Cesilie Andreassen – månedens spiller i Toppserien.

Cesilie Andreassen Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Sist oppdatert: 07. aug 2020 Skrevet av: Torgrim Olsenrbk-kvinner.no

 

Cesilie Andreassen – månedens spiller i juli.

Toppserien utvikler seg i mange retninger i 2020 – og nytt av året er spillerbørs satt av NTB og OBOS i hver serierunde, og med det kommer det også noen kåringer underveis. I et historisk år for med Rosenborg – der laget er med i Toppserien for første gang etter navneskiftet fra Trondheims-Ørn – så er det noen topper å registrere for første gang på veldig mange år.

Laget er i toppen av ligaen og ligger på tredjeplass etter fem serierunder, Marit Clausen er toppscorer  – og Cesilie Andreassen topper spillerbørsen med 7.25 (av 10 mulige poeng) i snitt. Ces som hun kalles i det daglige har vært strålende for RBK – og her er hennes reaksjon på kåringen:

Cesilie Andreassen er RBKs nr 5 og månedens spiller i juli i Toppserien.

Gratulerer Ces med «Månedens spiller i Toppserien» for juli!

-Tusen takk. Veldig kult å få tildelt noe sånt.

 

Det er første gang det er spillerbørs og evalueringer i hver serierunde av NTB, og du har vært på rundens lag i hver av de 4 første serierundene, og topper spillerbørsen. Hvordan føles det å bli kåret til månedens spiller i Toppserien?

-Ser på det som et kjempekompliment til meg og laget. Vi har prestert godt og spilt mye bra angrepsfotball. Når laget er så godt blir det kjempefine arbeidsforhold for meg. Det er uvant å skulle bli ratet av flere medier etter serierundene, men det skaper mye oppmerksomhet rundt laget og serien, så vi må bare være fornøyd med det og ta med oss de gode karakterene når de kommer.

 

Seriestarten til Rosenborg har vært bra – er du overrasket selv over den gode starten?

-Både ja og nei. Det er alltid spennende hvor man ligger i forhold til de andre lagene og hvordan serien blir å «sette seg». Hadde ikke turt å regne med at starten skulle bli så god, selv om man hadde et håp og ekstremt lyst til å lykkes med laget.

 

Hvorfor er Rosenborg bedre i år enn i fjor?

-Høstsesongen i fjor var starten på det vi ser i år. Vi har nå ikke tapt en seriekamp på 10 runder, og har ikke lyst å miste den rekken. Det er også synd å si det, men jeg tror også coronapausen styrket oss veldig. Vi fikk trent ekstremt godt i noen måneder ekstra, fikk noen nye spillere og satt spillet vårt enda mer før serien startet.

 

Toppserien ser jevnere ut i toppen enn på flere år, LSK virker ikke like suverene – men er fortsatt på topp – hvordan tror du utviklingen fremover blir?

-Det er veldig gøy at det begynner å bli flere lag som hevder seg helt øverst i toppen. Det virker som alle kan slå alle i år. Føler det er umulig å si hvordan utviklingen blir fremover. Jeg tror det blir jevnt, og håper RBK blir å finne trygt på øvre halvdel av tabellen.

 

Neste kamp er borte mot Sandviken. Hvordan er styrkeforholdet mellom Sandviken og Rosenborg?

-Vi begynner å bli veldig lei av å dra skuffet hjem fra Bergen. Det har vært mye tap der gjennom tiden, både mot Sandviken og Arna Bjørnar. Etter noen kamper som forhåndsfavoritt før kamp, gleder jeg meg til å være tilbake til å være underdog.

 

Til slutt: hvilke muligheter har vi til å komme hjem fra Bergen med et godt resultat slik du ser det?

-Mulighetene er kjempestore. Etter mange plusskamper i starten fikk vi en minuskamp sist. Derfor er vi ekstremt revansjelysten og motiverte for å hente noen poeng hjem tilbake til Lade.