Avaldsnes skal spille på Haugesund Stadion

Foto: Jan Kåre Ness, Scanpix

Sist oppdatert: 11. des 2019 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Avaldsnes har søkt om å spille på regionens stadion siden høsten 2018. Nå er det enighet om at fra sesongen 2020 får Toppserie-laget spille fire kamper på Haugesund Stadion.

Slik er modellen

  1. Formannskapet innvilger søknad og åpner for at Avaldsnes Dame Elite AS får spille inntil 3 kamper på Haugesund Stadion i perioden 13. juni – 11. juli. Rundene 11-13, og en kamp i september/oktober under forutsetning av at FKH ikke har hjemmekamp samme helg eventuelt ukedager hvor det ikke avvikles andre kamper på arenaen.
  2. Kommunaldirektøren gis fullmakt til å inngå leieavtale for sesongen 2020.
  3. Leieprisen per kamp settes til kr. 30.000,-.
  4. Eventuelle utgifter knyttet til bruk av flomlys og vanningsanlegg kommer i tillegg til leiepris.

Ved sist søknad ble saken tatt opp i formannskapet, der søknaden ble avslått av hensyn til både kommuneproblematikk og Vard Haugesund sitt herrelag i 3. divisjon. Etter dette har det vært god dialog mellom partene og Vard har fremmet planer om et nytt stadion tilpasset spill i lavere divisjoner og andre arrangementer. Avaldsnes roser tanken om at en ny arena kan være viktig for utviklingsarbeidet av både jenter og gutter.

Avaldsnes gikk også i dialog med forbundet (NFF) og har arbeidet for at NFF og Toppserieforening jobber for å ta bort begrensninger som hindrer toppserielag å spille på de store arenaer. Vi mener at det må normaliseres at kvinner også spiller på topparenaer. Dette arbeidet fortsetter, men vi fikk et fremskritt ved at NFF åpner opp for enkeltarrangementer på stadioner hvor det allerede spiller 2 lag i NFF-styrte ligaer.

I høst la Avaldsnes inn en ny søknad. Denne gang har klubben søkt om å få spille på Haugesund Stadion i perioder der herreklubbene har ferie/landslagspause. Dette er vi veldig fornøyde med. Avaldsnes som klubb har ingen intensjon om å hverken skape trøbbel for andre klubber eller å ødelegge banedekket. Vi mener derimot at det er såpass viktig for regionen vår og fremtidens fotballspillere, at vi gjør vårt ytterste for å ha en god balanse og gjøre alle parter best mulig til lags. I sesongen 2020 ble det innvilget at FKH og Vard Haugesund får ha Haugesund Stadion til hjemmearena, og Avaldsnes får muligheten til å leie ved ledig kapasitet. Da var løsningen vi nå har fått innvilget, det naturlige å søke om.

Avaldsnes inviterer hele regionen til fest på Haugesund Stadion på tre kamper i juni/juli og én kamp på høsten i september/oktober. Avaldsnes, som regionens topplag for kvinner i regionen, ønsker alle hjertelig velkommen til Haugesund Stadion og vi håper å se mange gutter og jenter, kvinner og menn tilstede på stadion.

Avaldsnes ønsker å spille på Haugesund Stadion fordi

  • Haugesund er regionssenter på Haugalandet, og midt i byen ligger Haugesund Stadion. En arena mennesker forbinder med toppfotball og som tiltrekker mennesker fra hele regionen.
  • Det er mange klubber med barne- og ungdomsfotball som bor rundt Haugesund Stadion. Det betyr at det er enklere for unge mennesker å komme på stadion for å se kamp alene når man kan gå, sykle og ta buss til stadion.
  • Det er stadig økende antall klubber som satser på kvinner som spiller fotball. At lagene spiller på ekte fotballstadion er en av måtene de satser på. Det betyr at vi konkurrerer med andre klubber også på anleggssituasjon. Vi ønsker å beholde gode spillere, og tiltrekke oss andre gode spillere. Da er det viktig å ha gode rammer, slik som for herrene.
  • TV bildene fra Toppserien har stadig flere visninger. TV bildene fra stadion er viktige for profileringen av regionens topplag for kvinner, Avaldsnes IL.
  • For å tiltrekke publikum på Stadion er fasiliteter viktige. Spesielt på Haugalandet, hvor solen ikke alltid skinner. Publikum er vant med gode fasiliteter og vi konkurrerer med opplevelsene man får på FKH kamp.
  • Sponsorpleie er viktig for en klubb med ambisjoner. Stadion innehar fasiliteter som lar oss ivareta de som gjør det mulig å ha toppfotball for kvinner på Haugalandet. Det er viktig for Avaldsnes å gi våre samarbeidspartnere den beste profileringen vi kan for å gi verdi tilbake.

Les mer her