Blakstad holdt liv i gullhåpet til Rosenborg

Rosenborg slo LSK Kvinner onsdag ettermiddag. Dermed blir det etter all sannsynlighet enten gull eller sølv på trønderne denne sesongen.

Sist oppdatert: 13. okt 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

Denne kampen skulle i utgangspunktet ha blitt spilt i august, men ble utsatt fordi Rosenborg skulle spille treningskamp mot regjerende Champions League-vinner Barcelona.

Kampen ble som forventet tett og jevn, men til slutt var det Rosenborg som kunne smile for tre poeng i toppkampen.

Gausdal var uheldig

Det var LSK Kvinner som tok kommandoen fra start av i dette oppgjøret og hadde mye ball innledningsvis. Kampens første mulighet kom etter en dødball. Ina Gausdal vant duellen i feltet, men headingen gikk rett på Kristine Nøstmo i Rosenborg-buret.

Etter 12 minutter skulle samme Gausdal være maks uheldig. Synne Skinnes Hansen utfordret på høyresiden og fikk etterhvert lagt inn. Inne i boksen sklei midtstopperen ballen i eget nett. 1-0 til trønderne!

Etter 27 minutter fikk gjestene fra Lillestrøm en enorm mulighet til å utligne. Mimmi Löfwenius Veum kom i løpsduell med Ina Vårhus. Sistnevnte gikk i bakken og plutselig var den svenske LSK Kvinner-spissen alene med keeper. Svensken avsluttet lavt og hardt, men Nøstmo vartet opp med en vakker beinparade.

Et par minutter senere hadde vertene en god mulighet til å score. Synne Brønstad spilte Skinnes Hansen gjennom, men avslutningen til kantspilleren gikk i nettveggen fra skrått hold.

Dermed ble det bare én scoring i førsteomgang. Det var en tett og jevn affære, hvor begge lag hadde muligheter til å score, men det ble med selvmålet til Gausdal.

Blakstad avgjorde

I andreomgang var det hjemmelaget som startet best. Etter 55 minutter avsluttet Julie Blakstad i tverrliggeren.

Men det var gjestene som fikk omgangens første nettkjenning. Emilie Woldvik slo et godt innlegg med sin presise venstrefot, og inne i boksen hadde Sophie Román Haug løpt seg fri og satt inn utligningen fra kort hold. En skikkelig goalgetter-scoring.

SERVERTE: Emilie Woldvik noterte seg for nok en bassist denne sesongen.

Rosenborg skulle imidlertid ta tilbake ledelsen rett etterpå. Maria Olsvik slo et godt innlegg, men klareringen fra forsvaret til LSK Kvinner var alt annet enn god. Ballen havnet rett i føttene til Blakstad som banket ballen i en bue over Cecilie Fikserstrand i LSK Kvinner-buret. Det så ut som at skuddet gikk via et LSK Kvinner-bein.

Frem til det gjensto fem minutter av oppgjøret var det sjansefattig på Koteng Arena. LSK Kvinner hadde mye ball, men Rosenborg forsvarte seg eksemplarisk. 85 minutter var spilt da gjestene fikk en brukbar mulighet til å utligne. Nora Eide Lie prøvde lykken fra langt hold, men ballen duppet forsent og landet på nettaket.

Langt på overtid fikk Rosenborg to gigantiske muligheter til å avgjøre kampen. Cesilie Andreassen snappet ballen og avsluttet, men Fiskerstrand reddet. På returen sto superinnbytter Sara Fornes, men også hennes avslutning ble stoppet av landslagskeeperen. To vanvittige redninger!

LSK Kvinner rakk aldri å skape noen flere muligheter. Dermed ble de tre poengene værende i Trondheim. Det betyr at Rosenborg nå har fire poeng opp til serieleder Sandviken. Samtidig fikk de en luke på åtte poeng ned til LSK Kvinner når tre kamper gjenstår. Dermed blir det etter alle solemerker enten gull eller søv til Rosenborg denne sesongen. LSK Kvinner har to poeng ned til Vålerenga som ligger på fjerdeplass, og har alt i egne hender med tanke på bronsemedaljene.

Høydepunkter kan du se her: