Erik Mjelde har startet jobben i Arna Bjørnar

Vi presenterer klubbens nye utviklingsansvarlige

Erik Mjelde Foto: Arna Bjørnar

Sist oppdatert: 19. jan 2020 Skrevet av: Torearna-bjornar.no

 

Som et resultat av et initiativ fra Toppfotball kvinner har Arna Bjørnar fått et tilskudd som gjør det mulig å ansette en utviklingsansvarlig i klubben. Og valget har falt på Arna gutten Erik Mjelde som har en lang karriere innenfor norsk elitefotball selv og som også er bror til landslagskaptein Maren Mjelde.

Fakta:

Erik Nævdal Mjelde , 35 år

Gift, 2 barn

Utviklingssjef i Arna-Bjørnar

Oppvokst på Espeland  i Arna

Spillerkarriere: Fri, Brann, Løv-Ham, Sandefjord og Lillestrøm

Fotballhøydepunkter er Norway cup finale med Fri, Cupfinale med Brann og Sandefjord

Erik har nå hatt sine første arbeidsuker i Arna Bjørnar og vi tar en prat med tidligere Brann-kaptein og eliteseriespiller om hans nye hverdag:

  • Hvordan er overgangen fra spillertilværelse og til en ny arbeidsdag Erik?

Det er en ny og spennende tilværelse. Mens jeg tidligere bare hadde meg selv å tenke på i treningshverdagen har jeg nå mange å ivareta. Men så langt trives jeg og tar alle endringer som en utfordring.

  • Hvorfor søkte du Arna Bjørnar Erik.

Jeg søkte på stillingen utviklingssjef i Arna-Bjørnar fordi jeg har sterkt ønske om å være med å bidra til at gutter og jenter fra Arna får fotballdrømmen sinn oppfylt. Etter et langt liv i toppfotballen i Norge har jeg gjort meg en del erfaringer om hva som skal til.

  • Du skal være utviklingssjef i Arna Bjørnar i en jobb som hovedsakelig er finansiert av Toppfotball kvinner, men også av klubben. Det er en krevende og viktig jobb i en tid hvor kvinnefotballen i Norge er i utvikling og hvor også herrelaget i AB nå i 2 år har vært nære på opprykk.

Klubben er allerede på topp i Norge når det gjelder spillerutvikling og jeg ønsker at det gode arbeidet der skal videreutvikles både på gutte- og jentesiden.

Vi skal bli god på spillerutvikling. Jeg ønsker at gutter og jenter skal begynne å spille fotball så tidlig som mulig, og ønsker å legge til rette for at klubben kan starte opp allerede når barna er fire år. Jeg ønsker så snart som mulig at vi kan gi barn og ungdom et ekstra trenings tilbud rett etter skoletid med kvalifiserte trenere.

Når det gjelder toppfotball kvinner så må vi i tillegg se utover egen klubb og se på resten av landet når det gjelder talenter og da med aller mest fokus på Vestlandet, men også videre nordover. Vi må også sette oss som mål å beholde spillere lengst mulig og også å hente tidligere spillere hjem igjen når de er ferdig med utferdstrangen.

Målet på herresiden må være å komme høyere opp i divisjonene samt å levere talenter til for eksempel Brann. Målet på kvinnesiden må være å bli best i Norge.

  • Hva er ditt inntrykk så langt?
  • Mitt inntrykk så langt er at det jobber mange dyktige folk i Arna-Bjørnar, både av frivillige og ansatte. Det er et stort engasjement i klubben.I Arna-Bjørnar er vi helt avhengige av engasjerte foreldre som bidrar som trenere. Vi som klubb ønsker å utvikle trenerne våre gjennom kurs, trenerforum og øvelsesbank.