Cupdrømmen som brast

Surt tap i kvartfinalen

Fortvilelse: det var en skuffet gjeng etter onsdagens cupkamp. Her fra en tidligere kamp i våres. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 22. aug 2019 Skrevet av: Erik Olssondynamitegirls.no

 

Drømmen om cupsuksess i år svant hen på hjemmebane. I møte med Arna-Bjørnar var det gjestene som trakk det lengste strået i en tøff og jevnspilt kamp.

– Innsatsen var bra, og vi spiller godt nok til å vinne. Vi holder Arna-Bjørnar på en armlengdes avstand i store deler av kampen. Dessverre hjelper det så lite når vi ikke klarer å score mål, sier Katrine Winnem Jørgensen etter kampen.

Og det er liten tvil om at vi snakker med en skuffet kaptein etter at drømmen om cupsuksess røk med et bittert kvartfinaletap.

– Jeg synes vi var et bedre lag enn dem, men vi har verken marginer eller dommere med oss. Litt flyt og flaks må man ha. I dag hadde vi ingenting, legger U23-landslagsspilleren til.

En skuffet gjeng etter kampslutt. Foto: RFE

Straffet i første omgang

Alt lå til rette for en jevnspilt og spennende kvartfinale på Røabanen. Solen skinte og Røa-publikummet kom tett på kampstart, til det som var reprisen på fjorårets cupdrama.

På banen skulle to lag med to strake ligaseire på minnet gjøre opp om semifinalebillett. Etter en noe ujevn første halvdel på sesongen for onsdagens gjester, har Bergenslaget virkelig klokket inn formen i august.

Etter 95 spilte minutter kunne Arna-Bjørnar juble for 0-1-seier og muligheten til å spille om sin første finaleplass siden 2002.

At det skulle ende slik, etter en kamp der Røa er det førende laget i store deler av kvartfinaleoppgjøret, gjorde nederlaget ytterligere vondt og bittert.

Jevnt og tøft er nøkkelord som går igjen i forbindelse med Røa-Arna-Bjørnar-oppgjørene. Denne kampen var intet unntak. Der Røa var det klart beste laget i åpningskvarteret, og tidvis spilte strålende og oppløftende fotball, var det gjestene som scoret det første målet.

I duell mellom Linn-Mari Nilsen og en frisk og god Mimi Asom får gjestene straffespark kun minutter etter at det har blitt ropt for hands og straffe i motsatt ende. En sikker Elise Stenevik omsatte straffesparket i scoring i det halvtimen var spilt.

Før den tid hadde begge lag testet kampens burvoktere med noen solide susere fra distanse. Mens Røa så mest til ballen, var det Arna-Bjørnar som hadde de aller største målsjansene. På stillingen 0-0 hadde de én i tverrliggeren og etter pause hadde de flere muligheter til å punktere kampen.  Arna-Bjørnars Rikke Nygard hadde én i tverrliggeren, og Røa hadde flere muligheter ved front-kvartetten Rebecka Holum, Synne Kinden Jensen, Ina Skaug og Vilde Fjelldal.

Mot spillets gang eller ei. Ledelsen for bortelaget var et faktum, og kampen endret deretter karakter. Et Røa som måtte jage, og et bortelag som kunne kontre. Slikt skaper interessante fotballkamper…

Og temperatur var det på banen så vel som på sidelinjen. Det hører med i en slik kamp som betyr såpass mye for Geir Nordby og Remi Natviks suksessjagende lag.

Stang ut

Andreomgangen fortsatte i samme spor som før hvilen; med et hjemmelag som flyttet stadig høyere, og et bortelag som luktet på kontringsmulighetene.

Nervøst var det. Veldig nervøst. For begge leirene. Sjansene tikket inn på løpende bånd, og banespillet rullet frem og tilbake, men flere scoringer uteble. Det til tross for at Røa finner nettmaskene på en dødball dypt inne i andre omgang, men hvorpå kampens fløyteblåser ber om at hjørnesparket skal tas på nytt etter å ha blåst av for en alvorsprat mellom duellerende spillere i sekstenmeteren.

Røa med majoriteten av ballinnehavet klarte aldri å spille seg gjennom gjestenes forsvar, og den helt store sluttspurten fant aldri sted. Ragne Hagen Svastuen ble slengt innpå med seks minutter igjen på klokken i håp om den viktige utligningen, men den gang ei.

Med det er det Arna-Bjørnar som får muligheten til å smake cupsuksess i 2019. Vi gratulerer og ønsker til lykke videre denne sesongen. To nye møter med Bergenslaget venter den kommende månenden.

Dynamite Girls vender snuten mot Avaldsnes kommende helg. Også her er det litt å revansjere etter 2-2-oppgjøret i mai.

– Vi har alt å spille om på lørdag, og vi er fast bestemt på å slå tilbake mot Avaldsnes, forteller Winnem Jørgensen.

Cupsemifinaler:

Arna-Bjørnar – Vålerenga
Trondheims-Ørn – LSK Kvinner

Kampfakta:
Røa – Arna-Bjørnar 0-1 (0-1)
21.08.2019 – Røabanen

0-1 (32. min.) Elise Stenevik (str.)

Linn-Mari Nilsen; Frida Lyshoel, Kamilla Aabel, Katrine Winnem Jørgensen, Marita Holmen Iversen (84. min. for Ragne Hagen Svastuen); Justine Vanhaevermaet, Vilde Gullhaug Birkeli; Rebecka Holum, Synne Kinden Jensen, Ina Skaug; Vilde Fjelldal

Ubenyttede reserver: Anya De Courcy, Frida Dybvig Haugen, Julia Arnesen, Synne Masdal.