Duften av gull henger i luften over Nadderud – Stabæk kan sikre opprykk denne helgen

Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Kan KIL/Hemne og Medkila spolere opprykksfesten til Stabæk, eller er dette helgen vi kan ønske dem velkommen tilbake til Toppserien?

Sist oppdatert: 31. okt 2020 Skrevet av: Sindre Vian

 

Slik ser runde 16 i 1. divisjon ut:

31.10, 13.00: Amazon Grimstad – Fart
31.10, 15.00: Stabæk – KIL/Hemne
01.11, 14.00: Hønefoss – Medkila
01.11, 15.00: Åsane – Øvrevoll Hosle
01.11, 16.00: Grei – Fløya

Tilbake på vinnersporet?

31.10, 13.00: Amazon Grimstad – Fart
Levermyr stadion. 

Rundens første kamp finner sted i Sør-Norge når Amazon Grimstad tar imot tabelljumbo, Fart, på Levermyr stadion. 

Dette er en ypperlig mulighet for hjemmelaget å få bedret tabellsituasjonen. Sørlendingenes tabellnabo KIL/Hemne skal nemlig møte Stabæk i det oppgjøret seriemesterne trolig klarer å mønstre mest motivasjon for denne sesongen.

Fart på sin side trenger noe i størrelsesorden av et mirakel for å klatre på tabellen før sesongen er over. Ettersom ingen lag skal rykke ned denne sesongen brenner det ikke under føttene til gjengen fra Hamar, men man går jo inn i fotballkamper for å vinne. 

AMAZON GRIMSTAD: Tar sørlendingene alle poengene mot Fart? Foto: Vegard Vivestad Grøtt / Bildbyrån.

Dessverre er ikke det noe Fart har hatt for vane å gjøre denne sesongen. De har faktisk ennå tilgode å dra i land en trepoenger. 

Til nå har de også sluppet inn 3.6 mål pr. kamp i førstedivisjonen. Ikke veldig skremmende for Amazon Grimstad.

En kamp har to omganger og begge skal spilles før noe er avgjort, men hjemmelaget har en god mulighet til å plukke med seg tre poeng etter poengdelingen mot KIL/Hemne forrige runde. 

Blir det opprykksfest?

31.10, 15.00: Stabæk – KIL/Hemne
Nadderud stadion. 

En og annen flaske Champagne ligger på is i Bærum før denne runden. Spørsmålet er om de tar det poenget de trenger for å kunne sprette opprykksboblene?

For det er nemlig bare det de trenger. Ett poeng. Da er det hele avgjort. På ærverdige Nadderud stadion skal KIL/Hemne stå på andre banehalvdel når Stabæk skal gjøre alt i sin makt for å gå fra oppgjøret med ett eller tre poeng.

Det fordrer for så vidt at Medkila vinner sin kamp. Om harstadværingene avgir poeng borte mot Hønefoss vil ikke resultatet i Bærum spille noen rolle, og Stabæk vil rykke opp uansett.

Det er uansett ganske lite som tyder på at det er nå Per Inge Jacobsens godstog skal bremse. Spesielt når lokfører Melissa Bjånesøy får holde på som hun vil på banen, og med det sørge for at alt går på skinner.

Hun står med 19 mål på 16 kamper for klubben denne sesongen.

SJEFEN: På banen er det Melissa Bjånesøy som leder linja for Stabæk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Det hjelper ikke på at KIL/Hemne mangler en sentral spiller. 2020 skulle ikke bli Sigrid Bloch-Hansens år. Hun hadde akkurat kommet tilbake til fotballen, men det ble kun tre omganger for stopperen denne sesongen. 21-åringen har brukket en tå og skal ikke spille mer denne sesongen.

Forhåpentligvis er Sara Eggestad tilbake etter at hun måtte stå over kampen mot Øvrevoll Hosle grunnet koronakarantene. Kampen endte 3-3.

Uansett hvem KIL/Hemne-trener Robert Hundstad sender utpå blir det en tøff oppgave for de nyopprykkede trønderne. 

Kampen ser du ved å klikke på denne linken.

Kampen om den viktige andreplassen

01.11, 14.00: Hønefoss – Medkila.
AKA Arena. 

Hønefoss møter Medkila til et storoppgjør i Jan Gundro Thorstensens nest siste hjemmekamp som trener for laget.

I kampen før slo Hønefoss tilbake etter stortapet mot Øvrevoll Hosle med en 3-1-seier over Grei i det som var Silje Nyhagens hundrede kamp for klubben.

På søndag møter de et lag som selv ønsker å slå tilbake etter et brutalt tap. De røk på en 0-4-smell på eget gress mot Stabæk forrige serierunde.

TAPER SJELDEN: Medkila har slitt mot Stabæk denne sesongen, og to av deres fire tap har kommet mot serielederen. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Det er ikke umulig for Hønefoss å ta den viktige andreplassen, men det står i utganspunktet mellom Medkila og Øvrevoll Hosle. To poeng skiller de lagene på henholdsvis 33 og 31 poeng. Hønefoss har 28.

Da lagene møttes tidligere i sesongen, sto Synne Hamborg og Iselin Nitter for scoringene til Hønefoss da de vant 2-1 i Harstad. Medkilas Agnethe Mathisen scoret et trøstemål midt i andreomgang, men til ingen nytte.

Tar Hønefoss en ny seier mot Medkila, eller revansjerer nordlendingene tapet mot Stabæk og får sin hevn fra kampen mot Hønefoss i Harstad? 

Kan de stoppe Østrem?

01.11, 15.00: Åsane – Øvrevoll Hosle. 
Myrdal stadion. 

Det første spørsmålet man kan stille seg før denne kampen er om Åsane har kommet seg ned fra skyen de har vært på de siste to ukene.

Bergenserne kommer fra en enorm kamp forrige runde. De besøkte Fløya i nord og holdt kurs i effektivitet foran mål og hvordan utnytte bakrom. Det toppet seg da Anna Østrem scoret tre av Åsanes seks mål mot fjorårets vinner av førstedivisjonen.

Øvrevoll Hosle kommer fra en noe overraskende poengdeling mot KIL/Hemne. Trønderne ledet 3-1 til pause i Bærum, men hjemmelaget klarte å karre til seg et poeng i løpet av andreomgangen. 

STORSEIER: Åsane kommer fra sin største seier for sesongen og møter Øvrevoll Hosle stinne av selvtillit. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Øvrevoll Hosle jakter andreplassen som også sikles på av Medkila. Det er ikke mange kamper igjen og de bør ta poeng mot Åsane for å nå kvalikplassen. I hvert fall etter poengdelingen i hengekampen. 

Det har dog vist seg vanskelig tidligere.

Da lagene møttes i Bærum, vant Åsane 3-1 etter en vanvittig kamp fra Milena Kokosz som satte tre baller i nettet bak Klara Sporsem.

Setter den kommende Arna-Bjørnar-spilleren et like stort preg på kampen når Øvrevoll Hosle kommer til Myrdal stadion for å ta poeng? 

To lag i motbakke

01.11, 16.00: Grei – Fløya. 
Årvoll kunstgress. 

I de siste to rundene har en del av topplagene fått det for seg at de skal vinne kamper 6-0, og Fløya ble førstedivisjonens siste offer for trenden i forrige runde.

Da fikk de besøk av Åsane, og et hat trick av Anna Østrem, samt scoringer fra Milena Kokosz, Stine Simonsen og Andrine Mo gjorde fadesen komplett.

Runden før gikk Grei på en nøyaktig like stor smell da Stabæks Maiken Bjørndalen scoret fire av serieledernes seks scoringer. Forrige runde tapte de noe hyggeligere 1-3 mot Hønefoss – et lag som også led 0-6-skjebnen samme runde som Grei. De mot Øvrevoll Hosle.

Begge lag ønsker nok å reise fra dette oppgjøret med en litt bedre følelse.

VANT SIST: Grei tok hjem alle poengene da lagene møttes i Tromsø. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

I det motsatte oppgjøret så det lenge ut til at de skulle dele poengene i en målløs affære, men en ganske sen scoring av Mille Kristin Dalen, som da debuterte for klubben, sørget for at Grei kunne dra hjem med alle poengene. 

De kan trenge nok en seier mot Fløya om de skal klare å ta igjen Amazon Grimstad på plassen over.

Amazon Grimstad skal også møte antatt svakere motstand denne runden, noe som selvfølgelig vil gjøre en seier ekstra viktig. Ettersom det ikke blir nedrykk fra førstedivisjonen denne sesongen blir lagene kompensert for tabellposisjonen ved sesongslutt. På den måten har lagene noe å spille for, selv om de allerede er sikret en plass i førstedivisjonen neste sesong.

Fløya stiller som underdog, men de har vist at de kan slå fra seg med noe ujevne mellomrom denne sesongen. Om de leverer som de gjorde i cupkampene mot Medkila og Stabæk kan det bli en tøff oppgave for Grei. 

Slik ser tabellen ut:

TABELL | 1.DIVISJON
1 Røa Fotball Elite 16 40 38
2 Åsane 16 17 35
3 Øvrevoll Hosle 16 12 31
4 Amazon Grimstad 15 3 26
5 Hønefoss BK 16 -11 20
6 Medkila 16 -17 19
7 Fløya 16 0 18
8 KIL/Hemne 16 -6 14
9 Grei Kvinner Elite 15 -7 14
10 Fart 16 -31 9