Fire lag har fått luke på toppen av tabellen

I Toppseriens tredje runde ble det spennende i flere oppgjør.

Sist oppdatert: 05. jun 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

Favorittene hadde lenge trøbbel mot antatt svakere motstand, men til slutt vant LSK Kvinner, Vålerenga, Rosenborg og Sandviken. I tillegg tok Lyn sin første seier for sesongen.

RUNDE 3 | TOPPSERIEN
Arna-Bjørnar 0 - 2 Rosenborg
Avaldsnes Toppfotball 2 - 3 LSK
Kolbotn 1 - 2 Vålerenga
Lyn 2 - 0 Klepp
Stabæk 1 - 2 Sandviken Toppfotball


Nå venter en landslagspause. Det er derfor to uker til neste serierunde i Toppserien.

Sesongens første seier

Lyn 2-0 Klepp, Kringsjå kunstgress

Lyn hadde en tøff midtukekamp mot LSK Kvinner på onsdag, men sprudlet allikavel i solskinnet på Kringsjå lørdag.

Det tok bare to minutter før hjemmelaget scoret dagens første. En lang ball ble slått mot Emma Stølen Godø som stusset ballen videre til Kristin Haugstad. Spissen rundet elegant keeper før hun trillet ballen i det åpne målet. En bedre start på kampen kunne ikke Lyn drømme om.

Resten av omgangen var det Lyn som styrte, med de klarte ikke å skape noen farligheter. Klepp forsvarte seg godt og lot vertene trille ball på egne banehalvdel.

Fem minutter før hvilen skulle det imidlertid smelle igjen. Lyn fikk et hjørnespark, men ballen ble klarert. Hjemmelaget plukket opp andreballen og fikk lagt inn fra godt bak i banen. På bakre hadde Joanna Bækkelund løpt seg fri og kunne enkelt sette inn Lyns andre scoring.

Omgangen var relativt kjedelig, men vertene scoret på de sjansene de produserte og ledet fortjent 2-0 til pause.

Klepp var mer med på notene etter hvilen, men klarte ikke å skape noen store sjanser før på overtid. Lyn var heller ikke farlige i det offensive spillet.

Den nevnte muligheten til Klepp var det Marie-Yasmine D’Anjou som fikk. Midtbanespilleren headet ballen i stolpen etter en corner, men marginene var ikke med Klepp.

Dermed kan Lyn juble for sesongens første seier!

Lyns neste kamp: Sandviken (B)

Klepps neste kamp: LSK Kvinner (H)

Se høydepunktene fra oppgjøret:

To straffer i jevn batalje

Kolbotn 1- 2 Vålerenga, Sofiemyr stadion

Kolbotn fikk etter en halvtime en corner. Den ble slått høyt inn mot bakre stolpe. Julie Klæboe gikk i bakken etter en duell med Catherine Bott. Dommeren pekte på straffemerket og Ingrid Kvernvolden satt straffen sikkert mål. Det er lett å unne henne den scoringen etter det skademarerittet hun har vært gjennom.

Det skjedde ikke mye i førsteomgang, men etter pause skulle det bli mer fart på sakene.

50 minutter var spilt da Kolbotn kombinerte seg flott fremover i banen. Til slutt havnet ballen hos Kvernvolden, som bestemte seg for å prøve lykken fra 25 meter. Hannah Seabert i Vålerenga-buret trodde ballen skulle gå utenfor og valgte å la ballen passere seg. Skuddet gikk i stolpen og Kvernvolden var millimetere unna å bli tomålsscorer.

Etter én time fikk bortelaget også sjansen fra straffemerket. Celin Bizet Ildhusøy jaget en ball på høyrekanten og ble felt av Selma Pedersen. Dommeren dømte straffe etter å ha hatt en liten prat med assistentdommeren. Dejana Stefanovic var sikker fra elleve meter. 1-1!

Fem minutter senere hadde Vålerenga snudd kampen. Oslolaget fikk frispark i god innleggsposisjon og Kolbotn fikk aldri klarert. Fra fem meter taklet Stefanovic ballen i mål. To mål i løpet av fem minutter for den serbiske midtbanekrigeren.

Etter scoringene var Vålerenga det førende laget på Sofiemyr. Det virket som at lufta gikk litt ut av hjemmelaget.

På overtid traff Synne Jensen tverrliggeren med et langskudd. Lagene var best i hver sin omgang, men til slutt var det fortjent at Vålerenga vant. Det betyr at de fortsatt topper tabellen etter tre seire på tre kamper.

Kolbotns neste kamp: Stabæk (H)

Vålerengas neste kamp: Arna-Bjørnar (H)

Se høydepunktene fra kampen:

Holdt nullen for tredje gang

Arna-Bjørnar 0-2 Rosenborg, Arna Idrettspark

Noe overraskende var det hjemmelaget som tok initiativet i denne kampen. Arna-Bjørnar presset høyt i starten og vant ballen flere ganger i gode posisjoner. Likevel skapte de ikke noen farligheter av det. Etter å ha ristet av seg åpningssjokket tok laget fra Trondheim mer over. 26 minutter var spilt da ballen havnet hos Sørum på bakre stolpe. Midtbanespilleren klinte til på halvspretten, men forsøket gikk like over mål.

Lisa-Marie Utland har fått en god åpning på sesongen, og etter 33 minutter scoret hun i sin tredje kamp på rad. Julie Blakstad benyttet sin enorme hurtighet og kom seg løs på venstresiden. Kantspilleren la ballen 45 grader ut til Utland som enkelt bredsidet ballen i mål. En skikkelig goalgetter-scoring!

Etter scoringen dominerte Rosenborg totalt og kunne ha ledet med flere mål til pause.

Rosenborg tok styringen i andreomgang også, og doblet ledelsen etter 53 minutter. Matilde Rogde passerte to-tre Arna-Bjørnar-spillere før hun fant Julie Blakstad ved straffemerket. Lynvingen gjorde ingen feil og styrte ballen kontrollert ned i lengste hjørnet.

Like før scoringen ropte Arna-Bjørnar på straffe, men dommer vinket spillet videre. Haugland ble revet ned i feltet og etter å ha sett reprisen viser det seg at hjemmelaget ble snytt for straffe.

Blakstad hadde muligheten til å bli tomålsscorer et kvarter før slutt, men hun traff tverrliggeren. Hun prøvde lykken fra 30 meter og skuddet var hardt og godt plassert, men ballen gikk via tverrliggeren og over mål. Hadde den ballen gått inn, ville det sannsynligvis vært rundens scoring.

Hjemmelaget leverte en brukbar sluttspurt og Miljana Ivanovic holdt på å skape spenning i kampen fem minutter før slutt. Arna-Bjørnar tok en kort corner og fikk til slutt lagt inn. Ivanovic hadde løpt seg fri og prøvde å styre headingen i lengste hjørnet. Ballen gikk via stolpen og ut til utspill fra keeper.

Dermed vant Rosenborg 2-0. Trønderne er det eneste laget som ikke har sluppet inn mål denne sesongen.

Arna-Bjørnars neste kamp: Vålerenga (B)

Rosenborgs neste kamp: Avaldsnes (H)

Se høydepunkter fra Rosenborg sin seier: 

Praktscoringer

Avaldsnes 2-3 LSK Kvinner, Avaldsnes Idrettsenter

LSK Kvinner har fått en god start på sesongen og sto med seks poeng på to kamper før dette oppgjøret.

Bortelaget brukte bare åtte minutter på å ta ledelsen mot Avaldsnes. Cathrine Dahlström fluktet inn et innlegg som Sophie Román Haug styrte vakkert i lengste hjørnet med en utsøkt heading. Bedre er det rett og slett ikke mulig å gjøre det.

Avaldsnes startet kampen med en fembackslinje, men LSK Kvinner kom likevel til en del brukbare muligheter, og ledet fortjent til pause.

Camilla Linberg måtte forlate LSK-hallen på krykker i onsdagens kamp mot Lyn, men var likevel spilleklar til denne. 13 minutter ut i andreomgang presenterte hun seg. Sara Pavlovic mistet ballen på egne banehalvdel og Linberg tok over. Hun dro seg enkelt forbi et par spillere og plasserte ballen kontrollert ned i hjørnet. Hennes første offisielle scoring i LSK Kvinner-drakt!

Et kvarter før slutt fikk Karina Sævik en eventyrlig mulighet. Den hjemvendte landslagsspilleren kom alene med keeper, men skuddet var for svakt. Returen havnet imidlertid hos Anna Langås Jøsendal som enkelt kunne sette inn reduseringen.

Román Haug sin første scoring var vakker, men etter 83 minutter toppet hun den scoringen. Avaldsnes mistet nok en gang ballen på egen banehalvdel. Román Haug lobbet ballen over Victoria Esson i Avaldsnes-buret fra 25-meter. En fantastisk scoring som selv ikke David Beckham hadde gjort bedre.

Man skulle tro at kampen var punktert, men Avaldsnes reduserte nok en gang like etter scoringen til Román Haug. Et langt oppspill fra Robyn Decker ble headet mot mål av Jøsendal. Norstrøm så ut til å redde den, men klarte ikke å hindre ballen i å gå via hanskene hendes og i mål.

Avaldsnes jaktet utligning, men klarte aldri å true målet til LSK Kvinner skikkelig på tampen. Dermed vant LSK Kvinner 3-2 for andre kamp på rad.

Avaldsnes neste kamp: Rosenborg (B)

LSK Kvinners neste kamp: Klepp (B)

Se de flotte scoringene under:

Favoritten trakk det lengste strået

Stabæk 1-2 Sandviken, Nadderud stadion

Sandviken var store favoritter i møte med nyopprykkede Stabæk og tok tak i kampen fra start av.

Elisabeth Terland har vært i fyr og flamme denne sesongen, og lørdag scoret hun i sin tredje kamp på rad. Spissen dro seg nydelig inn fra venstre og fyrte av et langskudd tilbake i venstre hjørnet. Sunniva Skoglund holdt på å få noen fingre på ballen, men rakk akkurat ikke bort. Det var på dette tidspunktet spilt 23 minutter av kampen!

Sandviken fortsatte å kontrollere kampen i de påfølgende minuttene, men etter 33 minutter svarte Stabæk. Et skudd ble blokkert og ballen falt i beina til Live Aandal. Hun rundet keeper og taklet ballen i mål. En god prestasjon av midtbanespilleren. Dette var også Stabæk sitt første mål for sesongen!

Mål påvirker som kjent kamper og Stabæk var plutselig det laget som styrte det meste på Nadderud etter scoringen. Dermed var det muligens litt urettferdig at bortelaget skulle ta tilbake ledelsen. Terland tredde Vilde Hasund nydelig gjennom. Alene med keeper gjorde hun ingen feil trillet ballen bort i det venstre hjørnet.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-1 til Sandviken.

Vilde Bøe Risa har vendt hjem til Bergen og spiller denne sesongen for Sandviken. Etter 70 minutter viste landslagsspilleren seg frem på et frispark. Ballen fikk en fin bue over muren og var på vei i krysset, men Skoglund fikk akurrat en hånd på den og fikk dyttet ballen i tverrliggeren og ut.

Stabæk klarte aldri å legge noe ordentlig press på bortelaget og dermed ebbet kampen ut med en 2-1-seier til Sandviken. Kampen var relativt jevn, men bortelaget var et lite hakk bedre og vant fortjent. Sandviken har full pott etter tre serierunder. Stabæk må fortsatt vente på årets første poeng, men fikk i det minste sesongens første scoring i denne kampen.

Stabæks neste kamp: Kolbotn (B)

Sandvikens neste kamp: Lyn (H)

Se høydepunktene fra kampen: 

TABELL | TOPPSERIEN
1 Sandviken Toppfotball 4 10 12
2 LSK 4 9 12
3 Vålerenga 4 9 12
4 Rosenborg 4 8 12
5 Klepp 4 -2 6
6 Stabæk 4 -3 3
7 Lyn 4 -8 3
8 Kolbotn 4 -6 0
9 Avaldsnes Toppfotball 4 -7 0
10 Arna-Bjørnar 4 -10 0