Før cupkampen mot AaFK Fortuna

Emma Stølen Godø og Lyn-damene gleder seg til cupkamp. Her mot Sandviken i helgen som var. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 10. aug 2021 Skrevet av: Thomas Nordenglyndamer.no

 

NM for kvinner er allerede godt i gang og nå er det vår tur til å spille vår første cupkamp for året. Som Toppserielag kommer Lyn inn i 2. runde. Vi har blitt satt opp borte mot 2. divisjonslaget AaFK Fortuna, så i morgen går turen til Ålesund og Aksla stadion.

Aksla stadion har en unik beliggenhet på toppen av Aksla. Det blir nok en flott opplevelse for de utvalgte som reiser over onsdag formiddag.

AaFK Fortuna
Fotballklubben AaFK Fortuna het frem til i fjor Fortuna Ålesund. Klubben har spilt én sesong i Toppserien, det var tilbake i 2009 da klubben endte på sisteplass med kun 3 poeng etter 22 kamper. Nå befinner klubben seg på nivå tre i norsk fotball, men har ambisjoner om å bli blant de 15 beste lagene i Norge innen 2023.

Onsdagens cupmotstander endte ett poeng bak KIL/Hemne som rykket opp til 1. divisjon i 2019. Det ble nok ekstra surt da 2. divisjon ble regnet som en del av breddefotballen, og fikk derfor ikke spille fotball før rett før sommeren. Men det er godt lag vi møter, et lag som nok holder 1. divisjonsnivå.

I treningskampene i sommer har laget tapt mot Amazon Grimstad (1. div) og vunnet mot Molde (2. div) og ØHIL (1. div). I første runde i cupen for en liten uke siden vant de 5-1 borte mot 2. divisjonslaget Hødd.

Det er flere gode spillere i troppen deres og det er en klubb med ambisjoner, så vi er avhengige av å være på fra start for å gå videre. AaFK Fortuna serieåpner hjemme mot Træff til helgen.

Billetter til helgens Toppserie-kamp mot Arna-Bjørnar kan kjøpes her

Lyn
Det var mange skuffede Lyn-spillere etter at dommeren blåste av lørdagens kamp mot Sandviken. Et straffespark på overtid var det som avgjorde kampen.

Vi har lært og tar med oss det positive fra kampen. For det var veldig mye bra mot serielederne fra Bergen. Spesielt defensivt var Lyn solide i store deler av kampen. Nå venter en helt annen utfordring for damene, som må ta favorittstempelet for en gangs skyld.

Det er kun Josefine Birkelund som er utilgjengelig, og som dessverre er ute resten av sesongen, ellers er resten av troppen klare for cupfotball på Sunnmøre.

Hvordan se kampen?
Kampen spilles som nevnt på toppen av Ålesund, på Aksla stadion.

Vi viser kampen på klubbhuset, så om du har lyst til å se kampen med andre Lyn-supportere, så er det bare å ta turen innom.
Har du ikke anledning eller ønsker å se kampen i ro og mak, så kan du se den på direktesport.no.

AaFK Fortuna – Lyn har kampstart 19.00.