Før kampen mot Sandviken

Årets første tur til Bergen

Årets første tre poeng kom mot Klepp. Kan årets første bortepoeng komme mot Sandviken? Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 21. jun 2021 Skrevet av: Thomas Nordenglyndamer.no

 

Det er over to uker siden vi tok årets første trepoenger mot Klepp, som også var siste kamp før landslagspausen. Nå skal vi i gang igjen og kampene kommer tett de neste to ukene. Men aller først er alt av fokus rettet mot morgensdagens kamp i Bergen når vi gjester gulljagende Sandviken.

Sandviken
For i morgen kveld er det klart for midtukekamp på Stemmemyren i Bergen. Sandviken har startet sesongen på best mulig måte og står med ni av ni poeng før kampen. I år er bergenserne på gulljakt og årets lag ser utvilsomt veldig sterkt ut.

I startelleveren finner vi to tidligere Lyn-spillere. Både Guro Bergsvand (38 Lyn-kamper) og Vilde Hasund (50 Lyn-kamper) har vært faste i startelleveren til Sandviken-trener Alexander Straus så langt denne sesongen. I tillegg har hvittrøyene forsterket laget før sesongen. Spesielt trioen fra Klepp, Marthine Østenstad, Elisabeth Terland og Tuva Hansen, er verdt å merke seg. I tillegg hentet de landslagsspiller Vilde Bøe Risa etter at kontrakten hennes med Häcken gikk ut i vinter, men etter å ha spilt de tre første kampene er hun nå klar for nye eventyr i utlandet, og vil derfor ikke bli å se i morgendagens kamp. Det vil heller ikke Cecilie Redisch Kvamme, som ikke blir Sandviken-spiller før 1. juli, når kontrakten med West Ham går ut.

Men selvom Risa ikke spiller i morgen, så er det andre å se opp for. Spesielt viktig blir det å stoppe Terland. Terland har vært i kjempeform i seriestarten og har scoret i alle tre kampene.

Morgensdagens hjemmelag har slått Kolbotn (1-0) og Avaldsnes (3-0) på hjemmebane, mens de vant 2-1 borte mot Stabæk før pausen. Sandviken går inn til kampen som store favoritter, men det gjorde de i fjor også, men da tok Lyn fire av seks mulige poeng mot bergenserne. På Kringsjå vant Lyn 2-0, mens kampen på Stemmemyren endte 1-1.

Lyn
Etter seieren mot Klepp har Tom Stenvoll sine jenter fått trent godt i to uker og fått en velfortjent frihelg. Spillere som har slitt med småskader har kommet tilbake og det er kun Emilie Bølviken som fortsatt har litt igjen før hun er spilleklar. Det er mange som kjemper om plass startelleveren om dagen, så Stenvoll og teamet hans har mange valgmuligheter til denne kampen.

Det som er sikkert er at troppen som reiser til Bergen i morgen er motiverte og klare for å stjele med seg nye poeng fra storfavorittene.

Hvordan se kampen?
Kampen spilles i Bergen og med den strenge protokollen er det fortsatt ikke lov med bortesupportere. Men frykt ikke, det er flere muligheter til å følge kampen på.

Med regjeringens lettelser før helgen, så ønsker vi invitere til åpen kiosk og Sandviken – Lyn på lerretet på klubbhuset. Så har du lyst til å se kampen med andre Lyn-supportere så er du hjertelig velkommen. Vi åpner dørene 18.30 og kampen starter 19.00.

Hvis du foretrekker å se den hjemme i sofaen er det også lov. Da er det direktesport.no som gjelder.

Har du ikke mulighet til noen av de nevnte ovenfor så kan kampen også følges i tekstformat på blant annet VG live.

Kampstart er tirsdag 19.00.