Duket for Cupfinale

Kl.16 braker det løs i Telenor Arena når LSK - Sandviken møtes. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Sist oppdatert: 10. des 2018 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

LSK – Sandviken

Lørdag 1. desember braker det løs i årets store høydepunkt, NM-finalen mellom LSK – Sandviken. Se Cupfinalen kl. 16 på NRK 1 eller ta turen til Telenor Arena. Sponsorer byr på billettene til det spennende oppgjøret – hent ut din billett her

Vil vinne

Sandviken har hatt målsetting om å være med å kjempe om titler i år. Det endte med 4. plass i serien à poeng med bronseplassen, og nå er bergenserne klare for cupfinale.

– Det er veldig stort å spille cupfinale, og det er nok det beste du kan gjøre som fotballspiller i Norge. Det er noe jeg setter veldig høyt, men det er ikke nok. Vi vil vinne, slår Sandviken-spiller Ingrid Spord fast.

For to år siden vant Spord cupfinale-gullet med dagens motstander LSK. Sandviken står foran en tøff oppgave i finalen når de møter LSK som ble suverene seriemestere, og er klare for kvartfinale i Champions league. LSK-trener Hege Riise uttaler følgende om favorittstempelet:

– Cupfinalen er et høydepunkt mot slutten av sesongen og noe vi har gledet oss veldig til. Etter den sesongen vi har hatt er det naturlig at vi får et favorittstempel, men i en cupfinale kan alt skje. Da betyr det ikke så mye hva vi har gjort tidligere i sesongen, uttaler Riise.

Veien til Cupfinale

Cupeventyret så likevel ut til å være over for LSK i semifinalen mot Røa. Etter en enorm snuoperasjon, ble 3-0 ledelsen hentet opp og «birdsa» gikk seirende ut av straffekonken.

Nytt straffedrama og dramatikk ble det også for Sandviken som slo Klepp 4-2 i semifinalen etter straffesparkkonkurranse. Hjemvendte Ingrid Spord satte inn den avgjørende straffen.

– Som fotballspiller har du drømmer hvor du ser for deg og visualiserer scenarioer hvor alt går din vei. Det å avgjøre en straffesparkkonkurranse er noe jeg har sett for meg mange ganger, men følelsen var helt ubeskrivelig, sier hun.

Uavgjort sist lagene møttes

LSK-spiller Ingrid Syrstad Engen uttaler følgende om sist lagene møttes i Toppserien.
– Det var en tøff og jevn kamp forrige gang vi møtte Sandviken. Det er to lag som vil angripe. Jeg håper vi klarer å spille på vårt beste og ha ballen på bakken, da vet vi at vi nesten alltid scorer. Vi har mange som har spilt flere finaler tidligere, det kan også være en fordel.

Sandviken skapte de største sjansene sist gang lagene møttes i nest siste serierunde i Toppserien. Manglende effektivitet sørget likevel for at LSK ikke gikk på sesongens andre tap da de møtte Sandviken i Bergen. I oppgjøret som endte 0-0 stilte LSK uten store profiler som Guro Reiten og Anja Sønstevold, men de er på plass i Telenor Arena.

Les mer om sist lagene møttes her

Mangler store profiler

LSK-troppen sliter med skader, og kaptein Ingrid Moe Wold og Ingrid B Kvernvolden må se kampen fra tribunen i dag. Dette svekker troppen inn mot dagens viktige kamp.

Sandviken mangler også en nøkkelspiller i toppscoreren Ajara Nchout. Hun deltar i Afrikamesterskapet, og får ikke muligheter til flere nettkjenninger. Kamerunske Ajara Nchout scoret to mål i cupen, og 15 mål i årets toppserie.

Trenerne Alexander Straus og Hege Riise har fullt fokus på den spillerklare troppen, og det er duket for et spennende oppgjør i årets siste kamp på Telenor Arena.