Det ville seg ikke mot Avaldsnes

Dommerne i fokus etter 0-1-tap for Avaldsnes

Hanna Terry i duell under kampen mot Avaldsnes. Foto: Solfrid Therese Nordbakk / Akersposten

Sist oppdatert: 10. aug 2020 Skrevet av: Erik Olssondynamitegirls.no

 

Det ble akkurat så tett og jevnt som man hadde forventet da Røa og Avaldsnes barket sammen på Røabanen fredag kveld. To direkte og duellsterke lag på poengjakt; Avaldsnes for å holde tritt med gjengen i front, og Røa for å kapre sesongens første.

Men nok en gang havnet Røa tidlig bakpå. For med baklengsmål etter 16 minutter ble oppgaven mot et godt Avaldsnes-lag enda tøffere. Og Røa-jentene maktet aldri, til tross for betydelig bedre banespill og gode overgangsmuligheter enn tidligere kamper i år, å overliste gjestene målvakt.

Tidligere Dynamite Girls Elise Thorsnes’ scoring i første omgang var kampens eneste scoring, og sikret med det tre viktige poeng til laget fra Karmøy.

Skulle det endelig snu?

Den nydelige fredagen badet Røabanen i solskinn, sørget for et lett vinddrag fra vest, og skapte en flott ramme for et revansjelystent mannskap.

Positive tendenser i åpningen førte ikke frem, og det var isteden gjestene som fikk utnyttet en glipp i Røas bakre rekker for å gi en tidlig ledelse.

Med det utviklet kampbildet seg noe, der Avaldsnes virket bekvemme og la seg noen knepp dypere og mer kompakt. Røa, som fikk flyttet laget høyere i banen i takt med kampurets ferd mot pausevarselet, så mye til ballen og lette etter en åpning hos de, for anledningen, lyseblåkledde vestlendingene. Omtrent samtidig måtte Tuva Leschbrandt Espås tre av for Oline Brekke Fuglem.

Dommerne i fokus

Og mens Røa jaget utligning og sørget for nye kryss i sjansestatistikken med jevne mellomrom, sørget dommertrioen for at gutta i bua fikk en stri tørn med å holde følge på antallet kort som ble delt ut. Begge lag ytret sterk misnøye med terskel, eller snarere mangelen på sådan, og kampledelse, i det kampbildet ble preget av mye frispark og stopp i spillet innimellom flere overgangsmuligheter for begge lag.

For da kampen sto litt og vippet på stillingen 0-1 ble det i stadig større grad fokus på gule og røde kort enn selve banespillet. Geir Nordby fikk se gult to ganger, og måtte rusle over til klubbhuset. Ikke lenger etterpå led gjestenes terrier, Olaug Tvedten, samme skjebne. Kommentatorer, dekkende journalister, publikum og begge benkene forstod lite av verken det ene eller det andre. Totalt ble åtte gule og to røde kort delt ut.

Men Røa-jentene sto i det. Andre omgang ble rødere og rødere hva gjaldt sjansestatistikk, og blant annet Vilde Fjelldal hadde gode muligheter til å legge på både én og to scoringer. Den forløsende scoringen, som kunne snudd opp ned på sesongstarten til Dynamite Girls, kom aldri, og det ble med forsøket, innsatsen og enda én positiv prestasjon. Vi nærmer oss noe, tar stadige steg og skimter bedre tider i horisonten.

Oppover og fremover, heia Røa!

Neste kamp er allerede førstkommende onsdag mot Vålerenga. Vel møtt til kamp med avspark 18:00.

Link til billettsalg finner du HER!