Alle favorittene vant – slik spilles semifinalene

Sist oppdatert: 14. sep 2021 Skrevet av: Tobias Hafrom

 

Vålerenga, Rosenborg, LSK Kvinner og Sandviken er klare for semifinale i cupen. Alle taklet favorittstemplet i helgens kvartfinaler. Det betyr at vi får to gigantiske oppgjør i semifinalene som ble trukket mandag:

2. oktober klokken 15.00: Vålerenga – Rosenborg
3. oktober klokken 15.15: LSK Kvinner – Sandviken

NRK sender begge kampene.

Kvartfinalene

Sandviken 1-0 Fløya

Kolbotn 1-3 Vålerenga

LSK Kvinner 3-0 Klepp

Rosenborg 4-0 Avaldsnes

Tøffere enn ventet

Sandviken 1-0 Fløya, Stemmemyren kunstgress

Sandviken var store favoritter mot Fløya, men de fikk det tøffere enn ventet.

Hjemmelaget tok en oppskriftsmessig ledelse etter seks minutter. Sandviken tok en corner kort , og Marit Bratberg Lund tok med seg ballen inn i sekstenmeteren. Den målfarlige backen avsluttet mot nærmeste hjørne, og avslutningen var utsøkt. 1-0.

Resten av førsteomgang var sjansefattig. Sandviken trillet ball, men Fløya forsvarte seg eksemplarisk og holdt vertene unna de store mulighetene. Dermed sto det 1-0 til pause.

Etter 65 minutter trodde Elisabeth Terland at hun hadde doblet vertenes ledelse. Hun spilte vegg med Signe Gaupset før hun satt ballen i mål, men dessverre for hjemmelaget var det en hårfin offside!

Fløya fikk et par muligheter mot slutten, men Sandviken hadde tilsynelatende kontroll.

Dermed endte det 1-0 til Sandviken som er videre til semifinalen i cupen. Fløya leverte en meget god kamp, men det ble bare nesten for 1. divisjonslaget. Likevel kan de reise hjem til Tromsø med hodet hevet.

Her er høydepunkter fra kampen: 

Stefanovic gjorde det igjen

Kolbotn 1-3 Vålerenga, Sofiemyr Stadion

Dejana Stefanovic ble den store helten for Vålerenga i seriekampen på Sofiemyr tidligere i sesongen med sine to scoringer. Lørdag gjentok hun bedriften og sendte Vålerenga til semifinalen.

Ti minutter tok det før serberen sendte gjestene i føringen. En corner fra Andrine Tomter var nydelig slått inn på hodet til Stefanovic. Den første headingen så ut til å bli reddet på streken, men den gikk til slutt over mållinja.

Ett minutt før pause doblet Vålerenga ledelsen. En corner ble klarert, men ble plukket opp av Tomter. Backen dro seg innover i banen og skrudde ballen opp i lengste kryss. Rett og slett en fantastisk scoring.

Dermed sto det 2-0 til pause. Omgangen var jevn, men det var fortjent at Vålerenga ledet til pause. Kolbotn hadde en god mulighet da Marit Clausen kom alene med keeper, men spissen satt ballen utenfor.

Kolbotn fikk en drømmestart på andreomgang da Tone Pirisi var våken. Hun stjal ballen på 20 meter og curlet den i vinkelen. Vakkert av midtbanespilleren etter en feil i de bakre rekker av Vålerenga.

Kolbotn var det beste laget i store deler av andreomgang, men Vålerenga forsvarte seg godt. Ti minutter før full tid avgjorde Stefanovic kampen.  Kolbotn rotet bort ballen på midten som gjorde at Stefanovic fikk god tid med ballen på drøye 35 meter. Keeper Siri Ervik var langt ute av målet som gjorde at Stefanovic bare kunne lobbe ballen over keeper før den gikk i garnet.

Dermed var det Vålerenga som kunne juble for semifinaleplass.

PS: Det er ikke høydepunkter av denne kampen grunnet dårlig bildekvalitet. 

Overbevisende

LSK Kvinner 3-0 Klepp, LSK-hallen

I denne kampen hadde LSK Kvinner full kontroll.

Til pause sto de hele 3-0. Den første scoringen kom da Mimmi Löfwenius ble spilt gjennom av Camilla Linberg. Spissen gjorde ingen feil alene med keeper og satt ballen kontrollert i hjørnet.

2-0 var samme oppskrift, men denne gangen var det Emilie Woldvik som fikk æren av å sette ballen i mål. Linberg sendte en fin stikker til venstrebacken og fra litt skrå vinkel satt Woldvik ballen enkelt i mål. En flott avslutning!

3-0 kom da Malin Brenn slo en vakker pasning i bakrom. Löfwenius tok ned ballen på glimrende vis og hamret ballen i nettaket.

Klepp var aldri i nærheten av å gi hjemmelaget kamp. Dermed er det gultrøyene som skal spille semifinale i cupen!

Her er høydepunkter fra kampen:

Utland i kjempeform

Rosenborg 4-0 Avaldsnes, Koteng Arena

17 minutter tok det før Rosenborg tok ledelsen. Synne Skinnes Hansen kom seg fri på kanten og la inn foran mål. Der kom Maria Olsvik på bakerste stolpe og styrte ballen enkelt i mål.

Mot slutten av omgangen fikk Avaldsnes to gode muligheter til å utligne. Den første var da Karina Sævik skøyt fra distanse og ballen smalt i tverrliggeren! Den andre var da Rugile Rulyte vartet opp med en feberredning på en heading fra Gio.

I andreomgang hadde Rosenborg full kontroll. Likevel kom ikke scoring nummer to før det gjensto ti minutter.  Olsvik fikk ballen ute til venstre og la inn foran mål, og der kom Lisa-Marie Utland og løp ballen inn.

Like etterpå ble Utland tredd gjennom, men Avaldsnes fikk stoppet spissen. Ballen triller imidlertid ut til Julie Blakstad som fra ti meter satt ballen fint til side for Victoria Esson.

Rosenborg lekte seg mot slutten av kampen og Utland satt inn sitt andre for dagen fire minutter før slutt! Mali Næss la en fin ball inn på Utland, som på første touch avsluttet inn i mål.

Dermed vant Rosenborg overbevisende 4-0 og er klare for semfinale!

Her er høydepunkter: