Fem klubber har spillere på månedens lag for november

Dette er spillerne vi mener har levert best i Toppserien i november!

Sist oppdatert: 29. nov 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

Som oktober, var også november en kort måned med tanke på antall spilte kamper. To runder i Toppserien har gått av stabelen i årets nest siste måned. De to siste rundene denne sesongen.

Det betyr at det er duket for sesongens siste kåring av «månedens lag».

Igjen har vi gått for en 4-4-2-formasjon, og igjen kan vi se trender i laget. Klepp som har scoret klart flest mål de to siste rundene er laget med flest representanter på laget.

Keeper: Lindsey Harris, Klepp

Klepps sisteskanse er en av flere som har holdt nullen én gang i løpet av de to rundene. Ingen lag har holdt nullen begge rundene, og av keeperne som har stått begge kampene for sitt lag, er Harris den som har sluppet inn delt færrest mål. Bare ett.

Hun har en redningsprosent på 83 prosent, og det som gjør at hun tar plassen på laget foran Trondheims-Ørns Kristine Nøstmo, er at hun står med flere redninger som er vanskeligere å gjennomføre. Det som i statistikken heter «super saves». Med tre stykker scorer Harris bedre enn noen i runde 22.

I tillegg har hun en suksessrate på 100 prosent når det kommer til keepers involveringer før angripende lag kommer til avslutning i angrepet.

LINDSEY HARRIS: Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Høyreback: Marita Olsen, Trondheims-Ørn

Trondheims-Ørns 18 år gamle høyreback har vært god i Toppseriens to siste runder – spesielt i runde 21. Da hadde hun elleve vellykkede pasningsbrytninger, hvorav fire av dem var på motstanders banehalvdel. Hun har også en treffsikkerhet på pasningene på 84 prosent. Noe som er imponerende med tanke på at hun er i toppsjiktet av antal pasninger pr. kamp.

Fordelt på begge rundene har hun en treffsikkerhet på taklinger på nærmere 90 prosent – høyest av alle høyrebacker i Toppserien (som har flere enn fire taklinger i snitt pr. kamp) de aktuelle rundene. Offensivt har hun også bidratt. Hjemme mot Stabæk slo hun tre pasninger inn i motstanders 16-meter og traff på alle.

Midtstopper: Mali Lilleås Næss, Trondheims-Ørn

25-åringen har med seg lagvenninne Olsen i forsvarsrekka, noe som ikke burde overraske mange. Trondheims-Ørn er det eneste laget – uansett turnering – som har reist til Rogaland og holdt buret rent mot Avaldsnes denne sesongen. En enorm bragd.

Hun er flink til å gjenvinne ballen, og hun er trygg med den i beina. I begge rundene har hun vunnet samtlige dueller hun har vært i på motstanders banehalvdel, hun har vunnet samtlige taklinger (i runde 21 var hun i tillegg stopperen med flest taklinger) og hun har en treffsikkerhet på pasningene sine på 92 prosent. En solid stopper det er vanskelig å komme unna på månedens lag.

MALI LILLEÅS NÆSS: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Midtstopper: Synne Vatshelle Raa, Sandviken

Ja, Synne Vatshelle Raa har spilt i en forsvarsrekke som har sluppet inn tre mål på de to kampene de har spilt i november, men mot Røa i sesongens siste kamp, leverte hun tett opp mot perfekt likevel.

Hun vant samtlige dueller (åtte), luftdueller (tre) og taklinger (to) hun prøvde på, i tillegg til at hun slo en nøkkelpasning, brøt fem pasninger og var først på tolv andreballer.

I runden før vant hun 88 prosent av de defensive duellene, 100 prosent av luftduellene og taklingene, brøt ti pasninger og slo en nøkkelpasning. Hun har også skapt to sjanser over begge rundene.

Venstreback: Andrine Tomter, Vålerenga

Tomter har vært skadet store deler av sesongen, men har spilt de siste rundene og minnet klanen på hva de har savnet. 24-åringen ligger i toppen hva pasningsbrytninger angår. Mot Arna-Bjørnar brøt hun elleve pasninger. Bare tre spillere i brøt flere i siste runde av Toppserien. Samme runde hadde hun 13 gjenvinninger, hvorav fem av dem var på motsatt banehalvdel.

Hun har kommet ut av alle driblingsforsøkene sine med ballen i beina og truffet på nærmere ca. 75 prosent av taklingene sine. Hun er også en del av et Vålerenga-forsvar som har sluppet inn delt færrest mål i runde 21 og runde 22.

Høyrekant: Elise Hove Thorsnes, LSK Kvinner

Det er nok få som mener at LSK Kvinners sjarmøretappe var særlig sjarmerende – selv fra kanarileiren. Dog trenger ikke Elise Hove Thorsnes å sitte igjen med for mye dårlig samvittighet. 31-åringen, som ligger både på topp og på kanten for LSK Kvinner, har scoret tre mål og er en av fem spillere som har scoret i begge rundene.

Mot Stabæk i runde 22 var hun spilleren i Toppserien som hadde flest skudd på mål. Fem i tallet. Det var samtlige av hennes skudd den kampen. Hun har levert nøkkelpasninger, skapt sjanser, har flere vellykkede pasninger med adresse i motstanders boks, noe som gjør det vanskelig å holde henne utenfor dette laget.

ELISE HOVE THORSNES: Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Defensiv midtbane: Dejana Stefanovic, Vålerenga

En av de viktige brikkene som har ført til at Vålerenga bare har sluppet inn ett mål de to siste rundene – som er delt best. I runde 21 vant serberen 19 dueller, bare Røas Justine Vanhaevermaet vant flere. Anja Sønstevold (LSK Kvinner) hadde like mange. Med åtte suksessfulle hodedueller vant hun nest flest i ligaen.

Men, hun gjør mer enn bare den defensive jobben. Vålerenga-spilleren gjennomfører fire vellykkede driblinger i snitt hver kamp, slår vellykkede pasninger inn i motstanders boks og holder generelt et høyt nivå på treffprosent for pasninger (82 prosent).

Offensiv midtbane: Havana Solaun, Klepp

Havana Solaun kunne nesten forsvart å holde begge plassene på den sentrale midtbanen i dette laget med den statistikken hun har. Klepp scoret til sammen ti mål i løpet av runde 21 og runde 22. Havana Solaun var direkte involvert i åtte av dem. Tre mål og fem målgivende ble det. I runde 22 hadde hun vanvittige fem målpoeng (to scoringer og tre målgivende).

Det holder i massevis for å få plass på månedens lag, men det er selvfølgelig mer. Hun har skapt klart flest sjanser med hele ni sjanser fordelt på de to rundene. Det er langt foran neste spiller på listen. Hun slo syv nøkkelpasninger fordelt på rundene, og ikke overraskende er det flest i Toppserien.

Basert på de to siste serierundene er hun utvilsomt juvelen i månedens lag.

HAVANA SOLAUN: Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Venstrekant: Marie Dølvik Markussen, Vålerenga

Med scoring og målgivende har Markussen målpoeng i begge kampene for Vålerenga. Hun snitter på fire vellykkede driblinger pr. kamp (og er i toppen hva gjelder suksessrate på dribleforsøk i Toppserien). I runde 22 (mot Arna-Bjørnar) skapte hun fire sjanser, slo fire nøkkelpasninger og hadde fem vellykkede pasninger inn i bergensernes 16-meter.

I samme runde var det ingen spillere i Toppserien som gikk seirende ut av flere dueller enn henne (21), og  med ni vellykkede taklinger var det bare Trondheims-Ørns Emilie Joramo som hadde flere (elleve).

Spiss: Elisabeth Terland, Klepp

Nesten like udiskutabel på dette laget som sin lagvenninne i midtbaneleddet. Hun har scoret to mål i begge november-kampene og er med det spilleren med flest mål denne måneden. Begge rundene hadde hun tre skudd på mål – tall som sier noe om effektiviteten hennes.

Terland har vist at det virkelig er lov å fundere over hva som ville vært dersom hun hadde vært tilgjengelig hele sesongen. Målsnittet hun har på sine ti kamper i Toppserien er på 0.7 mål pr. kamp. Det er absolutt konkurransedyktig med Røas Synne Jensen (0.73) og Sandvikens Kennya Cordner (0.77), som kjempet om toppscorertittelen denne sesongen.

ELISABETH TERLAND: Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Spiss: Kennya Cordner, Sandviken

Som Elisabeth Terland, Havana Solaun og Elise Hove Thorsnes, scoret også Kennya Cordner i begge rundene. Mot Kolbotn scoret hun to, mot Røa ett. Med de tre scoringene tok hun igjen, og passerte, Røas Synne Jensen som Toppseriens toppscorer – med ett mål.

Men i sesongens to siste serierunder gjorde hun mer enn bare å score. Hun skapte totalt tre sjanser, gjennomførte åtte vellykkede driblinger og fyrte av skudd hele 13 ganger – flest i ligaen.


Se også: