs ble liggende etter en hodeduell på tampen av kampen mot Sandviken, men venstrebacken er tilbake og kampklar. Hele troppen er friske og raske, bortsett fra Emilie Bølviken som fortsatt er ute.

Vi gleder oss til kamp!

Hvordan se kampen?
Kampen ser du best på Kringsjå. Billetter kan kjøpes her. Vi har kun lov til å ta inn 200 tilskuere, så vær raske med å sikre deg billett. Det vil ikke selges billetter ved inngangen på kampdag, så billettkjøp må gjøres gjennom TicketCo.

Om du ikke har mulighet til å se kampen fra tribuneplass, så vises kampen på direktesport.no

Vi ønsker velkommen til Kringsjå på lørdag og håper på en uforglemmelig kamp.
Kampstart er lørdag klokken 15.00.