Før byderbyet

Årets siste hjemmekamp

Revansjelystne jenter frykter ikke gullkandidatene. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 06. nov 2020 Skrevet av: Thomas Nordenglyndamer.no

 

Lyn mot Vålerenga, vest mot øst, yngste laget i Toppserien mot erfarne utenlandsprofiler – det er tid for byderby.

På 2000-tallet var Oslo-derbyet et av de største oppgjørene i Norge på herresiden. Ullevaal Stadion var fylt til randen nesten hver kamp med stor medieoppmerksomhet. Nå er det seks år siden herrelagene møtte hverandre sist i NM, men på kvinnesiden lever derbyet i beste velgående. Selvom oppmerksomheten ikke har tatt helt av på kvinnesiden enda, så er det høy temperatur i hvert eneste møte. Dette oppgjøret er det alltid ekstra vondt å tape og alltid utrolig deilig å vinne.

På lørdag står det enda mer på spill. For vår egen del sikrer vi plassen i Toppserien med seier og Kolbotn avgir poeng mot LSK Kvinner. Vålerenga blir derimot seriemestere om de tar alle poengene på Kringsjå, men kun hvis Rosenborg avgir poeng hjemme mot Sandviken. Det blir altså en svært spennende runde. Presset er derimot størst hos gjestene, for ved å avgi poeng på lørdag, risikerer de å slippe Rosenborg foran seg før siste serierunde.

Lagene har møtt hverandre syv ganger tidligere, fem ganger i Toppserien og to ganger i NM. Ser man på statistikken leder østkantlaget ganske overlegent på resultat (5 seire, 1 uavgjort og 1 tap), men de siste årene har kampene vært jevne. I 2019 vant Lyn på bortebane og tapte 2-1 i hjemmekampen som ble spilt på Grefsen stadion. I årets første oppgjør var Lyn best i førsteomgang, etter at Vålerenga fikk en spiller utvist tidlig, men i 2. omgang reiste hjemmelaget seg og scoret to mål som holdt til seier.

Den danske treneren Jack Majgaard Jensen har virkelig fått sving på sakene i Vålerenga i debutsesongen sin. For blå-trøyene har ikke tapt siden serieåpningen og står med 10 seire og 5 uavgjorte etter det. Forrige runde kjørte de over LSK Kvinner og vant 4-1 på hjemmebane som tilsier storform inn mot byderbyet. Det blir viktig å se opp for ligaens toppscorerer Ajara Nchout Njoya, samt Sherida Spitse, Dejana Stefanovic og Synne Sofie Kinden Jensen.

Men noen walkover får de ikke på Kringsjå. For Ole Johan Aas og Lyn-damene har yppet mot de aller fleste i år og har skapt overraskelser flere ganger. Spesielt hjemme på Kringsjå har det sett svært bra ut i høst. 10 poeng og 10-5 i målforskjell på de fem siste seriekampene har tatt laget opp til sikker plass før nest siste serierunde. Sist ble det 3-1 seier borte mot Røa.

Camilla Linberg jakter fortsatt toppscorer-tittelen, men har i de siste kampene tatt på seg assistrollen. Det har vært like effektivt det, for flere spillere har skrevet seg på scoringslisten. De to siste kampene har både Sofie Tunes og Selma Hernes scoret sine første mål i Toppserien. Ellers er det en skadefri tropp som kan velges fra.

Kampen er allerede utsolgt, så den eneste måte å få med seg kampen på er å streame den på direktesport.no eller følge tekstoppdateringene på VGLive. Denne kampen blir filmet med tre kameraer og er vil gi gode bilder til dere som seere!

Vi oppfordrer alle som skal på kampen til å bruke munnbind og oppretteholde god avstand til andre – både på anlegget og til og fra kamp. Benytt gjerne bil og parker gratis på Sognsvann, så man unngår mye folk på t-bane/buss.

Se høydepunktene fra det første møte med Vålerenga tidligere i år:

Vinn sesongkort til neste sesong!
Vi trekker én vinner av de som har tippet riktig resultat, som vinner ett sesongkort til sesongen 2021.