Cordner vs Skinnes Hansen

Foto: Bildbyrån.

På lørdag skal det spilles toppoppgjør mellom LSK Kvinner og Sandviken. Vi lader opp med spalten «ukens duell»!

Sist oppdatert: 21. sep 2019 Skrevet av: Sindre Vian

 

Rundens duell: Skinnes Hansen vs Cordner

Helgens store toppkamp er mellom LSK Kvinner og Sandviken. De regjerende seriemesterne og bergenserne har knivet sammen i toppen denne sesongen, men etter en svært sterk høstsesong har også Vålerenga meldt seg på..

LSK har som regel hatt en luke på lagene bak seg, og Sandviken trenger å ta poeng (helst tre) om de skal fortsette å ha et reelt håp om å kunne hente inn de gul-sorte med bare seks runder igjen å spille. 

Det er få kamper som er enkle i Toppserien, og de fleste er tøffe.

Kampen mot Sandviken er antageligvis den tøffeste LSK Kvinner har igjen.

Det er med andre ord ikke utenkelig at gullkampen avgjøres i LSK-hallen på lørdag. 

Synne Skinnes Hansen

LSK-spilleren tar som oftest plass på høyrekanten eller som midtspiss for de gulkledde. Verktøybeltet hun besitter er fullt som få andres. Tempo, styrke, teknikk, blikk for spillet og en dødelig skuddfot er bare noen av egenskapene som kan trekkes frem.

Skinnes Hansen er inne i sin syvende hele sesong i Toppserien, og i sesongene hun har lagt bak seg har hun spilt over 20 kamper i samtlige. Med mål hver andre kamp for kanarifuglene er hun i år inne i sin mest målfarlige sesong på profesjonelt nivå. 

Etter at tidligere LSK Kvinner-talisman Guro Reiten forlot klubben har Skinnes Hansen vært en av spillerne som har tatt ekstra ansvar, og har nå målpoeng i fire av sine seks siste kamper.

SYNNE SKINNES HANSEN: Her fra oppgjøret mot Vålerenga i vårsesongen da hun scoret begge for LSK Kvinner. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån.

Nasjonalitet: Norge
Alder: 24
Klubbkamper i 2019: 18/19 (ekskludert Champions League)
Mål: 9
Kort: 0/0
Landskamper: 17

Tidligere klubber:
Røa
Eik Tønsberg

Bemerkninger fra forrige hele runde (mot Klepp): I runde 16 kom Skinnes Hansen til fem innlegg, skapte to sjanser (bare tre spillere skapte flere), hun slo nest flest nøkkelpasninger i ligaen (tre), traff på delt flest taklinger (seks) og hadde en målgivende pasning.

Kennya Cordner

Sandviken-spissen utgjør halvparten av ligaens definitivt farligste tospann – sammen med Maria Brochmann. I Sandvikens 4-4-2 (4-4-1-1) ser vi ofte Cordner bevege seg litt fritt rundt Brochmann som pleier å ligge mer sentralt.

Med sin finslepne teknikk og presise avslutninger, er hun en pest og en plage for keepere og alle som møter henne i en en-mot-en-situasjon. Hun har elleve scoringer for Sandviken i år – tredje best i ligaen (andre best om man bare teller med spillere som fortsatt spiller i Toppserien). 

Hun kom til Sandviken foran forrige sesong og har vært en sensasjon. På de 39 kampene hun har spilt for klubben har hun scoret 19 mål. Det er over ett mål hver andre kamp over to sesonger.

KENNYA CORDNER: Her fra finalen i cupen 2018 mot LSK Kvinner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Nasjonalitet: Trinidad og Tobago
Alder: 30
Klubbkamper i 2019: 18/19
Mål: 11
Kort: 1/0
Landskamper: 32

Tidligere klubber:
FC Dallas Women
Seattle Sounders Women
Seattle Reign
San Juan Jabloteh
Brisbane Roar
Kvarnsvedens IK
Northampton Laurels

Bemerkninger fra forrige hele runde (Vålerenga): I runde 16 scoret Cordner ett mål, skapte to sjanser, fyrte av fire skudd og vant åtte andreballer.

Stjernekampen

Det hersker liten tvil om at Skinnes Hansen og Cordner er farlige offensive våpen for hvert sitt lag. På noen områder er de ulike, men noen steder er de veldig like. 

En merkelapp som passer begge spillerne veldig bra er «variasjon» – de har begge flere strenger å spille på.

Begge spillerne kan utfordre begge veier, og er veldig gode med både høyre- og venstrefoten.

En ting som skiller spillerne er at Skinnes Hansen har et tyngre skudd, og oftere fyrer av fra utenfor boksen. Cordner ser muligheter og løsninger som få andre ser, og selv situasjoner som kan virke helt ufarlige kan raskt ende med scoring etter noen kreative idéer og lekne touch. 

30-åringen på topp for Sandviken kan mer enn bare å score mål. I august skapte ingen flere sjanser enn henne. Åtte i tallet (Vålerengas Ajara Njoya skapte like mange). Sjansemaskinen skaper i snitt rett under to sjanser pr. kamp, og kommer selv i scoringsposisjon to og en halv gang pr. kamp.

Hva så med skuddet til Skinnes Hansen?

Én måte å stoppe den giftige skuddfoten: ikke la henne skyte.

Men det er nok lettere sagt enn gjort – noe som flere forsvarsspillere i Toppserien har fått erfare denne sesongen. Med sin kvikke akselerasjon kommer hun seg i skuddposisjon før man aner det, og kanonen lades kjapt. Det fikk Trondheims-Ørn smertelig erfare i midtuken.

Så her er det bare for Sandviken-keeper Nora Gjøen-Gjøsæter å være skjerpet i reaksjonene. Skudd kommer. 

Du skal ikke se bort ifra at en av disse stjernene avgjør kampen – spørsmålet er bare hvem som skinner mest på lørdag. 

NRK viser oppgjøret. Det begynner klokken 17:00, og om du ikke tar turen til LSK-hallen, kan kampen streames her.


Andre aktuelle saker

Ukens profil, Olaug Tvedten: – Jeg har blitt mer offensiv i hodet
Forhåndssak for runde 17: Avgjøres gullkampen i helgen?