Dette gjør meg til en bedre fotballspiller

LSK-spiller Anja Sønstevold skal jobbe som kommunikasjonsrådgiver i OBOS. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån

Sist oppdatert: 02. feb 2019 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Toppfotball Kvinner og OBOS har som mål å gjøre hverdagen til spillerne i Toppserien bedre. Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner og Daniel Siraj, konserndirektør i OBOS, er godt fornøyd med at prosjektet som skal gi spillerne en lettere hverdag nå sparkes i gang.

Utfordrende å kombinere studier eller jobb med toppfotball

En av de største utfordringene i kvinnefotballen er at det ikke er tilstrekkelig økonomi i klubbene til at det kan legges til rette for en helprofesjonell satsing. Som en konsekvens må ofte spillerne kombinere fotballen med både studier og deltidsjobb. Resultatet blir stor slitasje og en svært krevende hverdag, i tillegg til at fotballen fort kan komme i andre rekke.

Høsten 2018 stod Røa-spiller Kristine Leine fram da skolen nektet henne fri for å delta på landslagssamling. Til slutt valgte hun å hoppe av studiet da det ble umulig å kombinere studier med fotballkarrièren.

OBOS Trainee

En styrke for kvinnefotballen

Daglig leder i Toppfotball Kvinner Hege Jørgensen er likevel opptatt av at studier og arbeidserfaring er positivt for spillerne.

– Det er ikke sånn at det å ta en utdanning eller jobbe ved siden av idretten er noe negativt. Tvert i mot, mener vi det er en styrke for oss at så mange av våre utøvere har flere ben å stå på. De aller fleste tar høyere utdanning og det er vi stolte av. Men vi må bidra til å skape en bedre balanse i livene deres slik at de ikke sliter seg helt ut. Det må være rom for å satse, understreker Jørgensen.

Ingen veldedighet

I samarbeidsavtalen mellom Toppfotball Kvinner og Generalsponsor OBOS er det et eget avtalepunkt som omhandler denne problemstillingen. Og nå igangsettes prosjektet som i korte trekk i første omgang innebærer at hele tolv spillere i Toppserien enten har fått deltidsjobb som trainee i OBOS eller stipend som gjør det lettere for dem å satse på fotballen.

En av spillerne som har kapret seg en traineestilling er LSK-spiller Anja Sønstevold. Hun har en bachelor i journalistikk og skal jobbe med kommunikasjon i OBOS`markedsavdeling.

– Det er fantastisk at jeg kan ha en jobb som både er tilpasset utdanningen min og til hverdagen som idrettsutøver. Det vil gjøre meg til en bedre fotballspiller samtidig som jeg kan fylle hverdagen med noe som gir meg verdifull ballast den dagen jeg legger skoene på hylla.

Konsernsjef Daniel Siraj understreker at dette er et vinn-vinn prosjekt for OBOS.

– Dette er ingen veldedighet fra oss. Jentene skal jobbe, men det tilpasses fotballen. Fordi vi er opptatt av kvinnefotball, og fordi vi vil hjelpe dem, hvis vi kan, til å bli bedre, sier Siraj til VG.

OBOS Trainee

OBOS i front – Begynnelsen på en spennende reise

Dette er startskuddet på et ekstremt viktig prosjekt som vi håper vil vokse, uttaler Hege Jørgensen, Daglig leder i Toppfotball Kvinner.

– Vi har som ambisjon å gjøre hverdagen til spillerne enklere slik at de også blir bedre fotballspillere. At OBOS går i front på dette er bare å ta av seg hatten for. Nå har vi et håp om at prosjektet bare er starten på en veldig spennende reise. Vi tror mange bedrifter kan ha lyst til å være med på dette løftet, smiler Jørgensen. – Så må vi også få med oss utdanningsinstitusjonene. Det er neste steg, og her må politikerne på banen.

Trainee i OBOS

Anja Sønstevold – LSK
Guro Pettersen – Vålerenga
Maren Thoresen – Lyn
Frida Lyshoel – Røa

Stipend

Julie Adserø – Trondheims-Ørn
Katrine Jørgensen – Røa
Camilla Huseby – Lyn
Linn Huseby – Lyn
Vilde Hasund – Lyn
Sophie Haug – LSK
Camilla Linberg – Lyn
Kristine Leine – Røa

Les mer i VG-artikkel