Badu og Ama Duha i U-20 VM

Evelyn Badu, kåret til Afrikas mest lovende nylig, skal spille U-20 VM for Ghana (foto: Beate Oma Dahle/NTB)

Sist oppdatert: 06. aug 2022 Skrevet av: norvaldavaldsnestoppfotball.no

 

Susan Ama Duah skal også delta i VM for Ghana U-20 onsdag (Foto: Tormod og Mikal Lindøe)

Våre to lovende Ghanesere er frigitt av klubben for å delta i U-20 VM for sitt hjemland. U-20 VM avvikles i Costa Rica fra 10. august til 28. august. Gruppespillet starter 10. august og avsluttes 17. august. Evelyn og Susan sitt Ghana møter Nederland, USA og Japan, en sterk gruppe det skal bli vanskelig å gå videre fra. I første kamp møter Ghana USA.

Dette betyr at spillerne ikke er tilgjengelig for oss i de siste kampene før sluttspillet. Inkludert cupkamp mot Stabæk. men avtalen med forbundet i Ghana er at spillerne skal returnere så snart laget er utslått. Ryker laget ut etter gruppespill bør de vøre tilbake på Avaldsnes til cupkampen mot Stabæk.

Her er oversikt over kamper i gruppespillet og sluttspillet: https://digitalhub.fifa.com/m/31ba467bbc981557/original/U20WWC-Costa-Rica-2022-Match-Schedule.pdf

Vi ønsker Susan og Evelyn lykke til i VM med sitt hjemland. Vi skal heie på dere fra Avaldsnes.

Også vår nye Canadiske spiller, Maya Ladhani, var uttatt til U-20 VM for Canada. Men siden Maya var ny i vår tropp, nettopp ankommet til Karmøy, og trenger tid sammen med laget, ble hun kun frigitt av klubben fra 8. august. Det betydde at hun ikke fikk delta på treningssamling før mesterskapet og dermed valgte trener for Canads lag og ta henne ut av troppen. En avgjørelse som Maya både forstår og respekterer både i forhold til klubb og forbund.

Til internasjonale kamper og mesterskap som legges utenom internasjonal FIFA kalender så er det klubb som bestemmer over spillere. I internasjonalt vindu er klubb pliktig og frigi spillere. Og i begge tilfeller ligger fortsatt lønnsforpliktelser på klubb.