Cupsuksess i Narvik

Røa med seier i Polar Kraft Cup

Sist oppdatert: 14. jan 2020 Skrevet av: Admindynamitegirls.no

 

I desember 2019 hadde vi gleden av å presentere en samarbeidsavtale med kraftgiganten i nord og en ledestjerne hva gjelder satsning på kvinnefotball, Polar Kraft.

Det satses tungt på kvinnefotball i nord, og Polar Kraft har gjennom samarbeidsavtaler for Grand/Bodø, Fauske/Sprint, Hardhaus, Mjølner og Røa virkelig tatt et standpunkt. Polar Kraft har gjennom Kraft til Idretten og Polar Kraft-fondet støttet lokal idrett rundt i Nord-Norge med millioner av kroner.

Foran 2020-sesongen går de som kjent inn som støttespiller for Dynamite Girls, og helgens turnering var et ledd i å bygge tillit og kjennskap i starten på det begge parter håper skal bli et langvarig og verdiskapende samarbeid.

– Et av bærekraftmålene vi Polar Kraft jobber spesielt med er likhet mellom kjønnene. Selv om det er tusenvis av jenter som spiller fotball, er det vel knapt en idrett hvor forskjellen er større. Det handler om trener-ressurser. Det handler om oppmerksomhet i media. Det handler om lønn. Vi er en stor og tung sponsor i våre primærområder. Da ønsker vi å gå foran å si at damefotball ikke skal prioriteres lavere, forteller salgssjef Frank Sundermeier til polarkraft.no.

Sundermeiers kollega Morten Stormo, konseptansvarlig i Polar Kraft, mener at et samarbeid med Dynamite Girls er positivt av flere grunner.

– Vi ønsker jo å selge Kraft til Idretten-konseptet over hele landet. Da trenger vi noen flaggskip og vi er voldsomt imponert over hva Røa har fått til med sin damesatsing, utdyper Stormo i samme artikkel.

– Ekstra artig er det jo at Røa har flere lokale, nordnorske profiler. Katrine Winnem Jørgensen og Vilde Fjelldal fra Narvik og Marita Holmen Iversen fra Ballstad er tre kommende stjerner i norsk fotball – som alle har valgt Røa som sitt utviklingsmiljø. Det er ekstra stas at de kommer denne helgen, uttalte Stormo før helgen.

Innholdsrik helg i Polar Kraft-hallen.

I tillegg til Grand Bodø og FK Mjølner, stilte også Medkila, Bardufoss og kretslaget til Hålogaland lag under helgens turnering. Og det ble en sportslig og sosial suksess for alle og enhver.

Mens Røa-jentene fikk kjørt seg fysisk og mentalt, all den tid fem 7-er-kamper på én helg er en belastning, fikk nordnorske fotballtalenter spille mot Toppserie-motstand med strålende baneforhold.

Fellesnevneren for samtlige deltagende lag er fokuset på å bygge positive utviklingsmiljø, og med en rekke nordnorske profiler i årets spillerstall, var det en glede for Dynamite Girls å få vise seg frem og få møte nye lag under helgens turnering.

For det er en viss historikk og kobling mellom Røa og Nord-Norge. Både før, under og etter Røas absolutte glansdager har nordnorske talenter fra gode utviklingsmiljøer vært sentrale for ulike Røa-årganger.

At det satses godt i nord, og også andre steder i nord, er noe Røa mener er sunt og viktig for kvinnefotballen i sin helhet, og derfor er det ekstra gledelig og spennende å kunne delta og bidra både på og utenfor banen i et slikt format som Polar Kraft Cup.

Vi takker for en strålende helg, og retter en spesiell takk til Frank Aanes Andersen og resten av apparatet i og rundt FK Mjølner og til Polar Kraft for en fantastisk ramme på cupen.

Røa stilte med følgende to lag under helgens cup: