Alle mann til Nadderud

Viktig kamp mot Stabæk

Cathinka Friis Tandberg har vært i strålende form denne sesongen. Nå skal hun være med å senke gamle lagvenninner. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 24. sep 2021 Skrevet av: Thomas Nordenglyndamer.no

 

Det er tre uker siden vi slo Avaldsnes på eget kunstgress. I morgen er det ny Toppserie-runde og for en kamp det skal bli på Nadderud stadion. Stabæk kjemper med nebb og klør for å beholde plassen og trenger virkelig poeng i morgen. Med Lyn-seier så tar vi et stort steg ut av nedrykkskampen og kan fokusere oppover på tabellen.

Er det én bortekamp du skal på i år, så er det denne. Tom Stenvoll og Lyn-jentene oppfordrer sterkt alle Lyn-supportere til å ta den korte turen til Bekkestua lørdag ettermiddag. Dette er en svært viktig kamp for begge lag og med støtte fra tribunen kan det være det som vipper kampen i vår favør. Vi håper å se bortefeltet på Nadderud farget i verdens vakreste farger.

Stabæk
Bærumsklubben har 5 poeng på 12 kamper og ligger på sisteplass, to poeng bak Klepp og syv poeng bak Lyn. Stabæk og Klepp har begge en kamp mindre spilt enn resterende lag, og spiller hengekampen mot hverandre neste helg. Det blir to cupfinaler på rad for de blå.

Stabæk har fortsatt tilgode å ta poeng på hjemmebane denne sesongen. Med 0-0-5 og 3-16 i målforskjell så blinker nedrykkslampene på Nadderud. Deres eneste seier så langt i sesongen kom borte mot Kolbotn i slutten av mai. Utenom det har det blitt to uavgjorte, den ene av de mot oss. For i det første møtet mellom lagene endte kampen 2-2. Stabæk var både heldige og dyktige, da Zara Jönsson utlignet 2 minutter på overtid. Lagene har møttes fem ganger i Toppserien der Stabæk har vunnet tre, Lyn én og én uavgjort.

I landslagspausen har Stabæk benyttet sjansen til å spille to kamper på Sofiemyr stadion. Først tapte de 3-2 mot Norges U23-landslag etter å ha ledet 2-0, og på onsdag tapte de 3-2 mot Kolbotn i en treningskamp på 2×35 minutter.

Stabæk har siden sist hentet inn Shauna Vassell fra England og Amalie Taraldsen fra Fløya, og mistet Mona Hegna til Odd og Caminda Olsen til Medkila.

Lyn
I sist serierunde løsnet det endelig for Lyn-damene. Runa Lillegård scoret to og Cathinka Friis Tandberg scoret sitt første mål i Toppserien, da Avaldsnes ble slått 3-1. Hennes første mål var tydeligvis alt hun trengte, for på landslagsoppdrag for J19 scoret hun begge målene da Irland ble slått. Vi håper 17-åringen fortsetter scoringsformen mot Stabæk i morgen.

Forrige helg ble Grand Bodø slått 4-0 i treningskamp på Kringsjå.

Una Roaldseth Søyland er lånt ut til Fart ut sesongen og er utilgjengelig. I tillegg er fortsatt Josefine Birkelund ute med skade, mens Mari Hasselknippe er tilbake etter å ha vært skadet en periode.

Troppen som reiser til Bekkestua på lørdag er meget klare for kamp og ønsker å revansjere vårens uavgjortkamp.
Forvent full tenning, maks innsats og en intens kamp om tre veldig viktige poeng. Dette er en kamp du ikke vil gå glipp av!

Hvordan se kampen?
Som nevnt over så håper vi på at flest mulig Lyn-supportere tar turen til Nadderud lørdag ettermiddag, for vi trenger støtten i ryggen. Billetter til borteseksjonen får du kjøpt her. Kampstart er 15.00.

Kampen kan også sees på direktesport.no.

Stabæk – Lyn, lørdag 25. september klokken 15.00 på Nadderud stadion.