Surt tap mot tabellnaboen

Nye sjanser til helgen

Sist oppdatert: 17. aug 2020 Skrevet av: Carl Gustav Boranderlyndamer.no

 

Det var ingen tvil om at kampen mot Arna-Bjørnar var en viktig kamp for begge lag. Arna-Bjørnar hadde tapt de fem siste kampene med et mål, senest mot LSK Kvinner, og stod med 3 poeng på en 9. plass. I tillegg hadde vi etter et par gode kamper på rad, gått på et fortjent tap mot Klepp og stod med 4 poeng på 8. plass. Dermed var premissene lagt for en spennende kamp mot et lag vi har slått en gang tidligere i Toppserien, i 2018 der vi vant 2-1 på hjemmebane.

1. omgang

Det var nydelige spilleforhold i Arna lørdag ettermiddag, 25 grader og skyfri himmel er uvant kost på vestlandet, men meget godt for spillere, trenere og supportere. Arna-Bjørnar starter kampen godt, med et høyt press som gjør at de får gjenvunnet ballen de få gangene Lyn-damene får låne den. Til tross for at det ikke er så mange sjanser innledningsvis, så hadde det ikke vært ufortjent om Arna-Bjørnar hadde ledet 1-0 tidlig i første omgang. Særlig kommer Meryll Abrahamsen til en stor sjanse på venstresiden, men Kirvil Odden redder skuddet som kommer hardt i keeperhjørnet. Etter 20 minutter kommer Lyn mer med i kampen, man får løftet presset høyere og er bedre til å ta vare på ball etter å ha vunnet den. Den første store sjansen kommer da Camilla Linberg drar seg inn fra venstrekanten og prøver å sette den i nærmeste kryss, men den Australske sisteskansen Teagan Micah er med på notene og får slått til corner. Lyn fortsetter presset utover, men plutselig i den gode perioden får Arna-Bjørnar litt plass på høyrekanten, innlegget slås til Meryll Abrahamsen som får lagt ut til den strålende Rikke Nygard, som viser nøyaktig hvordan man bør skyte fra 20 meter. Ballen er limt oppe i venstre kryss, og til tross for at Kirvil Odden får fingrene på den så ender ballen i mål. Det resultatet står seg også til pause.

2. omgang

Ingen bytter i pausen og til tross for en scoring i en god Lyn-periode så kan man gå ut etter pause med hevet hode, etter en god avslutning på første omgang. Det skal imidlertid ikke ta lang tid før Arna-Bjørnar er frempå igjen. Denne gangen er det Marije Brummel som får drive innover i banen fra sin høyreback, spiller til Laupstad som legger igjen til Abrahamsen. Hun banker ballen knallhardt opp i nettaket fra 20 meter og det står 2-0 til hjemmelaget på Arna Idrettspark. Kun et par minutter senere får Camilla Linberg ballen i favorittposisjonen til venstre, hun utfordrer 1 mot 1 og kommer seg helt ned til dødlinja. Derfra banker hun ballen i lengste hjørne og det er kun ett mål som trengs for uavgjort når det gjenstår 35 minutter. Like etterpå får Linberg muligheten til å utligne, da hun kommer seg inn i sekstenmeteren og skyter i nettveggen med utsiden av høyrefoten. På overtid får Emma Godø muligheten til å utligne, da hun får lade kanonen fra 20 meter. Skuddet går akkurat ikke langt nok ut til siden, så Micah får en hånd på den, og styrer sitt lag til seier.

Det skal nevnes at det nok en gang er et par omdiskuterte straffeavgjørelser, blant annet blir Emma Godø nektet straffe etter en hekt i første omgang, Linberg opplever det samme i den andre omgangen. Det er også en handssituasjon når en Arna-Bjørnar spiller faller på ballen i andre omgang, men dommer vinker spillet videre ved alle tre anledninger. Det er ikke gode nok videobilder til å konkludere, men det har oppsatt mange diskutable straffesituasjoner de siste kampene som ikke har blitt gitt.

Intervju med hovedtrener Ole Johan Aas

Høydepunkter fra kampen

Kampfakta:

Arna-Bjørnar 2-1 Lyn Fotball

Startellever: Kirvil Sundsfjord Odden, Emilie Bølviken (Sofie Tunes fra 75.)Trine Skjelstad Jensen, Iselin Sandnes Olsen, Emilie Closs, Una Søyland (Joanna Bækkelund fra 75.), Cathinka Tandberg (Anna Aahjem fra 60.), Anna Palm (Kristin Haugstad fra 75.), Selma Hernes (Hedda Foslie fra 71.), Camilla LinbergEmma Stølen Godø.

37 min: 1-0 Rikke Nygard (AB)

52 min: 2-0 Meryll Abrahamsen (AB)

56 min: 2-1 Camilla Linberg

 

Neste uke får vi nok en gang møte tabellnaboen vår, denne gangen også vår nærmeste Toppserie-nabo, nemlig Røa. Billettsalget åpner torsdag 09.00, men nå kan du kjøpe rabattert sesongkort i TicketCo.