Dramatisk seier mot Arna-Bjørnar

Klepp - Arna-Bjørnar 2-1

Feiring etter Matildes 1-0-scoring! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Sist oppdatert: 01. nov 2020 Skrevet av: kleppelitekleppelite.no

 

Tre poeng og tabellklatring

Gårsdagens kamp mot Arna-Bjørnar startet på best mulig vis da Matilde i det 29. minutt satte ballen i mål etter en flott gjennombruddspasning fra Elisabeth. Det ble ikke flere mål i første omgang og Klepp gikk til pause med en fortjent ettmålsledelse. Grønntrøyene fortsatte å ha god kontroll på kampen i andre omgang, men mot slutten presset naturligvis Arna-Bjørnar på. Rett før full tid utlignet gjestene og det kunne se ut som om to poeng var tapt. Men kampen var ikke over. Klepp gikk rett i angrep og det endte med at Matilde fikk straffespark. Kaptein Tuva steppet opp slik hun gjorde mot Kolbotn i sist kamp, og sikret tre viktige poeng.

Tre poeng gjør at Klepp klatrer forbi nettopp Arna-Bjørnar på tabellen, og ligger nå oppe på en foreløpig 6.plass. Direkte nedrykk er ikke lenger mulig siden Røa tapte sin kamp denne runden.

Målscorerne til Aftenbladet etter kampslutt:

Det er så sykt deilig at vi ikke lenger kan rykke direkte ned. Nå trenger vi ikke lenger å tenke på det. Nå kan vi bare kose oss. Det var denne kampen vi måtte vinne og vi visste vi hadde en god sjanse til det. Men vi måtte gjøre det spennende for dere, sier Matilde Alsaker Rogde med et stort smil til Aftenbladet etter å ha vært direkte avgjørende i seieren mot Arna-Bjørnar.

Det ble spennende. Vi hadde egentlig kontroll, men slapp oss ned litt og da scoret Arna-Bjørnar. Det eneste vi tenkte da var å score, vi måtte ha de tre poengene, sier Tuva Hansen.

Vi trengte virkelig disse poengene i dag og det var ikke snakk om noe annet. Vi klarte det og det er helt fantastisk, sier Alsaker Rogde.

Kaptein Tuva satt straffesparket i mål på overtid og kunne slippe jubelen løs! Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Kampfakta

Klepp – Arna-Bjørnar 2–1 (1–0)
Mål: 1–0 Matilde Alsaker Rogde (29), 1–1 Meryll Abrahamsen (90), 2–1 Tuva Hansen (90+3)

Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjorden IL
Gult kort: Marija Aleksic, Ingvild Villa, Ingrid Jåstad, Arna-Bjørnar
Tilskuere: 195

Klepps lag:

Adelaide Gay – Marthine Østenstad, Susanne Vistnes (Ida Hetland Pedersen fra 41.), Tuva Hansen – Matilde Alsaker Rogde, Marie-Yasmine Alidou D’Anjou, Marie Hella Andresen, Sofie Bjørnsen (Mille Aune fra 90.), Anette Snørteland Jensen – Elisabeth Terland, Kaja Karlsen (Aleksandra Sikora fra 72.)

Høydepunkter

Neste kamp – årets andre Rogalandsderby

Lørdag 7. november, kl. 13:00
Avaldsnes – Klepp
Avaldsnes Idrettssenter