Cupfinaledrømmen lever – RBK møter LSK i kvartfinale i kveld!

Heidi Elisabeth Ellingsen fra LSK Kvinner i duell med vår egen Cesilie Andreassen i 1-1 kampen på Koteng Arena tidligere i år. Nå møtes lagene igjen i kvartfinalen i NM 2020. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Sist oppdatert: 10. nov 2020 Skrevet av: Torgrim Olsenrbk-kvinner.no

 

Rosenborg kjemper om gull i både serie og cup, mens LSK Kvinner har cupgull som eneste medaljemulighet i 2020 slik sesongen har utviklet seg. De siste seks års suverene seriemester har ikke lyktes like godt i år, og er ute av medaljekampen i serien. Laget fra Romerike kan i beste fall bli nummer fire i serien, i verste fall nummer 5. En solid nedtur for de kanarigule som kommer til å kjempe med nebb og klør for et avansement i kveld kl 20:00.

Motivasjonen for cupen er sikkert derfor meget sterk i dette erfarne laget – så kveldens kamp blir nok av det tøffe slaget for RBKs fremadstormende lag. Rosenborg er fortsatt ubeseiret i serie og cup i 2020, og de svarte og hvite har ingen intensjon om å gå på en cupsmell denne tirsdags kvelden.

Vi har flere som har spilt cupfinale i årets RBK-tropp: Mali Næss, Kristine Nøstmo, Maria Olsvik, Marit Clausen, Elen Melhus (vært skadet i hele 2020) og Lisa Marie Karlseng Utland har alle spilt cupfinale, for den gang Trondheims-Ørn i 2014. Den gang ble det tap mot nettopp LSK Kvinner. Det er en sterk motivasjon spesielt hos denne gjengen til å gå til topps i cupen – i svart og hvitt, som RBK for aller første gang.

Begge lag spilte på lørdag og har like god – eller dårlig – tid til restitusjon, så her stiller begge lag likt. RBK har en svært viktig kamp på søndag borte mot Klepp. En andreplass eller i beste fall et gull i serien henger selvsagt veldig høyt – så får vi se om laget klarer å holde fokus nok til å slå et revansjesugent LSK og ta seg til semifinalen etter kveldens oppgjør i årets NM.

Semifinalene spilles lørdag 21.11 og finalen går på Ullevål søndag 6. desember. Trekning av semifinalene foregår i pausen i morgendagens kvartfinale mellom Stabæk og Vålerenga.

Kampen i kveld går direkte på NRK2 kl 20:00.

 

Troppen til kampen:

Nøstmo, Rulyte, Næss, Døvle, Vårhus, Olsen, Clausen, Joramo, Andreassen, Minde, Hofset, Berg-Johansen, Fornes, Hernes, Lein, Nergård, Blakstad, Utland.