Favorittene vant i åpningsrunden

Foto: Marius Simensen/BILDBYRÅN

Tre favorittseire og noen vanvittige scoringer i sesongens første runde.

Sist oppdatert: 22. mai 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

Endelig er Toppserien i gang igjen og vi fikk servert en særdeles underholdene åpningsrunde.

Klepp 4-1 Arna-Bjørnar (4-0)

Mål: Kaja Karlsen (1), Marie-Yasmine D’Anjou (5, 14), Emma Braut Brunes (20), Kamilla Aabel (90+2)

For en fotballkamp vi fikk servert på Jæren i serieåpningen. Hjemmelaget leverte festfotball i førsteomgang og etter 20 minutter sto det hele 4-0.

Dagens og sesongens første scoring kom allerede før minuttet var spilt. Marie-Yasmine D’Anjou vant ballen på midten og fosset fremover i banen før hun tredde gjennom Kaja Karlsen. Alene med keeper gjorde spissen ingen feil og sendte Klepp i føringen.

Bare minutter senere skulle D’Anjou doble ledelsen. Helene Broch plukket opp en ball ute til venstre og svingte inn. Ballen fikk en liten retningsforandring via et Arna-Bjørnar-hodet, og da hadde D’Anjou ingen problemer med å skli inn 2-0.

Klepp ga seg ikke der, og fortsatte sitt massive press og vant et hjørnespark etter 14 minutter. Broch svingte inn og Arna-Bjørnar-keeper Gudbjörg Gunnarsdottir leverte en rufsete utboksing. Etter litt klabb og babb havnet ballen til slutt hos D’Anjou som hadde lusket seg inn på bakre stolpe og satte inn sin andre scoring for dagen.

20 minutter ut i oppgjøret, plukket Emma Braut Brunes opp en ball i returrommet og klinket til. Ballen gikk via en Arna-Bjørnar-spiller og ned i hjørnet. 4-0 etter 20 minutter!

SCORET: Emma Braut Brunes. Foto: Marius Simensen, Bildbyrån.

Ting roet seg litt ned etter de forrykende åpningsminuttene og lagene gikk til pause på 4-0.

Etter hvilen var det Arna-Bjørnar som skapte mest, men at de tre poengene skulle bli igjen på Jæren var det aldri noe tvil om.

Kamilla Aabel stanget inn et trøstemål like før slutt på et hjørnespark, men det ble kun med den ene reduseringen. Dermed vant Klepp til slutt 4-1, og har fått en drømmestart på sesongen. Arna-Bjørnar på sin side må løfte seg betraktelig foran de neste kampene. Da venter LSK Kvinner, Rosenborg, Vålerenga og Sandviken i tur og orden for bergenserne.

Klepps neste kamp: Stabæk (H)

Arna-Bjørnars neste kamp: LSK Kvinner (B)

Se høydepunktene under:

Sandviken 1-0 Kolbotn (0-0)

Mål: Elisabeth Terland (75)

Sandviken er av mange regnet som den største gullfavoritten denne sesongen. Da var ikke noe annet enn tre poeng hjemme mot Kolbotn godkjent i sesongåpningen.

Det var jevnt det første kvarteret på Stemmemyren, der Sandviken trillet ball, mens Kolbotn forsvarte seg godt. Etter 20 minutter fikk hjemmelaget kampens første mulighet. Marthine Østenstad, som ble hentet fra Klepp før sesongen, fikk all tid i verden til å lade kanonen fra 16-meter, men skuddet gikk et par meter over mål.

Elisabeth Terland kom også fra Klepp før denne sesongen. Etter halvspilt førsteomgang prøvde hun seg på det helt spektakulære. Siri Ervik i Kolbotn-buret sto litt vel langt ute fra målet og Terland prøvde lykken fra 40 meter(!), men Kolbotns sisteskanse fikk flyttet beina raskt nok og vippet ballen over tverrliggeren.

Resten av omgangen var preget av sterk Sandviken-dominans, men målene uteble. Til pause viste skuddstatistikken 11-0, men i målprotokollen sto det 0-0.

I likhet med førsteomgang, var det første kvartet av den andre nokså jevn. Etter 60 minutter fikk Kolbotn sitt første skudd på mål, men forsøket fra Ingrid Kvernvolden ble aldri farlig.

Kolbotn fikk en enorm mulighet etter 73 minutter. Et hjørnespark ble slått inn fra høyre og en Kolbotn-spiller raget høyes i feltet og headet ballen i stanga. På returen fikk kaptein Lena Hansen en aller tiders mulighet, men avslutningen gikk like over mål.

Istedenfor at Kolbotn skulle ta en sjokkledelse, var det hjemmelaget som skulle få noe å juble for. Et kvarter gjensto da Terland bestemte seg for å prøve lykken fra distanse for endte gang i kampen. Denne gangen gikk skuddet inn, men Ervik burde har gjort det bedre i keeperarbeidet i den situasjonen. Likevel var det et flott skudd og en god prestasjon av Terland.

SCORET I DEBUTEN: Elisabeth Terland. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

Kolbotn var aldri i nærheten av å utligne på tampen. Dermed tok Sandviken til slutt en velfortjent seier, men den satt langt inne.

Sandvikens neste kamp: Avaldsnes (H)

Kolbotns neste kamp: Rosenborg (B)

Se høydepunktene fra kampen her:

Rosenborg 2-0 Stabæk (1-0)

Mål: Lisa-Marie Utland (22), Cesilie Andreassen (72)

I likhet med Sandviken var også Rosenborg store favoritter i serieåpningen. Trønderne ønsket nyopprykkede Stabæk velkommen til Koteng Arena.

Rosenborg tok som ventet kommandoen fra start og hadde fått tre hjørnespark allerede før ti minutter var spilt. Ingen av dem ga uttelling og Stabæk så komfortable ut i de bakre rekker i starten av kampen.

Etter 22 minutter fikk trønderne sitt fjerde hjørnespark og da skulle den sitte. Lisa-Marie Karlseng Utland er en av de råeste spillerne i boksen, og det var derfor ikke overraskende at det var hun som stanget inn ledelsen. Julie Blakstad slo et helt perfekt hjørnespark og Utland hadde løpt seg fri fra sin oppasser. Fra fem meter hadde spissen ingen problemer med å sette sitt første for sesongen.

KONTANT: Lisa-Marie Utland stanger Rosenborg i føringen. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån

Les også: Rundens duell: Storscorerne

Ti minutter senere var Utland igjen farlig frampå med pannebrasken. Rogde la et godt innlegg fra høyre og fant Utland, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Utland, Blakstad og Cesilie Andreassen fikk alle gode muligheter til å doble ledelsen før pause, men Sunniva Skoglund i Stabæk-buret var veldig patent.

Dermed sto det oppskriftsmessig 1-0 til Rosenborg etter de første 45 minuttene.

I andreomgang kom hjemmelaget ut i hundre. Elin Sørum slo et perfekt innlegg til Utland på bakerste, men headingen gikk like over mål. Skoglund hadde ikke hatt sjans på den om den hadde gått innenfor stolpene.

Da timen var passert fikk Stabæk sin første ordentlige mulighet. Et innlegg ble slått inn i boksen og Stabæk-spillerne ropte på straffe. I etterkant fikk Bragstad avverget muligheten. Det kan godt tenkes at gjestene ble snytt for et straffespark i den situasjonen.

Blakstad var et uromoment gjennom hele kampen og halvveis ut i andreomgang fikk hun en kjempemulighet. Hun satte opp et fint veggspill med Andreassen og var plutselig alene med keeper. Avslutningen var for dårlig og endte opp i nettveggen. Den muligheten burde Blakstad fått mer ut av.

BURDE HA SCORET: Julie Blakstad. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.

Like etterpå skulle avgjørelsen falle. Andreassen ble felt og dommeren pekte på straffemerket. Fra krittmerket var Andreassen sikkerheten selv og doblet ledelsen til Rosenborg.

Det var Rosenborg som styrte begivenhetene etter scoringen også, men til tross for noen store muligheter ble det ikke flere scoringer.

Dermed vant Rosenborg overbevisende 2-0 over Stabæk, som på ingen måte gjorde seg bort i comebacket til Toppserien.

Rosenborgs neste kamp: Kolbotn (H)

Stabæks neste kamp: Klepp (B)

Se høydepunktene fra kampen her:

Vålerenga 5-2 Avaldsnes (2-1)

Mål: Dejana Stefanovic (16), Ingibjörg Sigurdardottir (s.m 36), Celin Bizet Ildhusøy (43, 59), Synne Jensen (49), Kristina Svandal (61), Rikke Marie Madsen (63), Olaug Tvedten (90+2)

I Oslo fikk vi servert et fyrverkeri av en kamp. Regjerende seriemester Vålerenga tok imot overraskelseslaget fra forrige sesong i Avaldsnes.

Vålerenga tok initiativet i kampen umiddelbart, men uten å skape de store mulighetene.

Et kvarter ut i førsteomgang satt kveldens første scoring. Serbiske Dejana Stefanovic fikk ballen på 25 meter og bestemte seg for å prøve lykken. Det gjorde hun rett i. Ballen føyk som en prosjektil ned i lengste hjørnet. En vanvittig scoring av midtbaneankeret, som skal sørge for at tapet av Sherida Spiste ikke blir for stort i hovedstaten.

De neste 20 minuttene var relativt innholdsfattige. Vålerenga trillet ball, men Avaldsnes hadde god kontroll.

På sin første mulighet i kampen skulle bortelaget svare. Avaldsnes kombinerte fint langs høyresiden og fikk slått inn. Der styrte Ingibjörg Sigurdardottir ballen i eget nett. 1-1!

Hovedstadslaget skulle imidlertid ikke bruke lang tid på å ta tilbake ledelsen. Stefanovic slo en herlig ball i bakrom til Celin Bizet Ildhusøy som tok ballen fint ned på brystet før hun deretter satte ballen kontrollert i hjørnet. En vakker scoring av hjemmelaget.

Flere mål ble det ikke før pause, med det skulle komme mange flere etter hvilen.

Fire minutter av andreomgang var gått da Synne Jensen skulle vise seg fram. Angrepsspilleren lekte rundt med et par Avaldsnes-spillere før hun lekkert bøyde ballen i vinkelen med sin presise venstrefot. Alle de tre scoringene til Vålerenga var av ypperste kvalitet.

VAKKER SCORING: Synne Jensen er i gang med målene denne sesongen. Foto: Mathias Bergelg / Bildbyrån.

Bizet Ildhusøy tegnet seg på scoringslisten nok en gang da timen var spilt. «Cubafoten» plukket opp en ball i feltet etter en dødball og var sikker fra seks-sju meters hold.

Avaldsnes hadde imidlertid ikke gitt opp. Kun to minutter senere svarte nemlig gjestene. Olaug Tveden plukket opp en ball i returrommet og fyrte av. Skuddet var svakt, men det ble istedenfor en perfekt pasning til Kristina Svandal som enkelt kunne sette inn reduseringen.

Etter 63 minutter fjernet Vålerenga all tvil til side. En corner var perfekt slått og Rikke Marie Madsen stanget inn 5-2.

Etter litt over én time spilt sto det altså 5-2 på Intility Arena. En helt vanvittig fotballkamp.

Resten av omgangen skjedde det usedvanlig lite, men på overtid ble vi servert nok en praktfull scoring. Tvedten fyrte av fra 25-meter og ballen føyk opp i krysset. Det blir ikke lett for dem som skal kåre rundens mål i denne serierunden.

Vålerenga vant til slutt fullt fortjent 5-3, og fikk den starten på sesongen som de håpet på. Avaldsnes på sin side kan reise hjem med hodet hevet fra hovedstaten.

Vålerengas neste kamp: Lyn (H)

Avaldsnes neste kamp: Sandviken (B)

Se høydepunktene fra det målrike oppgjøret her:

PS: Oppgjøret mellom LSK Kvinner og Lyn ble utsatt på grunn av coronasmitte i LSK Kvinner-troppen.