1. divisjon: Storseier i Tromsø

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Slik endte den 9. serierunden i 1. divisjon.

Sist oppdatert: 11. jun 2019 Skrevet av: Marita Iversen

 

Marita Holmen Iversen (27) har tidligere spilt for Medkila og Røa. Nå er hun masterstudent ved OsloMet og skriver for Toppfotball Kvinner.

Fløya, som var serieleder før denne serierunden, gikk på et noe overraskende tap for Øvrevoll Hosle i helgen. Fløya har de siste serierundene tatt sterke seire mot Byåsen, Åsane og Grei, og så ut til å være på det berømte vinnersporet. Mot Øvrevoll Hosle sa det derimot stopp, og resultatet ble hele 5-1 til bortelaget. Fire av Øvrevoll Hosles scoringer kom i andre halvdel av andre omgang, så det tyder på at Fløya gikk på en aldri så liten smell på slutten av kampen. Øvrevoll Hosles triumf betyr at de gikk forbi Fløya på tabellen, og ligger nå på 3. plass. Fløya rykket ned fra 1. til 4. plass.

På vinnersporet

Et lag som er på vinnersporet for tiden er Amazon Grimstad. Amazon har vunnet de fem siste kampene sine, inkludert mandagens kamp mot Nanset, og troner øverst på tabellen med 18 poeng. Hønefoss står også med 18 poeng, men med dårligere målforskjell enn Amazon. Hønefoss tok mandag tre poeng mot Snøgg.

Marita Holmen Iversen.
Marita Holmen Iversen.

Spennende i Harstad

Grei Kvinner Elite var gjester hos Medkila på mandag, og tok med seg alle poengene hjem etter en enormt spennende match. Medkila ledet 2-0 til det var 10 minutter igjen av 1. omgang, og det virket da som om Grei skjønte alvoret. På fem minutter hadde de overtatt ledelsen med scoringer av blant annet lånespillerne fra Vålerenga, Kine Myhrer Fløtre og Celin Bizet Ildhusøy. Fløtre scoret på nytt rett etter pause, og økte ledelsen til 4-2. Det ble likevel en spennende 2. omgang da Medkilas Liv Solveig Miklegard reduserte til 3-4 midtveis i omgangen, men resultatet stod seg ut kampen. Grei gikk dermed forbi Medkila på tabellen, og ligger nå på 5. plass mens Medkila ligger på 7. plass.

Kampen i bunnen

De to nederste plasseringene på tabellen er det for tiden Snøgg og Nanset som innehar. Snøgg har tatt to poeng i år, og ser ut til å slite med å komme seg opp i midtsjiktet. Det ser litt lysere ut for Nanset, som med sine seks poeng er fire poeng bak lagene over seg på tabellen. Både Snøgg og Nanset fikk det tøft på mandag, da de spilte mot topplagene Amazon Grimstad og Hønefoss. På 9. og 10. plass ligger Åsane og Kaupanger med 10 poeng hver. Byåsen på 8. plass har også 10 poeng, men bedre målforskjell enn lagene under seg.

Les også: Terminlisten for 1. divisjon

Slik endte 9. serierunde i 1. divisjon:

Grand Bodø – Kaupanger 3-1
Fløya – Øvrevoll Hosle 1-5
Amazon Grimstad – Nanset 3-1
Medkila – Grei Kvinner Elite 3-4
Snøgg – Hønefoss 0-2
Åsane – Byåsen 3-3

Les også: Før runde 9 i 1. divisjon