Årets spillerforbilde gikk i front

Kristine Leine frontet utfordringene knyttet til å kombinere studier og toppidrett, og skapte massiv oppmerksomhet. Foto: Scanpix

Sist oppdatert: 27. nov 2018 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

Kombinere toppfotball og studier

Kristine Leine har hatt en fantastisk sesong på Røa, og på landslaget. I lengre tid kjempet Røa-spilleren iherdig på flere fronter; på skole og i praksis, på styrkerommet og på banen. Alltid med et mål om å bli en bedre fotballspiller og om å fullføre utdanningsløpet for å bli sykepleier.

Å kombinere jobb og studier er en vanskelig kunst og en krevende oppgave i dag for toppidrettsutøvere. Kristine Leine var åpen og ærlig om sin situasjonen da hun ble nektet utreise på landslagssamling. I kvinnefotballen er det dessverre flere slike skjebner, og ingen særegen situasjon som berørte Røa-spilleren.

Massiv oppmerksomhet

Kristine Leine valgte likevel å fronte problemstillingen, i noe som ble en mediestorm med fokus på utfordringene med å kombinere studier og toppfotball. Det er mange som har fått øynene opp for denne problematikken etter massiv oppmerksomhet, og den ble også synliggjort på et politisk nivå mye takket være Kristine Leine. Les mer om Kristine Leines utfordringer med å kombinere studier og toppfotball, og kampen som til slutt ble for tøff.

Sammen skal vi fortsette å jobbe for at hverdagen til spillerne blir enklere, og fortsette å kunne skape gode forbilder for yngre jenter som har en drøm om å satse på fotballen.

Gratulerer som årets spillerforbilde Kristine.

Se de andre prisene som ble delt ut på Fotballfesten 2018 her