Bare nesten i siste bortekamp

Poengdeling mot Lyn

Sist oppdatert: 04. nov 2019 Skrevet av: Admindynamitegirls.no

 

Ingen optimal siste bortekamp for sesongen, da Røa reddet ett poeng i andre omgang.

Poengdeling borte mot Lyn, i en kamp der begge lag spilte på ‘bortebane’, all den tid KFUM Arena ikke er Lyns vante tilholdssted, var ikke hva man håpet på.

En svak førsteomgang etterfulgt av en bedre siste halvdel og ett poeng var resultatet av 90 minutter på Ekeberg lørdag ettermiddag.

– Vi sliter med å vinne andreballer og er ikke tøffe nok i dueller. Vi forflytter beina for sakte og det blir for store avstander i lavt press som Lyn utnytter og spiller seg igjennom til tider. Vi er rett og slett for puslete og mangler å være skikkelig på, uttaler Kamilla Aabel.

For det var liten tvil om at det var skuffede spillere og trenere som gikk til pause. Minuttet før hvilen satte landslagsdebutant Vilde Hasund, med Toppserie-kamper for Dynamite Girls noen år tilbake, inn et frisparkmål av den enkle sorten. Den foregående halvtimen hadde lite annet enn halvsjanser, lavt tempo og vekslende pasningssikkerhet fra begge lag å by på.

Av den ble jentene servert en skyllebøtte og en hårføner i garderoben ved halvspilt kamp. Lite annet måtte til for å snu et kampbilde der Lyn kom stadig nærmere og, dessverre må man nesten si med Røa-øyne, fikk sin scoring etter 44 minutter. Røas kontringsmuligheter var gode og i flertall, men presisjon og samhandlingen som vi tidligere har sett i år var mangelvare denne dagen.

Midtstopper Aabel, som har virkelig stått frem etter at Kristine Leine meldte overgang til Reading i sommer, mener laget omsider hevet seg flere hakk, men at det fortsatt manglet både det ene og det andre på helheten for å hente hjem seieren mot byrivalen.

– Etter pause henter vi oss opp, tar over spillet og fremstår mye bedre som et lag. Vi kjører på fremover, der vi får flere store sjanser som er avgjørende for å punktere kampen, men dessverre er ikke marginene med på vår side, vurderer Aabel.

Frisk Holum

Lynvingen Rebecka Holum snakker samme språk som lagvenninne Aabel da hun uttrykker sin skuffelse etter kampen.

At Røas nummer 26 stormet opp og ned høyreflanken både med og uten ball etter pause var med på å løfte Røas produktivitet utover kampen.

– Vi var for passive, særlig i første omgang. Vi må være på fra start, og være mer effektive foran mål. Det positive var at vi snur det i andre omgang og skaper flere gode målsjanser, sier Holum.

– Vi har mer enn nok sjanser til å avgjøre kampen fordel røa, noe vi skal gjøre i siste kamp mot sandviken.

Stadig flere sjanser og hjørnespark kom Røa-jentene til, og det var også på en slik dødball at utligningen kom.

Etter drøye timen spilt, midt i en gjennomgående positiv Røa-periode, steg vår alles kjære belgier, Justine Vanhaevermaet til værs på en corner fra Vilde Gullhaug Birkeli.

Ny nettsus fra vår nyerklærte luftbaronnesse. Luftig, lekkert, jubel.

En reell sluttspurt førte ikke med seg noe mer, og poengene ble dermed delt.

Siste mulighet for Røa-poeng kommer 16. november, da med Sandviken på motsatt banehalvdel. Har du sett våre planer for den kampen? Klikk HER og les om folkefesten!