Emilie Haavi kåres til Årets spiller av NTB og OBOS

Emilie Haavi mottar her beviset på at hun er årets spiller i Toppserien. Prisen består av en grafikk som portretterer henne, laget av illustratør Pål Dybwik. Foto: Jil Yngland / NTB.

Emilie Haavi har spilt seg til et imponerende snitt på 6.17 på NTB-børsen denne sesongen og topper derfor også spillerbørsen. Hun kåres dermed til årets spiller i Toppserien av NTB og OBOS.

Sist oppdatert: 17. des 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

For første gang deler NTB og OBOS ut prisen Årets spiller i Toppserien. Grunnlaget for prisen legges av NTBs reportere, som er på plass på samtlige kamper i Norges øverste divisjon for kvinner. Etter hver kamp settes en spillerbørs fra 1–10. Det er altså denne børsen Haavi topper.

Les også: Nå gir NTB deg spillerbørs og rundens lag i Toppserien

Angrepsspilleren sier til NTB at det betyr mye å motta prisen.

– Å få prisen som årets spiller er utrolig hyggelig. Jeg føler jeg har hatt en god sesong, og dette betyr litt ekstra med tanke på den skaden jeg hadde i fjor. Det føles som at den jobben jeg la ned i fjor var verdt det, uttaler Haavi.

Hun er glad for at OBOS og NTB har tatt Toppserien på alvor i 2020-sesongen.

– Det sender gode og viktige signaler når Toppserien ikke forskjellsbehandles, men likestilles med herrene. Jeg tror NTB-børsen gjør det lettere for folk å følge med på Toppserien og at den bidrar til å bygge profilene våre, avslutter hun.

Haavi og de andre spillerne beundrer prisen. Foto: Jil Yngland / NTB.

Haavi får også skryt fra øverste hold i Toppfotball Kvinner.

– At Emilie Haavi troner aller øverst på NTB-børsen, er ikke noe annet enn imponerende. Hun gikk nettopp gjennom alle fotballspilleres mareritt da hun fikk en alvorlig korsbåndskade som satte henne et år tilbake. Det sier mye om både hennes kvalitet og mentalitet at hun likevel har prestert på sitt høyeste nivå i hver eneste kamp – og det også i en sesong da ting ikke helt har gått LSK Kvinners vei, sier daglig leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner.

Imponerende skade-comeback

Toppseriens generalsponsor, OBOS, gratulerer Emilie Haavi med kåringen som Toppseriens beste spiller i 2020.

– På tross av at LSK Kvinner ikke har vært like dominerende som tidligere år, selv om det ble en plass på øvre halvdel av tabellen og ikke minst cupfinale, har Emilie Haavi likevel vist seg frem som den ledertypen hun er på banen og ikke minst som den fantastiske fotballspilleren hun er. Haavi har virkelig imponert gjennom hele sesongen, og det er fullt fortjent at hun stikker av med denne utmerkelsen, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Også sportsdatasjef i NTB, Terje Alstad, er enig i at Haavi har prestert godt.

– Det har vært fantastisk å få jobbe tett med Toppserien i år. Det har vært en spesiell sesong på mange måter, men NTB har vært til stede og dekket kampene tett. Det har resultert i en verdig børsvinner i Emilie Haavi. Hun har levert på et jevnt høyt nivå i en ellers varierende sesong for LSK Kvinner, uttaler Alstad.

Årets lag i Toppserien

I tillegg til å kåre Årets spiller kårer også NTB og OBOS Årets lag, bestående av de elleve beste spillerne på NTB-børsen. Formasjonen i år er en offensiv 3-5-2-variant.

– Nyvinningen Årets lag viser fram dybden i børsen vår. Her premieres de jevneste og beste spillerne gjennom en lang sesong. Det er utrolig mange sterke navn på årets lag. Jeg tror dette kan være med å skape flere profiler i Toppserien også, avslutter NTBs sportsdatasjef Alstad.

Keeper:

Teagan Micah, Arna-Bjørnar (5.50 i snitt på børsen – 12 kamper – 0 mål – 0 målgivende – 0 indirekte målgivende)
Australieren har vært strålende mellom stengene for Arna-Bjørnar. Reaksjonssterk og offensiv i stilen. Viste seg som en matchvinner for bergenserne før en fingerskade satte henne ut av spill i de siste kampene.

Forsvar:

Tuva Hansen, Klepp (5.88 i snitt på børsen – 17 kamper – 2 mål – 0 målgivende – 0 indirekte målgivende)
Kapteinen har vært klippen og tryggheten i et ellers litt skuffende Klepp-lag. Ekstremt dyktig til å lese spillet og bryte ballen. En spillende og duellsterk midtstopper. Er klar for Sandviken fra neste sesong.

Ingibjörg Sigurdardóttir, Vålerenga (5.94 i snitt på børsen – 17 kamper – 5 mål – 2 målgivende – 2 indirekte målgivende)
Med fem scoringer og seriegull er det lite å utsette på islendingens første sesong i norsk fotball. Med sin enorme tilstedeværelse og duellstyrke er det få som har imponert mer enn 23-åringen denne sesongen. Ble kåret til Årets spiller av Toppfotball Kvinner under cupfinalen.

Emilie Woldvik, LSK Kvinner (5.94 i snitt på børsen –18 kamper – 1 mål – 7 målgivende – 1 indirekte målgivende)
Med sin presise pasningsfot og enorme vilje til å være med i angrep har det vært en strålende sesong for venstrebacken. Tar stort sett alt av dødballer, og har sammen med Emilie Haavi dannet Toppseriens beste offensive venstreside denne sesongen.

Midtbane:

Rasheedat Ajibade, Avaldsnes (5.94 i snitt på børsen – 18 kamper – 7 mål – 3 målgivende – 3 indirekte målgivende)
Etter en god debutsesong i 2019 har Ajibade tatt ytterligere steg denne sesongen. Kan bekle stort sett alle posisjoner offensivt, men stort sett startet som kantspiller. Med syv scoringer har nigerianeren vært helt avgjørende for at Avaldsnes sikret bronsemedalje denne sesongen.

Sherida Spitse, Vålerenga (6.06 i snitt på børsen – 18 kamper – 3 mål – 6 målgivende – 0 indirekte målgivende)
En spiller i verdensklasse. Det viste hun for alvor da det gjaldt som mest for Vålerenga. Med kapteinsbindet rundt armen utstrålte hun en ro og trygghet som ingen andre denne sesongen. Kroner en meget sterk Vålerenga-karriere med serie- og cupgull i tillegg til europacupspill. Klar for nederlandske Ajax neste sesong.

Lisa Naalsund, Sandviken (6.00 i snitt på børsen – 18 kamper – 3 mål – 5 målgivende – 1 indirekte målgivende)
Har et toppnivå som utvilsomt gjør henne til en av Toppseriens aller beste spillere. Med sine kreative ferdigheter og overblikk i mellomrommet er hun i stand til å sette ethvert forsvar på prøve. God til å spille andre gode, i tillegg til at hun besitter et godt skuddbein selv.

Emilie Haavi, LSK Kvinner (6.17 i snitt på børsen – 18 kamper – 5 mål – 5 målgivende – 0 indirekte målgivende)
Årets spiller på NTB-børsen. Selv om det ble en skuffende 5. plass for LSK Kvinner, har kantspilleren likevel vist sin klasse. Er stort sett involvert i alt som skapes offensivt og har ferdigheter én mot én som de fleste i Toppserien kan misunne henne. Spiller aldri en skikkelig dårlig kamp. Har vært jevnt god selv om laget tidvis har haltet denne sesongen.

Cesilie Andreassen, Rosenborg (6.06 i snitt på børsen – 17 kamper – 2 mål – 7 målgivende – 2 indirekte målgivende)
Playmakeren har virkelig slått ut i full blomst denne sesongen. I sin rolle som fremskutt midtbanespiller har hun en finger med i spillet i det meste offensivt for Rosenborg. Har også produsert bra med målpoeng og vært helt avgjørende i de tette kampene som har bikket i trøndernes favør. Har virkelig fått sitt gjennombrudd hos årets sølvvinnere.

Angrep:

Camilla Linberg, Lyn (5.72 i snitt på børsen – 18 kamper – 9 mål – 3 målgivende – 1 indirekte målgivende)
21-åringen har til tider vært et angrep alene for et Lyn-lag som lenge kjempet i bunnen av tabellen. Enorm teknikk, frekke avslutninger og smarte pasninger. Har en X-faktor i spillet sitt som gjør henne attraktiv for større klubber. Klar for LSK Kvinner neste sesong.

Julie Blakstad, Rosenborg (6.12 i snitt på børsen – 18 kamper – 7 mål – 1 målgivende – 0 indirekte målgivende)
Det var knyttet store forventninger til da 19-åringen signerte for Rosenborg før sesongen. Har fulgt opp med en sterk debutsesong, der hun har fått vist frem sitt ferdighetsregister. Brukes mest på venstresiden, til tross for at hun helst vil spille mer sentralt i banen. Har vært ettertraktet av klubber i England. Ble kåret til Årets unge spiller i fjor og tatt ytterligere steg i år.