DRAMA OG VILL JUBEL DA AVALDSNES BEHOLDT PLASSEN I TOPPSERIEN

John Arne Riise og Avaldsnes sikret plassen på øverste nivå.

Annonse:

AVALDSNES – ØVREVOLL HOSLE 2-1 (etter ekstraomganger)

– Nå er jeg lettet. Spiller for spiller er vi et bedre lag, og vi har mer erfaring i toppserien, men vi gjorde det spennende, sier Avaldsnes-keeper Siri Ervik til toppserien.no.

– Fantastisk. Herregud for en sesong, opp- og nedturer. Jentene fortjener det, og nå kan vi slippe ned skuldrene, sier Avaldsnes-trener John Arne Riise til TV 2.

Etter 1-1-resultatet i første oppgjør for to uker siden, var det fortsatt helt åpent om den siste plassen i Toppserien for 2023-sesongen da Avaldsnes tok imot Øvrevoll Hosle lørdag.

Og rammen var det ingenting å klage på da det skulle avgjøres.

Det var syngende supportere, bluss og rundt 1000 tilskuere som hadde tatt turen for å følge lagenes skjebnekamp.

Til slutt var det hjemmelaget Avaldsnes som kunne slippe jubelen løs etter kampslutt og bryte ut i gledestårer. Men det måtte ekstraomganger og drama til for å skille lagene. Kaja Olsens scoring etter 116 minutter ble til slutt den avgjørende scoringen, som sikret lagets plass på øverste nivå.

Kontrastene var store etter kampslutt, der det naturlig nok var stor skuffelse i Øvrevoll Hosle-leiren etter at et nytt opprykksforsøk hadde gått i vasken, denne gangen nærmere enn noensinne.

– Følelsen er helt forferdelig. Måten vi har stått opp i under disse to kampene har vært veldig, veldig bra. Dessverre var ikke marginene med oss, sier Øvrevoll Hosle-trener Tommy Stenersen til toppserien.no.

– Jeg er sinnssykt imponert. Spillerne hadde fortjent bedre, fortsetter han.

Øvrevoll Hosle-treneren mener laget hadde fortjent å rykke opp.

– Jeg synes ikke det er noe å diskutere engang, understreker Stenersen.

Det var ikke vanskelig å se hva kampen betydde for Avaldsnes-veteranen Hanna Dahl. Foto: Alexander Larsen

Det skulle ikke ta mange minuttene før Avaldsnes var i ledelsen i kampen. En strålende pasning fra Selma Løvås fant Giovanna dos Santos alene med keeper. Hun gjorde ingen feil, rundet keeper og satte ballen enkelt i det åpne målet. En drømmestart for Avaldsnes – og en marerittstart for ØHIL.

Likevel var det nok gjestene som var det beste laget i den første omgangen, der de yppet seg flere ganger framover i banen, men ikke klarte å sette ballen i mål.

Men Avaldsnes var effektive og ledet derfor 1-0 til pause, så alt var derfor helt åpent før de siste 45 minuttene.

2. omgang fortsatte i samme spor, og et drøyt kvarter ut i omgangen skulle bortelaget endelig få sin velfortjente utligning.

Celine Larsen fikk stå fri på bakre stolpe og enkelt sette inn utligningen etter et innlegg fra motsatt side.