Espås scoret fire – Røa på vei mot opprykk

Røa leverte en maktdemonstrasjon mot Hønefoss og vant hele 8-0.

Sist oppdatert: 11. okt 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

Røa vant enkelt, mens Åsane tapte denne helgen. Det betyr at førstnevnte nå har en luke på fem poeng på toppen av tabellen når tre serierunder gjenstår.

Runden

Øvrevoll Hosle 6-0 Fart

Røa 8-0 Hønefoss

Grei 0-1 KIL/Hemne

Fløya 1-0 Åsane

Medkila 0-4 Amazon Grimstad

Overkjøring

Øvrevoll Hosle 6-0 Fart, Ferd arena Hosle

Det tok ikke noe mer enn noen få sekunder før hjemmelaget tok ledelsen i dette oppgjøret. Joshualyn Reeves fikk ballen utenfor 16-meteren og satt fart mot forsvaret, før hun trillet ballen i det lengste hjørnet. 1-0 før minuttet var spilt!

Ti minutter senere scoret vertene sitt andre for dagen. Ine Berre slo et glimrende innlegg som Mari Løyland bredsidet i mål fra kort hold.

ØHIL var overlegne gjennom hele kampen og etter 20 minutter sto det 3-0. Igjen var det Berre som la inn fra høyre, men denne gangen var det Reeves som bredsidet ballen i mål.

Hjemmelaget kunne fort ha ledet med mer til pause, men 3-0 var mer enn nok.

Etter 63 minutter sikret Reeves seg sitt hattrick. Ballen ble slått inn i feltet og Reeves snappet ballen på spretten foran sisteskansen til Fart og trikset ballen i lufta foran både forsvar og keeper hos bortelaget før hun banket ballen i nota. En fantastisk scoring.

Minuttet senere økte Kristin Gumaer til 5-0 med et vakkert langskudd. 

Helt på tampen var Christiane Jansch sikker da hun kom alene med keeper og fastsatte sluttresultatet til 6-0.

Målshow

Røa 8-0 Hønefoss, Røa kunstgress

Også i denne kampen ble overkjøring fra start til slutt. Serieleder Røa tok ledelsen etter 15 minutter da Tuva Espås var på rett sted til rett tid. Vilde Fjelldal satt fart opp langs midtbanen og kranglet seg forbi to stykker, ballen spratt via en Hønefoss-spiller før ballen havnet hos Espås. Espås tok så med seg ballen inn i sekstenmeteren og banket inn 1-0 til hjemmelaget.

Scoring nummer to kom ikke før en halvtime senere. Røa kontret og Espås satt fart og kom alene mot et ryggende Hønefoss-forsvar, Espås banket til fra like utenfor sekstenmeteren og ballen gikk via en motspiller og inn i mål.

Vertene scoret to mål til på tampen av førsteomgang. Først var det Oline Fuglem som scoret, før Espås like etterpå sikret seg sitt hattrick.

Dermed var stillingen hele 4-0 til pause.

Espås var fantastisk i denne kampen og etter 47 minutter scoret hun sitt fjerde for dagen. Kantspilleren snappet opp ballen inne i feltet og satt kontrollert inn 5-0.

Røa scoret tre mål til før slutt og vant dermed hele 8-0.

Tuva Espås var kampens store spiller med fire mål, men det er også verdt å nevne at Vilde Fjelldal hadde fem målgivende pasninger.

Her er høydepunktene fra scoringsfesten: 

Viktig seier i nedrykksstriden

Grei 0-1 KIL/Hemne, Grei kunstgress

KIL/Hemne tok kommandoen fra start i denne kampen. Den første muligheten fikk de allerede etter tre minutter, men Amalie Kragset i Grei-buret vartet opp med en feberredning, men på den påfølgende corneren satt den for gjestene. Sara Eggesvik la inn og Sigrid Bloch-Hansen raget høyest, men ballen ble reddet på streken. På returen var imidlertid Malin Munkvold våken og satt ballen i mål.

KIL/Hemne var det førende laget gjennom hele førsteomgang og kunne ha ledet med mer til pause.

Andreomgang var en kjedelig affære. Grei løftet seg litt, men ikke nok til å skape problemer for KIL/Hemne. Dermed tok gjestene sin andre strake seier og har nå bare ett poeng opp til trygg plass på tabellen.

Her er høydepunkter: 

Seieren satt langt inne

Fløya 1-0 Åsane, Fløya Arena

I denne kampen var det topp mot bunn. Overraskende var det Fløya som var det klart beste laget i førsteomgang. Nærmest scoring var Sandra Simonsen da hun hamret ballen i tverrliggeren fra langt hold. Det sto målløst til pause i Tromsø, men det var kun takket være en meget god Savanna Duffy i Åsane-målet.

Etter 63 minutter satt den endelig for vertene. Frisparket fra Simonsen ble slått inn i farlig område, og gikk via et par spillere før den gikk i mål. Det er usikkert om det målet vil bli stående som Simonsen sitt, men uansett en veldig fortjent ledelse til Fløya.

Åsane fikk et par muligheter på tampen, men det var fullt fortjent at de tre poengene ble igjen i Trosmø.

Høydepunktene kan du se her:

Sterk borteseier

Medkila 0-4 Amazon Grimstad, Harstad Stadion

I denne kampen skjedde det mye i førsteomgang. Amazon Grimstad tok ledelsen etter 15 minutter. Det ble avansert fra midtbanen, spilt så ut til høyre hvor det ble lagt inn. Inne i boksen fikk Emma Kristiansen kranglet inn ledermålet.

Hjemmelaget hadde et par store muligheter til å utligne, men Marie Aspenes sto godt i mål.

Helt på tampen av omgangen doblet Emma Pettersen ledelsen til gjestene. Kari Johnston fikk lagt inn fra venstre og ballen havnet i beina på Pettersen seks-sju meter fra mål. Hun fikk egentlig et skikkelig sleivtreff med venstrefoten, men det betydde ingenting, for ballen gikk i mål.

Alt i alt var det fortjent at sørlendingene ledet til pause, men Medkila burde ha scoret i førsteomgang.

Amazon Grimstad gikk ut i hundre etter hvilen og fikk lønn for strevet etter 53 minutter. Johnston la igjen inn fra venstre og denne gangen var det Marina Jensen som stanget ballen i mål.

Gjestene sitt fjerde mål kom to minutter senere ved Nathalie Jørgensen.

Amazon Grimstad var best resten av omgangen, men det ble ikke flere mål.

Her er høydepunkter:

TABELL | 1.DIVISJON
1 Røa Fotball Elite 18 48 44
2 Åsane 18 14 36
3 Øvrevoll Hosle 18 14 35
4 Amazon Grimstad 18 4 32
5 Fløya 18 4 24
6 Hønefoss BK 18 -11 23
7 Medkila 18 -18 22
8 KIL/Hemne 18 -5 17
9 Grei Kvinner Elite 18 -15 14
10 Fart 18 -35 9