Fikk jobb gjennom Manpower: – Har fått et nytt arbeidsliv jeg ikke trodde var mulig å kombinere med fotball

Kristin Risnes spiller for Arna-Bjørnar og har gjennom Manpower fått en fleksibel jobb som er mulig å kombinere med fotballen. Her i aksjon mot LSK Kvinner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Nå kan Arna-Bjørnar-spiller Kristin Risnes både satse på fotballen og bygge CVen.

Sist oppdatert: 16. des 2019 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

PARTNERINNHOLD:

Tidligere i år inngikk Toppfotball Kvinner en unik avtale med Manpower som skal bidra til at flere fotballspillere kan satse samtidig som de får muligheten til et tilpasset arbeids- og utdanningsløp. Gjennom et nytt karriereprogram er det nå lettere for spillerne i Toppserien og 1. divisjon å kombinere fotball med studier og arbeid.

Kristin Risnes fra Arna-Bjørnar er én av spillerne som har benyttet seg av muligheten.

– Det startet med at jeg ønsket en deltidsjobb som lot seg kombinere med fotballen. Jeg kontaktet Toppfotball Kvinner, som koblet meg til Manpower i Bergen. Vi møttes for en prat, og etter hvert ble jeg innkalt på intervju i Sbanken. Her visste de på forhånd at jeg spilte fotball og ikke kunne jobbe 100 prosent. Etter intervjuet var jeg heldig og fikk jobben, forteller Risnes, som har jobbet i banken siden slutten av oktober.

Døråpner

– Manpower har vært en døråpner for meg og gitt meg et arbeidsliv jeg ikke trodde var mulig å kombinere med fotball. De har løftet frem de positive kvalitetene og erfaringene en travel fotballspiller har, fremfor å fokusere så mye på de «negative» sidene, som at man er lite fleksibel, sier Risnes.

Men at jobben hennes ble innenfor bankdrift, var ikke opplagt for 23-åringen.

– Med en bachelor som faglærer i kroppsøving og idrettsfag har jeg etter hvert ganske mye erfaring fra skole- og læreryrket. Jeg var interessert i å prøve noe helt nytt, sier Risnes.

Les også: Toppfotball Kvinner inngår samarbeid med Høyskolen Kristiania 

Karriereveiledning

Manpower har engasjert egne karriereagenter for å kartlegge hver enkelt spillers kompetanse og preferanser, og bistå med å ta gode valg for en parallell karriere. Slik kan spillerne utnytte sitt potensial som idrettsutøver både på klubb og landslag.

– Da Manpower spurte hvor jeg kunne tenke meg å jobbe, sa jeg at jeg var åpen for det meste så lenge det ikke ble et hinder for min hverdag som fotballspiller. De forstod dette, og la ned en god innsats for å finne en jobb som kunne passe. Da jeg kom til intervju, var Sbanken informert om min lite fleksible og travle hverdag som spiller for Arna-Bjørnar. De fokuserte heller på hva jeg kunne bidra med, forteller Risnes, som foreløpig skal være i Sbanken ut januar.

Kristin Risnes Arna-Bjørnar
Kristin Risnes (t.h.) på jobb for Arna-Bjørnar mot LSK Kvinner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Arna-Bjørnar-spilleren mener Manpower-samarbeidet er optimalt ved siden av fotballen.

– Sbanken og Manpower har blitt enige om en avtale som gjør det mulig for meg å kombinere jobb og fotball. Jeg jobber litt kortere dager, og har en fridag i uken til proffdag med Arna-Bjørnar. Banken er også fleksibel hvis det plutselig blir endring i treningstid eller jeg må ha fri i forbindelse med kamp.

Les også: Høyteknologiske VR-briller skal løfte Toppserien

Anbefaler programmet

Den nye karriereveien har også gitt mersmak for 23-åringen.

– Det er spennende å lære nye ting i Sbanken. All erfaringen jeg får her er med på å bygge en CV, samtidig som jeg satser på fotball. Manpower har gjort begge deler mulig. Det trenger ikke være et hinder å spille i Toppserien hvis man får hjelp av riktig folk.

Arna-Bjørnar-spilleren har en klar oppfordring til sine fotballkolleger:

– Jeg håper mange andre også benytter seg av denne muligheten, sier Risnes.

Spiller du i Toppserien eller 1. divisjon og vil komme i kontakt med Manpower? Les mer her.

Røa-spillerne Maria Hiim og Anya De Courcy ser frem til at det blir enklere å kombinere toppfotball med studier og jobb. Se videoen der de deler sine erfaringer rundt Manpower-samarbeidet.