Endelig klar for Toppserien

Ingvild får Toppserie debut mot LSK kvinner

Ingvild Hansen Høvring er klar for Toppserien

Sist oppdatert: 23. mar 2023 Skrevet av: norvaldavaldsnestoppfotball.no

 

Lørdag er det endelig avspark i Toppserien, og på det unge Avaldsnes laget finner vi en veteran som debutant. Ingvild Hansen Høvring (25 år) fra Kopervik, en liten mil sør fra Avaldsnes, har spilt fotball siden hun var 5-6 år. Men først søndag, 8 år etter hun viste seg frem i Avaldsnes for første gang, får hun realisert sin drøm. Og spille i Toppserien.

Siden Ingvild, 15 år gammel, meldte overgang fra bardomsklubben Kopervik (joda, det er samme klubb som fostret Karina Sævik og hennes søster, Hildegunn) har hun spilt for Haugar og ikke minst Åsane i 1. divisjon. I Bergensklubben utviklet hun seg til å bli en av lagets viktigste spillere, og kaptein. Før hun foran sesongen 2022 vendte nesen hjemover til Karmøy og jobb på Haugesund Sykehus. Da ble det overgang til FK Haugesund deres nystartede damelag. Ingvild hadde tilbud om kontrakt i Avaldsnes, men topp satsing lot seg ikke kombinere med ny jobb. Før nå i 2023.

-Jeg har alltid hatt en drøm om å spille på høyere nivå igjen, men drømmen ble kanskje mer distansert i og med at FKH damene var i 2 divisjon. Og siden jeg nå blir 25 år så var jeg ikke i tvil om å velge Avaldsnes når tilbudet kom før denne sesongen, forteller Ingvild Høvring oss noen dager før seriestart.

Kombinerer fotball med jobb på sykehuset

I snart tre måneder har Hansen Høvring fått prøvd seg på profflivet som profesjonell fotballspiller. Trening hver dag, flere med to økter, kombinert med vakter på Haugesund Sykehus hvor hun jobber som bioingeniør i blodbanken. Og Ingvild legger ikke skjul på at det har vært en tøff overgang fra trening på nivå 3 til det øverste nivå.

-Jeg vil si at overgangen har vært stor, men med den erfaringen jeg har fra 1. divisjon så visste jeg litt hva jeg kunne forvente. Trenings hverdagen er jo ganske annerledes med flere økter i uken, og en helt annen intensitet på øktene enn det var i FKH, sier Ingvild. Og fortsetter med å fortelle at rent fotballmessig er det betraktelig høyere tempo og, en større spiller forståelse i gruppen. Dette er den typen fotball jeg trives godt med, sier Toppserie debutanten.

Målsetning om å kjempe om fast plass.

Ingvild har to mål denne sesongen. Den første er å etablere seg som spiller og kjempe om en fast plass i 11’eren. Det neste målet er å ta seg videre som spiller.

Et særdeles ungt Avaldsneslag berget plassen i Toppserien i fjor med et nødskrik. Mange tipper oss i nedrykk strid også dette året. Klubbens målsetning er å unngå  nedrykkstrid, og krype et hakk lengre opp på tabellen. Noe også Ingvild har tro på.

-Jeg tror og håper at vi får en mer stabil sesong i år. Gruppen er blitt et år eldre og har mer erfaring enn i fjor. Vi har også hatt en god oppkjøring, som jeg håper og tror at vi kan vise frem nå som alvoret begynner. Det er en veldig fin og sammensveiset gjeng som jeg trives ekstremt godt i. Trenerteamet har vært med på å pushe meg på den fysiske biten noe jeg setter pris på, sier Ingvild, og legger til at samtlige i spillergruppen gode å snakke med hvis det skulle være noe.

-Håper vi kan sjokkere LSK litt

LSK Kvinner skuffet noe i fjorårs sesongen og nådde ikke medalje sluttspillet. I år har den tradisjonsrike klubben på Romerriket ambisjoner om å heve seg. Og er selvsagt store favoritter mot Avaldsnes i LSK hallen lørdag. Det var de i fjor også, men det endte med en overraskende 2-1 seier til oss. Toppseriedebutanten har forhåpninger til at Avaldsnes kan sjokkere LSK også i år, og ta med seg poeng hjem til Karmøy.

-Jeg håper at alt vi har trent på de siste månedene vises frem. Toppnivået vårt er ganske bra, og det er det jeg håper kan vise nå på lørdag, og da kan alt skje. Gjengen er tent og jeg gleder meg, avslutter en smilende Ingvild Hansen Høvring. Toppserie debutant på 25 år.

Vi minner om kampstart i LSK hallen lørdag 25.mars kl.15.00. Er du u nærheten og har lyst å se kampen har vi noen fri billetter til våre supportere, det er bare å kontakte oss.

Kampene i Toppserien vises nå på TV2 play, og du må ha abonnement for å se kampen. 

Her finner du kampen: 

https://play.tv2.no/sport/fotball/toppserien/toppserien-2023-lsk-kvinner-avaldsnes-1838184.html