Cupen starter

og Viking er første hinder

Sist oppdatert: 18. mai 2022 Skrevet av: norvaldavaldsnestoppfotball.no

 

I dag. onsdag 18. mai, er det klart for runde 2 i årets NM cup. Vi reiser til Stavanger og møter for oss en helt ny motstander i Viking, topplaget i 2. divisjon. Vel, laget er ikke helt ukjent for oss, vårt Utviklingslag har møtt laget gjennom flere sesonger i 2. divisjon. Og det er nettopp de mørkeblå fra Stavanger som har vært den største utfordringen i den divisjonen, og laget har vunnet tre ganger, men uten å lykkes med å rykke opp i 1. divisjon. I år satser det ekstra hardt med blant annet flere spillere på proff kontrakter, og så langt har det gitt fem av fem seire i årets 2. divisjon og tabelltopp.

Vikinglaget trenes av to tidligere toppspillere, hovedtrener Helge Aune med fortid på Vikings herrelag. Det samme kan trygt sies om assistent treneren, tidligere Torvastadgutten, Egil Johan Østenstad, som har en lang karriere vak seg i England og på Norges A-landslag. Som hjelpetrener har også laget den tidligere Klepp kapteinen Gry Tofte Ims. Stavangerlaget består stort sett av unge spillere i alderen fra 17 til litt over 20 år, men mange av disse har flere sesonger bak seg i 2. divisjon. Og selv om klubben har mistet mange spillere de siste årene, til blant annet Klepp, kommer det nye opp fra et veldrevet jenteakademi i klubben. I fjor var laget «en scoring» unna opprykk til 1. divisjon, men i kvalifiseringen trakk Grand Bodø det lengste strået.

Viking møtte FK Haugesund på Sakkestadbanen i 1. runde og vant hele 4-0. Lagene i Toppserien kommer først inn nå, i 2. runde.

Så hva med vårt lag i kveldens kamp. Skadesituasjonen er i bedring, Karina Sævik er ikke aktuell til kampen mot Viking, men Sydney Blomquist er i troppen. det samme er Selma Løvås, så vidt hjemkommet etter å ha kvalifisert seg til EM sluttspillet med J-19 landslaget. Også Sara Pavlovic, som måtte ut i pausen mot Brann sust, er i troppen. Så får vi se hvem John Arne Riise kommer til å starte med. Ny i troppen er Trine Øritzland som har spilt flere gode kamper for U-laget i det siste.

– Vi stiller et tilnærmet topp lag fra start, uttaler Avaldsnes treneren, så ser vi hvordan kampforløpet blir. Vi tar ikke lett på kampen, og cupen er viktig for oss fortsetter Riise, som regner med tøff motstand fra et godt og lovende Viking lag.

Kampstart på SR Bank Arena kl. 18.00. Kampen vises også på Direktesport https://www.direktesport.no/event/ea61a93a-323f-47d3-accc-5ba2a4611fef