Dramatikk i Bergen – historisk seier i LSK-hallen

Sherida Spitse storspilte for Vålerenga i seieren mot Gintra Universitetas. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Fem kamper har blitt spilt denne lørdagen, og det har ikke manglet på dramatikk.

Sist oppdatert: 22. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

RUNDE 8 | TOPPSERIEN
Stabæk 0 - 3 Arna-Bjørnar
Sandviken 3 - 0 Vålerenga
Avaldsnes 3 - 0 Klepp
Kolbotn 1 - 2 LSK
Lyn 1 - 2 Rosenborg


Les også: Stabæks utfordrere møtes til toppoppgjør

Dramatisk seier – Arna-Bjørnar vant igjen

Kolbotn – Arna-Bjørnar 2-3 (1-0)
Mål: 1-0 Johanne Fridlund (33), 1-1 Katarina Dybvik Sunde (56), 2-1 Johanne Fridlund, 2-2 Katarina Dybvik Sunde, 2-3 Pia Rijsdijk (90+3)

Superlørdagen ble sparket i gang med oppgjøret mellom Kolbotn og Arna-Bjørnar på Sofiemyr klokken 12. Arna-Bjørnar fikk en solid opptur sist med 2-1-seier mot Lyn, men fikk ingen enkel oppgave da Kolbotn stod for tur denne lørdagen. 

Gjestene tok umiddelbart tak i kampen, og kunne med litt marginer ha tatt ledelsen i løpet av åpningskvarteret. Men vertene slapp unna, og Kolbotn kom mer og mer inn i kampen utover i den første omgangen. Tidvis bølget det ganske så mye frem og tilbake, og etter 33 minutter var det hjemmelaget som skulle få nettsus.

Nikola Orgill mottok ballen ute til høyre, la inn og ballen havnet fri på 8-9 meter. Der gjorde Johanne Fridlund ingen feil når hun var først på ballen, og hamret inn 1-0 for hjemmelaget. Kolbotn fortsatte også å kjøre på etter scoringen inn mot pause, men uten uttelling.

LEDET: Kolbotn ledet 1-0 til pause, men det var til slutt gjestene som kunne juble for tre poeng. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.

Etter 56 minutter satt utligningen for Arna-Bjørnar. Katarina Dybvik Sunde dro seg innover i banen, bommet på sitt første forsøk, men klarte å beholde ballen. På sitt andre forsøk gjorde hun ingen feil, og trillet ballen i nettet.

Men vi var langt i fra ferdig her. Etter 69 minutter var Helene Gloppen uheldig i Kolbton-forsvaret og skled. Eline Hegg snappet ballen og fant Johanne Fridlund som ikke kunne gjøre annet enn å sette inn 2-1-scoringen. Så startet Arna-Bjørnar en snuoperasjon.

Dybvik Sunde var igjen involvert, og hun limte ballen i krysset på lekkert vis etter å ha mottatt ballen på 17-18 meter. Med 10 minutter igjen stod det 2-2, og Arna-Bjørnar begynte å få et håp om en ny trepoenger.

Tre minutter på overtid skulle også avgjørelsen falle. Meryll Abrahamsen slo et godt innlegg fra venstre, og inne i feltet stanget Pia Rijsdijk inn den enormt viktige scoringen for Arna-Bjørnar. Den scoringen betyr at Arna-Bjørnar nå er oppe på sjetteplass etter dagens kamper, og har vunnet to strake kamper. Kolbotn ligger på 8. plass.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Røa tok nytt poeng

Lyn – Røa 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Camilla Linberg (39), 1-1 Hanna Terry (58)

Et annet viktig oppgjør i bunnen ble spilt på Kringsjå mellom Lyn og Røa. Lyn hadde ikke vunnet på tre kamper før oppgjøret, mens Røa tok sesongens første trepoenger sist med 1-0 mot Klepp. 

Og kanskje var det anledningen som gjorde at det ikke haglet med sjanser i den første omgangen. Ikke før etter 39 minutter skulle det skje noe nevneverdig. Emma Godø ble felt av Synne Masdal, og fikk straffe. Der gjorde Camilla Linberg ingen feil, og sendte hjemmelaget opp i 1-0.

BEDRING: Geir Nordby kan glede seg over fire poeng på de to siste kampene. Foto: Alexander Larsen

Men Røa fikk en skikkelig boost mot Klepp sist, og ville også her være med på moroa. Hanna Terry fant veien til nettmaskene like før timen var spilt, og utlignet for Røa med et skudd fra 25 meter.

Flere scoringer ble det heller ikke oppgjøret, og dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene. Det betyr at Røa nå kun har to poeng opp til sikker plass (Kolbotn, nummer åtte), mens Lyn har ett poeng opp.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Ingen kan slå Rosenborg?

Avaldsnes – Rosenborg 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Julie Blakstad (6), 1-1 Katrina Gorry

I Rogaland ble det også spilt kamp denne lørdagen, og det var intet mindre enn Avaldsnes mot Rosenborg som fant sted. Avaldsnes vant sist mot LSK Kvinner som tapte for første gang denne sesongen, men mot ubeseirede Rosenborg, ble det på ingen måte enkelt. 

For allerede etter seks minutter var gjestene i føringen. En strålende enkeltmannsprestasjon fra Julie Blakstad sendte gjestene i føringen, og hun avsluttet fra 18 meter i mål etter et herlig soloraid.

Avaldsnes kom gradvis mer inn i kampen, og like før lagene gikk inn i garderoben, var Olaug Tvedten nære å utligne for hjemmelaget. Tvedten forsøkte seg på et frispark, men forsøket hennes gikk så vidt på feil side av stolpen. Rosenborg slapp med skrekken, og ledet 1-0 til pause.

ETT POENG: Avaldsnes sikret seg ett poeng i oppgjøret med Rosenborg. Foto: Mathias Bergeld /Bildbyrån

Men Avaldsnes ga seg ikke, og etter en time satt omsider scoringen for hjemmelaget. Thorsnes mottok ballen inne i 16-meteren og trillet videre til Katrina Gorry som på sitt første touch avsluttet sikkert i mål.

Etter scoringen fortsatte Avaldsnes å kjøre på i jakten på et vinnermål, men flere scoringer ble det ikke. Det betyr at Rosenborg fortsatt er ubeseiret etter åtte serierunder, mens Avaldsnes nå står med syv poeng på de tre siste kampene.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Les også: Rundens lag fra den syvende serierunden

Sandviken utlignet da Klepp-spillerne stoppet opp

Sandviken – Klepp 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 Hege Hansen (21), 1-1 Vilde Drange Veglo (38), 2-1 Maria Brochmann (75)

I Bergen skulle det på ingen måte gå rolig for seg denne lørdagen. I det som var et jevnt oppgjør mellom to gode lag, var det spesielt en situasjon som kom i fokus i Sandvikens 2-1-seier mot Klepp. 

Guro Bergsvand og Marina Jensen kunne begge ha sendt Sandviken i ledelsen etter kvarteret spilt, men det var gjestene fra Jæren som først skulle få nettsus. Med et utrolig skudd fra 30 meter, sendte Hege Hansen Klepp i ledelsen på strålende vis.

Men så skulle det oppstå en meget spesiell situasjon. Ingrid Ryland fant Ingrid Stenevik ute til høyre. Linjedommer vinket med flagget og Klepp-spillerne stoppet opp. Så vinket hoveddommer spillet videre, og plutselig fikk Vilde Veglo stå helt alene og sette ballen i mål, i gjennom beina på Adelaide Gay. Dermed stod det 1-1 til pause etter en meget spesiell situasjon.

DRØMMESCORING: Hege Hansen sendte Klepp i føringen på lekkert vis. Foto: Alexander Larsen

Og hjemmelaget var svært nære å gå opp i ledelsen like etter at andreomgangen ble satt i gang. Maria Brochmann fikk avsluttet etter et innlegg, men ballen gikk i stolpen og ut.

Etter 70 minutter jublet gjestene for scoring, for andre gang i kampen. Elisabeth Terland fant veien til nettmaskene på en retur etter et skudd fra Hege Hansen, men denne gangen ble målet annulert for offside. Og kun noen få minutter senere, var det jubel i motsatt ende.

Brochmann fikk avslutte innenfor 16-meteren over Klepps keeper, Adelaide Gay, som ikke nådde opp.

Sandviken hadde også flere gode muligheter til å øke ledelsen i de siste minuttene, men 2-1-scoringen viste seg å være nok for vertene. Sandviken er dermed oppe på en fjerdeplass, med like mange poeng som LSK Kvinner. Klepp står fortsatt med kun to seire denne sesongen, og møter Avaldsnes til rundens tv-kamp førstkommende onsdag.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Historisk seier i LSK-hallen for Vålerenga

LSK Kvinner – Vålerenga 1-3 (0-2)
Mål: 0-1 Ingibjörg Sigurdardottir (30), 0-2 Dejana Stefanovic (44), 0-3 Rikke Marie Madsen (70), 1-3 Sophie Román Haug (90+4)

Rundens tv-kamp ble spilt i LSK-hallen denne lørdagen, toppoppgjøret mellom LSK Kvinner og Vålerenga. Vålerenga hadde aldri vunnet i LSK-hallen tidligere, men denne lørdagen skulle bli historisk for gjestene. 

Festkvelden startet for Vålerenga med en scoring fra Ingibjörg Sigurdardottir etter 30 minutter. En corner ble slått inn av Sherida Spitse som traff Synne Jensen. Ballen havnet hos Sigurdardottir som kriget gjestene i føringen.

Bedre ble det også for Vålerenga like før pause da Dejana Stefanovic doblet ledelsen med et godt plassert skudd fra 18 meter. Det gjorde at gjestene tok med seg en meget solid 2-0-seier inn i garderoben.

DOBLET: Dejana Stefanovic doblet ledelsen for Vålerenga like før pause. Vålerenga. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån

Og dette var virkelig Vålerengas dag. 20 minutter før slutt ble Rikke Marie Madsen spilt i bakrom, og alene med keeper gjorde hun ingen feil. Hun trillet ballen forbi Ida Norstrøm, og sendte Vålerenga opp i en smått sjokkerende 3-0-ledelse i LSK-hallen.

Derfor hjalp det lite for hjemmelaget at Sophie Román Haug headet inn 1-3 for LSK Kvinner tre minutter på overtid. Dette var Vålerengas dag, og for første gang klarte den nåværende serielederen å ta med seg alle de tre poengene fra LSK-hallen, i en svært imponerende seier.

Se høydepunktene fra oppgjøret her: 

Det har også vært spilt én kamp i 1. divisjon i dag mellom Grei og Stabæk. Den kampen vant Stabæk hele 3-0. I morgen spilles resterende kamper slik: 

Kil/Hemne – Fart 13:00
Øvrevoll Hosle – Medkila 13:00
Åsane – Amazon Grimstad 14:30
Hønefoss – Fløya 16:00