De nye Manpower-ambassadørene: – Utrolig givende

Malin Lavik Soleng (t.v.) og Guro Bergsvand er Manpowers nye ambassadører. Foto: Studio Alma.

Sist oppdatert: 05. apr 2021 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

PARTNERINNHOLD:

I fjor inngikk Toppfotball Kvinner og Manpower en unik avtale som skal bidra til at flere fotballspillere kan satse samtidig som de får muligheten til et tilpasset arbeids- og utdanningsløp. Gjennom et nytt karriereprogram er det nå lettere for spillerne i Toppserien og 1. divisjon å kombinere fotball med studier og arbeid.

Egne karriereagenter kartlegger hver enkelt spillers kompetanse og preferanser, og hjelper dem med å ta gode valg for en parallell karriere slik at de kan utnytte sitt potensial som idrettsutøver både på klubb og landslag. I dag har over 100 spillere i Toppserien og 1. divisjon registrert seg og hatt samtale med karriereveileder.

Les også: – Helt perfekt ved siden av fotballen

Nye ambassadører

Nå har Manpower inngått et ambassadørsamarbeid med spillerne Guro Bergsvand (Sandviken) og Malin Lavik Soleng (Øvrevoll Hosle).

– Vårt ønske for ambassadørsamarbeidet er at spillerne i denne rollen skal få mulighet til å vise seg frem som de gode forbildene de er for unge mennesker. Samtidig viser de unge jenter rundt om i Bredde-Norge at det er mulig å satse på fotballen, samtidig som man arbeider eller studerer, sier Sølvi Spilde Monsen, konserndirektør i Manpower.

– Det er også viktig for Toppserien og jentene selv å bygge personlig merkevare for å øke verdien deres. Det handler om å være bevisst på at karrieren en gang tar slutt og at det da er viktig å ha flere bein å stå på.

Monsen forteller at motivasjonen for bruk av ambassadører er å nå de unge på deres egen arena.

– Vi håper at vi med dette samarbeidet treffer unge utover målgruppen med bare spillere. Slik kan unge på andre arenaer og i andre livssituasjoner kan få råd, tips og inspirasjon til utdanning, karriere og fremtidig arbeidsliv, sier Monsen.

Les også: Toppfotball Kvinner inngår samarbeid med Høyskolen Kristiania

Valget falt altså på Guro Bergsvand og Malin Lavik Soleng.

– Det er veldig stas at en slik aktør ser en verdi i fotballprofiler, og at jeg får lov til å være ambassadør for dette er ganske kult, sier Lavik Soleng, som får støtte av Bergsvand.

– Det er veldig gøy. Dette er jo et helt nytt prosjekt, så det blir spennende å se hvordan veien går videre og hva vi sammen får ut av dette samarbeidet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ JOBB: Guro Bergsvand, her i aksjon for Sandviken. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, Bildbyrån.

Monsen er strålende fornøyd med de nye ambassadørene.

– Vi så jentene hadde riktig profil for denne rollen med tanke på bakgrunn, utdannelse og engasjement. Begge ambassadørene har et stort nettverk, og med både studier og jobb ved siden av fotballkarrieren, vet de hvilke utfordringer andre i samme situasjon har, sier Monsen.

Vil vise at det er mulig å kombinere fotball og karriere

Både Bergsvand og Lavik Soleng ser frem til å være en del av Manpowers ansikt utad.

– Jeg fikk et inntrykk av at Manpower var ute etter et samarbeid som handlet om mer enn penger og omdømme. Jeg forstod raskt at de ønsket å bidra med sin kompetanse og virkelig hjelpe spillerne. Jeg har veldig sansen for aktører som tar en samfunnsansvar slik Manpower gjør, sier Lavik Soleng.

Begge er enige om hvilket budskap de ønsker å bringe videre:

– Det at det er mulig å kombinere fotball med studier eller jobb dersom man ønsker det. Det er ikke nødvendigvis for alle, men du skal vite at du har en sparringspartner som kan hjelpe deg med å finne ut av hvilke muligheter du har, samtidig som du får sortert tanker du har om fremtiden og livet ved siden av eller etter fotballen, sier Bergsvand, som i tillegg til å spille for Toppserie-laget Sandviken jobber med markedsføring og kommunikasjon.

Les også: – Har fått et nytt arbeidsliv jeg ikke trodde var mulig å kombinere med fotball

– Som fotballspiller er det viktig for meg å vise at det er mulig å kombinere fotball og karriere. Jeg ønsker å understreke at fotballen er en veldig bra erfaring å ha med seg videre i arbeidslivet, uansett hvilken retning en velger, forteller Lavik Soleng. ØHIL-spilleren studerer Sport Management ved Idrettshøgskolen og er også vikarlærer på Norges Realfagsgymnas.

God erfaring

Lavik Soleng og Bergsvand har begge benyttet seg av samarbeidet mellom Toppfotball Kvinner og Manpower før de ble ambassadører.

PARALLELL KARRIERE: Malin Lavik Soleng spiller for Øvrevoll Hosle i 1. divisjon og studerer Sport Management. Foto: Ellen Halseth.

– Jeg pratet med en karriereagent etter at jeg meldte meg inn i Manpowers database. Det har blitt to samtaler, begge på rundt en time, der jeg fikk luftet litt tanker jeg har om min fremtid. Det var utrolig givende, ikke bare fordi vedkommende var en veldig hyggelig person, men hun var flink til å sette ord på ting. Så går du ut av samtalen med litt bedre selvtillit enn før du ringte, og det er ikke feil, forteller Sandviken-spiller Bergsvand.

Også Lavik Soleng har vært i samtaler med en veileder.

– Jeg fikk en skikkelig selvtillitsboost av denne samtalen. Jeg trodde egentlig ikke jeg hadde behov for en slik samtale, men det var utrolig deilig å få en bekreftelse på at det jeg holder på med har verdi.

«Go for it»

Ambassadørene oppfordrer alle spillere til å ta kontakt med Manpower.

– Det er alltid godt når noen tar seg tid til å høre på deg, dine bekymringer og mål, og som du sammen med kan finne løsninger og sparre med. Som fotballspiller er det ikke noe unntak. Det at Manpower kan hjelpe med veiledning, med sine kompetanse og anerkjennelse, er helt strålende og en veldig fin måte å gi oss fotballspillere en mulighet til å tenke på livet nå og etter fotballkarrieren, sier Bergsvand.

– Det er en trygghet å ha en veileder i ryggen. Noen beslutninger kan virke veldig store og skumle. Da er det veldig fint å ha noen i ryggen som sier «go for it».


Spiller du i Toppserien eller 1. divisjon og vil komme i kontakt med Manpower? Les mer her.


Lyn-spiller Kristin Haugstad er én av spillerne som har benyttet seg av muligheten. Gjennom samarbeidet Toppfotball Kvinner har med Manpower fikk 26-åringen jobb i Flyktninghjelpen i Oslo: