Brøt Rosenborgs utrolige rekke uten tap – Sandviken tar ferie som serieleder

TABELLTOPP: Sandviken er det eneste laget som er ubeseiret i årets Toppserie. FOTO: Bildbyrån.

Sandviken leder Toppserien etter halvspilt sesong.

Sist oppdatert: 17. jul 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

RUNDE 9 | TOPPSERIEN
LSK 1 - 1 Vålerenga
Avaldsnes 1 - 1 Stabæk
Kolbotn 3 - 0 Klepp
Rosenborg 0 - 2 Sandviken
Arna-Bjørnar 3 - 1 Lyn


Sandviken brøt Rosenborg urolige rekke på 28 kamper uten tap. Det betyr at bergenserne nå innehar tabelltoppen. Nå venter tre ukers ferie før Toppserien er tilbake igjen 7. august.

PS: Hvordan tabellen ser ut etter halvspilt sesong kan du se nederst i artikkelen. 

Ny serieleder

Rosenborg 0-2 Sandviken, Koteng Arena

Rosenborg måtte klare seg uten Kristine Nøstmo, Emilie Bragstad, Kristine Minde, Cesilie Andreassen og Matilde Alsaker Rogde i denne kampen, men det var allikavel hjemmelaget som skapte kampens første mulighet etter fem minutter. Mali Næss slo presist inn fra høyresiden, og inne i feltet hadde Sarah Dyrehauge løpt seg fri. Nysigneringen sitt hodestøt gikk rett i tverrliggeren.

Etter en intens start, roet ting seg ned etterhvert. Det var tett og jevnt med få sjanser, men nerven i kampen var absolutt tilstede.

Mot slutten av omgangen var det Sandviken som styrte alt. Rosenborg ble spilt fryktelig lave, men Rugile Rulyte stoppet det som kom av farligheter.

Dermed sto det målløst til pause i toppkampen.

Rosenborg startet andreomgang best, men det var gjestene fra Bergen som tok ledelsen. Marit Bratberg Lund slo en presis corner, og Maria Brochmann som bare hadde vært noen sekunder på banen, scoret på sitt første touch på ballen med et flott hodestøt. I dette øyeblikket var Sandviken serieleder!

Rosenborg-spillerne så litt resignerte ut etter scoringen. Trønderne slet med å skape muligheter og Sandviken forsvarte seg meget godt.

Fem minutter før slutt kunne Sandviken-spillerne slippe jubelen løs. Bergenserne tok et kjapt innkast og ballen havnet til slutt hos Ingrid Spord på hjørnet av 16-meteren. Midtbanespilleren dro seg innover i banen før hun hamret ballen opp i det lengste hjørnet. En fantastisk scoring!

Rosenborg var best i starten av begge omgangene, men det var ikke noe å si på at det var Sandviken som fikk med seg tre poeng. Dermed kan bergenserne ta sommerferie på toppen av tabellen. Rosenborg har nå tapt for første gang på 28 kamper, og ligger ett poeng bak Sandviken.

Her kan du se høydepunktene fra toppkampen:

Tredje strake seier

Arna-Bjørnar 3- 1 Lyn, Arna Idrettspark

Ti minutter var spilt da hjemmelaget fikk straffespark etter holding i feltet. Meryll Abrahamsen satte ballen til nede til høyre, men Kirvil Odden slang seg riktig vei. Returen havnet tilbake til Abrahamsen, men skuddet gikk høyt over mål.

Halvveis ut i førsteomgang tok hjemmelaget ledelsen. Karoline Haugland dro seg innover i feltet og fant Linnéa Solvoll Laupstad. Sistnevnte la ballen fint til rette for Mia Jalkerud som smalt til med venstrefoten fra 13 meter. Skuddet gikk utakbart i mål. Dette var også Jalkerud sin siste kamp i Arna-Bjørnar-drakt. Hun og Arna-Bjørnar-keeper Gudbjörg Gunnarsdóttir er samboere, og må flytte hjem på grunn av manglende barnehageplass til sine to tvillinger.

Arna-Bjørnar ledet fortjent 1-0 til pause.

Fem minutter etter pause utlignet gjestene fra Oslo. Laura Gashi kom stormende inn i feltet, og var i en skulder mot skulder-duell med Emelie Lövgren. Den svenske stopperen fikk uheldigvis en fot på ballen og den trillet forbi en sjanseløs Moa Edrud i Arna-Bjørnar-buret.

15 minutter senere tok hjemmelaget tilbake ledelsen. Marte Hjelmhaug tok et innkast kort til Miljana Ivanovic. Serberen dro seg så innover i banen og bøyde ballen i lengste kryss fra skrå vinkel. En fantastisk scoring av innbytteren.

Ti minutter før slutt punkterte Tora Ose oppgjøret. Tanja Myrseth sitt hjørnespark var fint slått, og på første stolpe hadde Ose løpt seg fri. Hun fikk hodet på ballen og styrte ballen kontant i lengste hjørnet.

Her kan du det viktigste fra oppgjøret:

Kolbotn hadde full kontroll mot Klepp

Kolbotn 3-0 Klepp, Sofiemyr Stadion

Etter 27 minutter fikk Klepp corner. Den ble headet vekk, og Kolbotn kontret. Tonje Pedersen fikk ballen på kanten av 16-meteren og slapp den videre til Eline Hegg som kom på et sugende løp. Alene med keeper satt hun ballen iskaldt i hjørnet.

Ti minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen. Tonje Pedersen slo en presis corner, og på første stolpe headet Sara Hørte ballen elegant i mål.

Klepp skape ingenting de første 44 minuttene, men fikk to gigantiske muligheter på tampen av omgangen. Først var det Marie-Yasmine D’Anjou som fikk en stor sjanse. Kantspilleren fikk en fot foran keeper og rundet sisteskanse Hildegunn Sævik. På nokså åpent mål satte hun ballen i stolpen!

I det påfølgende angrepet avsluttet Klepp fra 25 meter. Denne gangen gikk skuddet over keeper, men nok engang sto metallet i veien.

Dermed ledet hjemmelaget med to mål til pause, men gjestene fra Jæren burde ha redusert på tampen.

Halvveis ut i andreomgang punkterte Kolbotn oppgjøret. Innbytter Johanne Fridlund fikk ballen Elma Nelhage. Svensken gjorde et lite rykk og satte ballen sikkert i mål.

Klepp klarte aldri å komme med noen sluttspurt. Dermed vant Kolbotn kontrollert 3-0.

Her kan du se høydepunkter fra kampen:

Merkelig scoring i derbyet

LSK Kvinner 1-1 Vålerenga, LSK-hallen

Kampens første skikkelige mulighet kom etter et kvarter. Rikke Madsen vant ballen høyt i banen, og kom alene med keeper. Ida Norstrøm stoppet imidlertid forsøket til Vålerenga-spilleren.

Etter 20 minutter kom Camilla Linberg seg løs langs dødlinja. Hun la deretter ballen ut i feltet hvor Mimmi Veum hadde løpt seg fri. Fra fem meter banket svensken ballen opp i nettmaskene.

LSK Kvinner var gode resten av omgangen og holdt ballen i laget. Vålerenga slurvet de gangene de fikk låne kula, og det var dermed fullt fortjent at vertene ledet til pause.

Andreomgang fortsatte i samme spor, og LSK Kvinner hadde initiativet. Emilie Haavi kom plutselig alene med keeper fem minutter etter hvilen. Skuddet til LSK Kvinner-kapteinen var imidlertid altfor dårlig, og Jalen Tompkins reddet enkelt.

Hjemmelaget hadde flere muligheter til å øke ledelsen, men så skjedde det som ofte skjer når man ikke scorer selv, nemlig at motstanderen utligner. Vålerenga la inn fra venstre, og Emilie Woldvik skulle klarere, men headingen hennes gikk rett i bakhodet til Celin Bizet Ildhusøy og inn i mål. En utrolig situasjon, men mål er mål.

Ildhusøy spilte forøvrig sin siste kamp i Vålerenga-drakt. Kantspilleren er nemlig solgt til den franske storklubben PSG.

Det endte med poengdeling i derbyet. Det er det Vålerenga som skal være mest fornøyd med.

Se den merkelige scoringen i videovinduet under: 

Ferie som tabelljumbo

Avaldsnes 1-1 Stabæk, Avaldsnes Idrettssenter

Etter 17 minutter kom Iris Omarsdottir alene med keeper, men hun fikk et litt for langt touch og ballen trillet inn til keeper. Det var egentlig den eneste ordentlige muligheten før hvilen.

Til pause sto det dermed 0-0. Førsteomgang var en relativt tam affære, men det var Stabæk som var det beste laget.

Etter hvilen kom Avaldsnes mer med, men det var gjestene som tok ledelsen. Venstre vingback Maren Thoresen la inn etter 67 minutter, og på bakre stolpe sto Melissa Bjånesøy og stanget inn 1-0 til bortelaget.

På overtid utlignet vertene. Karina Sævik fyrte av fra langt hold og skuddet gikk i tverrliggeren. På returen var imidlertid Kristina Svandal, som enkelt bredsidet inn 1-1.

Utrolig surt for Stabæk som var det beste laget i denne kampen. Nå må laget fra Bærum ta ferie på jumboplass, men det er bare to poeng opp til trygg grunn.

Her er høydepunkter fra kampen:

Slik ser tabellen ut etter halvspilt sesong:

TABELL | TOPPSERIEN
1 Sandviken 16 34 46
2 Rosenborg 16 25 42
3 LSK 16 15 34
4 Vålerenga 16 28 32
5 Kolbotn 16 -9 19
6 Arna-Bjørnar 16 -19 17
7 Avaldsnes 16 -7 12
8 Lyn 16 -13 12
9 Stabæk 16 -23 11
10 Klepp 16 -31 7