Flere skjebner kan avgjøres

Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Vi teller ned til siste serierunde, og på veien til sesongavslutningen er dette nest siste stopp. Mye kan avgjøres, men spenningen kan også øke før den siste runden. Les deg opp på runde 21 av Toppserien her!

Sist oppdatert: 01. nov 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

Vinteren begynner å melder sin ankomst, man ser det overalt. De siste bladene begynner å falle ned fra grenene på trærne, og det unngåelige venter oss.

Sesongslutt.

Det er bare to runder igjen i Toppserien 2019, og for å virkelig nyte fotballen mens vi har den, skal vi sammen gjøre de siste to rundene til superrunder.

Vi skal sette rekord i antall tilskuere på en runde i Toppserien og du kan være med. Du kan også bli med i konkurransen om å vinne en fotballtur til London med fly, hotell og kampbilletter for deg og en venn eller familiemedlem. 

Les mer om rekorden og konkurransen her!

RUNDE 21 | TOPPSERIEN


Sikres sølvet, eller revansjeres cup-tapet?

Vålerenga – Avaldsnes, Intility Arena. 

Rødt og blått skal møtes i hovedstaden, og det er to lag i medvind som skal kjempe mot hverandre.

Hjemmelaget har hatt vinden i seilene i større deler av høstsesongen enn Avaldsnes, og har knytt en stram pålestikk rundt sølvmedaljen. Men i det siste har lagene stort sett holdt samme antal knop. Vålerenga har tatt 22 av de 24 siste mulige poengene. 

Rogalendingene er en ganske lang seilas unna medalje. Men det er ikke umulig. I horisonten skinner bronseplassen, men de er avhengige av at både Klepp og Sandviken havarerer fra og med denne runden for at de selv skal kunne kapre en plass på pallen ved sesongslutt. Av de siste 24 mulige poengene har Avaldsnes tatt 21. Ett mindre enn Vålerenga.

KAPTEINEN: Sherida Spitse skal lede Vålerenga mot Avaldsnes. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån.

I det siste har det vært et lite taktskifte hva styrkeforholdet mellom klubbene angår. De siste fire kampene har endt med tre seire til Vålerenga og én uavgjort. De tre kampene før det endte med tre seirer til Avaldsnes.

Det seneste oppgjøret mellom lagene utspilte seg i fremmed farvann for Avaldsnes, da Vålerenga vant 3-0 på Intility Arena i cupen. Natasha Dowie scoret alle tre, men etter at hun returnerte fra sitt utlån fra australske Melbourne City, er ikke englenderen noe Avaldsnes er nødt til å bekymre seg over denne gangen. 

Med seier i helgen vil Vålerenga være sikret sølvet, mens Avaldsnes vil være helt ute av medaljekampen om de ikke tar tre poeng. En sølvplass til hovedstadslaget vil også sikres om Sandviken og Klepp taper sine kamper.

Vålerenga har frarøvet Avaldsnes en plass i cup-finalen. Kan Avaldsnes bidra til å frarøve sølvet fra Vålerenga?

Om du ikke skal se kampen fra tribunen kan du se den ved å klikke på denne linken (NRK)


Se høydepunktene fra det motsatte oppgjøret: 


Topp mot bunn

LSK Kvinner – Fart, LSK-hallen.

Hjemmelaget kunne feire nok en tittel i Toppserien forrige runde, da de tok det éne poenget som trengtes mot Kolbotn for å sikre toppen av tabellen to runder før slutt.

Det gjenstår å se om «kampen derpå» preges av at alt er avgjort for de ferske mesterne, eller om de fortsatt er tente for å gi jernet i sin siste hjemmekamp denne sesongen. 

Det besøkende laget, Fart, går også inn i runden vel vitende om at resultatet i denne kampen ikke vil endre på noe som helst. De vil fortsatt rykke ned til førstedivisjon.

SPRUDLET: LSK Kvinner har allerede sendt korken til gullchampagnen i luften. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Rødtrøyene har en skrekkelig historikk når det kommer til oppgjørene med kanarifuglene. På fire forsøk har de scoret én gang, og sluppet inn 22 ganger. Det betyr at de i snitt slipper i fem og et halvt mål i møte med LSK Kvinner.

Vondt blir verre for Fart om du ser på resultatene av de fire siste kampene i Toppserien. Bunnlaget har tapt samtlige, og står med 0-11 i målforskjell på de oppgjørene. 

LSK Kvinner på sin side har, på de siste seks kampene, tatt 16 av 18 mulige poeng, og holdt nullen ved fire anledninger.

Tar LSK Kvinner en ny oppskriftsmessig seier? 

Om du ikke skal se kampen fra tribunen kan du se den ved å klikke på denne linken (Amedia)


Se høydepunktene fra det motsatte oppgjøret: 


Kjemper om medalje

Sandviken – Kolbotn, Stemmemyren kunstgress. 

Lagene møttes sist i fjerde runde, da Kolbotn tok sin første trepoenger og begynte sin enorme rekke med gode resultater. Etter seieren over bergenserne holdt de koken til sommeren, og med unntak av 0-0-kampen mot Klepp på Intility Arena, vant de samtlige kamper frem til sommerferien.

Siden slutten av september har de hevet seg sportslig, men er fortsatt et stykke unna det vi så i vår og i fjor. 

Nå skal de ta turen til Stemmemyren for å møte laget som lenge var LSK Kvinners største utfordrer til gullet, Sandviken.

I forrige serierunde scoret Camilla Ervik rundens mål. Se det her: 

Det er kun hjemmelaget som har noe annet enn ære å spille for, siden de fortsatt er med i kampen om de to resterende medaljene. Kolbotn kan ikke nå pallen eller kvalikplassen.

De helhvite kommer fra en vanskelig bortekamp mot Avaldsnes der de måtte se seg tapt 3-2, men Camille Erviks fulltreffer ble kåret til rundens mål. En mager trøst. 

Kolbotn kommer fra en hakket sterkere prestasjon. De møtte et LSK Kvinner-lag som kjempet om å få det siste poenget de trengte for å ta hjem nok en tittel i Toppserien. Ingen enkel oppgave.

De så lenge ut til å ta tre poeng, men det endte 2-2 mot Hege Riise & Co. Når man legger til at kampen ble spilt på Jessheim stadion, og ikke på eget gress, gjør det prestasjonen enda bedre for laget fra Oppegård.

Sandviken er nødt til å hente inn poeng på Vålerenga for å fortsatt ha sjans til å ta sølv. De er avhengig av at klanens helter avgir poeng. Selv må de ta ett, men de bør ta tre. 

Om du ikke skal se kampen fra tribunen kan du se den ved å klikke på denne linken (Amedia)


Se høydepunktene fra det motsatte oppgjøret: 


En gylden mulighet

Klepp – Arna-Bjørnar, Klepp stadion

Klepp har en horribel statistikk mot Arna-Bjørnar. Én ting er Arna-Bjørnars 15 seirer på 23 kamper og Klepps fire. Det som kanskje er verre, er at Klepp ikke har vunnet mot dem på syv forsøk. 

To ganger på de siste syv oppgjørene mellom lagene har det endt målløst. Resten har Arna-Bjørnar vunnet.

Med to kamper igjen av serien kjemper lagene i forskjellig ende av tabellen, og begge trenger poeng. Kanskje er dette er kampen hvor Klepp kan ta tre poeng mot Arna-Bjørnar?

Gjestene trenger minimum to poeng fra de to siste kampene for å ende over kvalikplassen ved sesongslutt. Det fordrer selvfølgelig at Lyn tar seks poeng på sine to siste kamper. Men, hovedstadslaget har et betydelig enklere kampprogram igjen enn bergenserne. Alt kan skje. 

Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Klepp ligger for øyeblikket på tredjeplass, á poeng med Sandviken, men foran med en målforskjell 20 mål. Ni bedre enn medaljerivalen. 

Helgens hjemmelag kommer fra en brakseier mot Røa på Røa kunstgress, i en kamp hvor Marie Hella Andersen noterte seg for to scoringer. Havana Solaun og Tameka Butt én hver.

Arna-Bjørnar gikk av banen etter et målløst oppgjør mot Trondheims-Ørn forrige seriekamp, men i runden før det var de del av sesongens store målkallas. 4-5 ble det da Arna-Bjørnar vant borte mot Lyn. 

Om du ikke skal se kampen fra tribunen kan du se den ved å klikke på denne linken (Amedia)


Se høydepunktene fra det motsatte oppgjøret: 


Jakter tre poeng

Lyn – Røa, KFUM-Arena

Hjemmelaget ligger på tiendeplass på tabellen, noe som betyr to kvalikkamper idet lyden av den siste fløyten for Toppserien runger ut. For å unngå den er de nødt til å ta inn fem poeng på Arna-Bjørnar eller Trondheims-Ørn i løpet av de kommende to rundene.

Med andre ord er ingenting annet enn tre poeng godt nok for Lyn når de får besøk av Røa på nok en lånt hjemmebane for sesongen, KFUM-Arena. Tidligere har de spilt på Grefsen kunstgress ettersom den planlagte oppgraderingen av gressmatta på den egentlige hjemmebanen på Kringsjå har tatt mer tid enn antatt.

På motsatt banehalvdel møter de ikke bare Toppseriens toppscorer i Synne Jensen. De møter også et lag på jakt etter å revansjere det sure tapet mot Klepp på eget gress i forrige runde. Hele fire mål måtte hentes ut av Røa-nettet før kampen var over.

Én mer enn da de møtte Lyn tidligere i sesongen.

AVGJØR HUN IGJEN? Vilde Hasund skal igjen møte sin gamle klubb Røa, ikledd Lyn-drakten vi har sett henne i de siste to årene. Foto: Bildbyrån.

Den gang var det tidligere Røa-spiller Vilde Hasund som straffet gamleklubben. På stillingen 2-2 fant hun nettet fra spiss vinkel utenfor boksen. Hun fastsatte sluttresultatet til 2-3 og Lyn fikk med seg det som til nå er én av deres to borteseirer.

Vilde Hasund er nylig tatt ut til sin første landslagssamling, og ble intervjuet av Toppserien.no som «Ukens profil» tidligere denne uken.

Intervjuet kan du lese ved å klikke på denne linken

De siste tre oppgjørene mellom lagene har vært målrike og jevne. Om du er på østlandsområdet er dette en kamp det kan være verdt å få med seg. 

Om du ikke skal se kampen fra tribunen kan du se den ved å klikke på denne linken (Amedia)


Se høydepunktene fra det motsatte oppgjøret: 


Avgjørelsens time?

Trondheims-Ørn – Stabæk, Koteng Arena. 

At Stabæks sesong ikke har vært det klubben og dens supportere hadde ønsket, er ingen overraskelse.

Det var i det motsatte oppgjøret mot helgens motstander at Stabæk tok sitt første poeng og scoret sitt første mål denne sesongen. Det var i runde fire. Da hadde de allerede spilt tre kamper, og sto med null poeng og seks mål i negativ målforskjell.

Mot midten av høstsesongen så vi en liten formendring da de plutselig gikk strake kamper med seirer, og høstet nok poeng til å fortsatt ha en teoretisk mulighet til å nå kvalikplassen. Men da må de vinne mot Trondheims-Ørn på Koteng Arena.

Og de må vinne mot seriemester LSK Kvinner på Nadderud 16. november.

KNIVEN PÅ STRUPEN: Stabæk har ikke råd til å tape flere kamper. I tillegg er de avhengige av at Lyn ikke tar flere poeng. Ved neste poeng Lyn tar rykker Stabæk ned. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Forrige runde klarte de å holde Lyn til en 1-0-seier på Nadderud og med det kunne de fortsette å ha en teoretisk mulighet til å berge plassen. 

Trønderne kan også være å se på kvalikplass ved sesongslutt, men det skal veldig mye til for at det skal skje. Tar de poeng mot Stabæk er de sikret å unngå den farlige tiendeplassen, noe de også er om Lyn avgir poeng.

Det betyr at om Lyn deler poengene med Røa i sin kamp vil Stabæk rykke ned, og Trondheims-Ørn være sikret videre spill i Toppserien uten kvalikrunder først. 

Møt opp på Koteng Arena og se om Trondheims-Ørn klarer å stå imot Stabæk som desperat trenger tre poeng.

Om du ikke skal se kampen fra tribunen kan du se den ved å klikke på denne linken (Amedia)


Se høydepunktene fra det motsatte oppgjøret: 


Tabellen

TABELL | TOPPSERIEN
1 Vålerenga 14 20 31
2 LSK 13 12 28
3 Rosenborg 13 12 27
4 Avaldsnes 13 10 25
5 Sandviken 13 2 22
6 Arna-Bjørnar 13 -8 13
7 Kolbotn 13 -7 11
8 Klepp 13 -12 11
9 Lyn 13 -11 9
10 Røa 14 -18 7