Årets forventningslag

Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Hvilken ellever tror Carl-Erik Torp og Morten Morisbak Skjønsberg kommer til å score høyt på NTB-børsen i år?

Sist oppdatert: 09. des 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

NRK-ekspertene har fått i oppgave å velge elleveren de tror kommer til å score høyt på årets NTB-børs.

I 2020-sesongen dekker nemlig NTB i samarbeid med OBOS alle kampene i Toppserien med reporter som blogger fra kampen direkte. Denne reporteren skal også sette en børs på spillerne etter kampslutt. Det vil si at alle spillerne som er på banen i mer 60 minutter vil få en børskarakter etter hver serierunde.

Dette er Torp og Skjønsbergs utvalgte i en 4-4-2-formasjon:

Keeper: Kristine Nøstmo, Rosenborg
Hun har kanskje den beste pasningsfoten i Toppserien. Tar det hun skal ta, og så er hun veldig bra med beina. Solid og stødig.

Høyreback: Ingrid Ryland, Sandviken
Hun er en rutinert spiller og hadde en ganske god sesong i fjor. Er på et lag som kommer til å kjempe i toppen.
Ingrid Moe Wold har forsvunnet til Spania, så hun har mistet en konkurrent til årets lag der.

RUTINERT: Sandvikens Ingrid Ryland, her mot Marie Dølvik Markussen i Vålerenga i en treningskamp på La Manga. Foto: Mathias Bergeld/ Bildbyrån.

Midtstopper: Malin Brenn, LSK Kvinner
Synes hun ofte går under radaren. Det er ikke en spiller folk snakker så mye om, men Brenn i LSK er meget solid. Veldig god i posisjonsspillet, leser spillet bra, god med ballen og rolig. Hun kommer til å være veldig viktig for LSK i et meget solid forsvar.

Les også: Alt om 1. serierunde i Toppserien

Midstopper: Stine Ballisager Pedersen, Vålerenga
Hun er veldig solid – det er ikke så mye annet å si. Rutinert og gjør det hun skal. Det er en  meget solid firer bak, med spillere som kommer til å spille mye.

Venstreback: Emilie Marie Woldvik, LSK Kvinner
Hun har vært bra lenge for LSK, og tatt steg hvert år. Vi er sikre på at hun kommer til å ha en veldig god sesong på venstrebacken.
Hun har tatt gode steg jevnt og trutt. Hun har mange gode år foran seg og er fortsatt i utvikling. Tatt over back-arven etter Anja Sønstevold og Ingrid Moe Wold, som har hatt de plassene lenge. Og så kom hun inn i sin første A-landslagstropp tidlig i vår.

TAR OPP ARVEN: Emilie Woldvik trekkes frem av NRK-ekspertene på venstrebacken. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Høyrekant: Synne Jensen, Vålerenga
På denne plassen var vi usikre. For det er noen spillere vi tenker bør være på laget, men så har vi sett hvordan trenerne har prioritert spilletid på de siste treningskampene.
Jensen hadde en veldig god sesong i Røa i fjor, og har nå full tillit i Vålerenga. Hun kommer til å spille fast og kommer til å score mange mål. Hun har scoret noen fine mål i de siste treningskampene også. Selv om hun av og til spiller litt mer spiss, så tenker vi at hun kan løse en høyre kant.

Sentral midtbane: Sherida Spitse, Vålerenga
Verdensklasse-spiller. I fjor sommer spilte hun VM-finale for Nederland, så hun har det meste på stell. Hun er en ledertype, fantastisk fot og ikke minst dødballfot, så hun kommer til å bidra masse. Hun er selvskreven på et drømmelag.

VINNERSKALLE: Vålerengas Sherida Spitse var selskreven på forventningslaget til NRK-ekspertene. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Sentral midtbane: Lisa Naalsund, Sandviken
Kommer til å ta nye store steg. Hun er en primus motor i et Sandviken-lag som kommer  til å kjempe om medalje – og kanskje det edleste metallet. Hun er god med ball, fornuftig, flink til å posisjonere seg, god fot og god begge veier. En allrounder på midten for Sandviken.

Venstrekant: Kristine Minde, Rosenborg
Hun har vært fast venstreback på landslaget, men vi tror Rosenborg vil bruke henne mer offensivt. Hun har selvfølgelig masse erfaring fra spill i Sverige, med landslaget og nå i Tyskland med Wolfsburg hvor hun ble seriemester. Etter å ha spilt på et så høyt nivå har hun mye å bidra med. Hun har bra fart, god rutine og er god én mot én.

Les også: Toppserien har fått ny hymne

Spiss: Kennya Cordner, Sandviken
Hun var toppscorer i fjor og er selvskreven. Hun kommer til å putte mange mål for Sandviken i år også. Hun er litt uforutsigbar, litt opp og ned, men samtidig har hun så ekstreme ferdigheter, spesielt i farten sin. Hun skaper sjanser på egen hånd og er en nøkkel i Sandviken-laget.

Her kan du se alle Cordners 17 fulltreffere fra i fjor: 

Spiss: Lisa-Marie Karlseng Utland, Rosenborg
Så har vi en annen hjemvendt stjernespiller. Hun har spilt masse på landslaget de siste sesongene, kommet tilbake fra Reading i England og er klar for Rosenborg.
Samtidig har du Elise Thorsnes, som var bra for LSK Kvinner i fjor, men som nå har vendt tilbake til Avaldsnes.
Det sto mellom Utland og Thorsnes på topp, men vi falt ned på Utland, for vi tror hun fort kan score flere mål, og hun blir en viktig spiller for Rosenborg. Veldig mye av spillet til Rosenborg kommer nok til å bygges opp rundt henne.

VENDER HJEM: Landslagsspiller Lisa-Marie Karlseng Utland skal nå score mål for Rosenborg. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån.