1. divisjon: Stabæk stikker i fra

Stabæk vant det store toppoppgjøret i 1. divisjon denne helgen. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Medkila holdt følge i fire runder, men i den femte serierunden rykket Stabæk i fra.

Sist oppdatert: 09. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Runden

Stabæk – Medkila 2-1
Kil/Hemne – Øvrevoll Hosle 0-2
Fart – Amazon Grimstad 2-4
Åsane – Fløya 4-1
Hønefoss – Grei 1-1

Les også: Arna-Bjørnar sjokkerte, men LSK Kvinner tok tilbake tabelltoppen

Stabæk vant toppoppgjøret på Nadderud

Stabæk – Medkila 2-1 (2-0)
Mål: 1-0 Melissa Bjånesøy (28), 2-0 Melissa Bjånesøy (40), 2-1 Miriam Vilnes Mjåseth (86)

Denne runden ventet et skikkelig toppoppgjør på Nadderud stadion da Stabæk tok imot Medkila lørdag. Før runden var dette de to eneste lagene som stod med full pott etter fire kamper, og som hadde 12 av 12 poeng. Oppgjøret beviste også mye av grunnen til akkurat det. 

Det var faktisk gjestene fra Harstad som åpnet kampen best, og som skapte de første mulighetene. Allerede etter kvarteret, hadde Medkila hatt to gode muligheter til å ta ledelsen. Men misbrukte sjanser straffer seg ofte mot gode lag.

Like før halvtimen ble rundet fikk Melissa Bjånesøy hodet på ballen og sendte Stabæk i føringen. Bjånesøy fikk stå helt umarkert på 6-7-meter, og takket og bukket for muligheten.

Like før pause skulle også Bjånesøy doble ledelsen. Stabæk fikk straffespark, og der gjorde kapteinen ingen feil. Dermed gikk lagene inn i garderoben på stillingen 2-0 til Stabæk etter en omgang hvor Medkila også hadde hatt sine muligheter til å gjøre mål.

SERIELEDERE: Nå er Stabæk serieledere alene etter seieren mot Medkila. Foto: Kristian Bjerke / SFK Media

Medkila presset på i den andre omgangen i håpet på en redusering. Og etter 86 minutter skulle det lykkes. Miriam Vilnes Mjåseth satte inn 1-2 for Medkila, og håpet om ett poeng var tilstede.

Men noen utligning ble det aldri, og Stabæk vant 2-1 i oppgjøret på Nadderud. En kamp hvor Medkila absolutt ikke gjorde seg bort, mens Stabæk viser igjen hvilken seiersmaskin de er. De leder nå serien på egen hånd med 15 av 15 mulige poeng, mens Medkila er likt med Øvrevoll Hosle på 12.

Øvrevoll Hosle slo tilbake med sterk borteseier

Kil/Hemne – Øvrevoll Hosle 0-2 (0-0)
Mål: 0-1 Joshualyn Favour Reeves (73), 0-2 Joshualyn Favour Reeves (84)

Med fire poeng på de to siste kampene for Kil/Hemne, og tapet mot Åsane for Øvrevoll Hosle, var det ingen enkel oppgave som ventet på Hemne Sparebank Arena. 

Og det var ikke uventet tett og jevnt i oppgjøret på Hemne Sparebank Arena. Før tapet mot Åsane sist, hadde nemlig ikke Øvrevoll Hosle sluppet inn denne sesongen. Det stod her 0-0 etter de første 45 minuttene.

SLO TILBAKE: Øvrevoll Hosle slo tilbake mot Kil/Hemne og tok en knallsterk borteseier. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Gjestene måtte også vente helt til det var spilt 73 minutter av oppgjøret før den første scoringen satt. Joshualyn Favour Reeves sendte Øvrevoll Hosle i føringen, langt på vei mot tre sterke poeng.

Enda bedre ble det også etter 84 minutter da samme spiller, Joshualyn Favour Reeves, igjen noterte seg på scoringslisten og doblet ledelsen til Øvrevoll. Det sikret tre poeng for Øvrevoll Hosle som dermed er tilbake på vinnersporet etter tapet mot Åsane sist. De har nå holdt nullen i fire av fem kamper, mens Kil/Hemne er nummer åtte med fire poeng på fem kamper.

Amazon med første trepoenger – Fart-krisen fortsetter

Fart – Amazon Grimstad 2-4 (1-2)
Mål: 0-1 Cathrine Dyngvold (2), 1-1 Oda Åmland Edvartsen (5), 1-2 Cathrine Dyngvold (23), 2-2 Sara Johansen (54), 2-3 Cathrine Dyngvold (63), 2-4 Johanna Helena Salmïjärvi (87)

Det har på ingen måte vært noen god start på sesongen for Fart etter nedrykket fra Toppserien. Før kampen stod de med kun ett poeng og lå helt sist på tabellen. Bedre ble det heller ikke da Amazon Grimstad kom på besøk – som heller ikke hadde vunnet før helgens oppgjør. 

Men allerede etter to minutter av kampen satt den første scoringen. I det som skulle bli en stor dag for Cathrine Dyngvold, sendte hun gjestene i føringen etter en heading på corner. En verst tenkelig start for vertene, men det gikk raskt i åpningsminuttene her.

For kun tre minutter senere var utligningen et faktum. Oda Åmland Edvartsen utlignet til 1-1, og allerede etter fem minutter var det to scoringer i kampen.

Men igjen skulle Dyngvold notere seg på scoringslisten. Etter 23 minutter spilt sendte hun nok en gang gjestene i ledelsen, og denne gangen skulle de klare å holde på ledelsen litt lenger. Det stod 2-1 til gjestene etter de første 45 minuttene.

ENDELIG: Amazon Grimstad kunne endelig juble for en trepoenger – den første etter at Celine Nergård forlot klubben før sesongen. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Igjen skulle Fart komme tilbake i kampen. Drøyt 10 minutter ut i den andre omgangen scoret Sara Johansen for vertene. Men Dyngvold var enda ikke ferdig med å straffe Fart.

Etter 63 minutter av kampen fullførte Dyngvold sitt hattrick, og sendte igjen Amazon Grimstad opp i ledelsen. Og denne gangen skulle det vise seg å være nok. For like før fulltid satte Johanna Helena Salmïjärvi spikeren i kista med sin 4-2-scoring. Dermed kunne Amazon Grimstad feire sin første trepoenger for sesongen, mens Fart sliter noe voldsomt i bunn.

Den regjerende seriemesteren kjemper om overlevelse?

Åsane – Fløya 4-1 (2-1)
Mål: 0-1 Marthe Hansen (14), 1-1 Ida Skaar Kroken (26), 2-1 Milena Kokosz (28), 3-1 Stine Tompsett Simonsen (51), 4-1 Nina Vestbøstad (74)

Åsane fikk en skikkelig opptur med seier mot Øvrevoll Hosle (2-0) sist, og møtte denne lørdagen et Fløya-lag med null seire denne sesongen. Da lagene møttes denne helgen, var det klasseforskjell på lagene. 

Men det var gjestene i fra nord som tidlig tok ledelsen. Etter 14 minutter av kampen, var gjestene i føringen. Marthe Hansens avslutning fra spiss vinkel gikk i mål, og keeper klarte ikke å stoppe forsøket.

Gleden ble derimot kortvarig for gjestene. Etter halvtimen var kampen nemlig snudd, og Åsane ledet 2-1 etter scoringer av Ida Skaar Kroken og Milena Kokosz. Dermed var Åsane også i føringen da lagene tok pause.

PÅ VINNERSPORET: Åsane har virkelig begynt å finne formen og står med to strake seire. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Bedre ble det ikke for Fløya da Stine Tompsett Simonsen økte ledelsen for hjemmelaget etter et innlegg fra kant. Hun fikk stå umarkert, og det stod 3-1 til Åsane.

Spikeren i kista kom kvarteret før slutt etter en corner. Fløya fikk ikke klarert og Nina Vestbøstad fastsatte sluttresultatet som ble 4-1. Dermed står Fløya fortsatt uten seier denne sesongen, mens Åsane tar sin andre strake.

Poengdeling på Aka Arena

Hønefoss – Grei 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Rikke Thorkildsen (31), 1-1 Silje Bekkåsen Nyhagen (63)

Rundens siste kamp var oppgjøret mellom Hønefoss og Grei på Aka Arena. Det ble en jevn affære hvor Grei spilte sin tredje strake 1-1-kamp. 

For det var gjestene som var det beste laget i den første omgangen, og som etter en halvtime tok ledelsen. Rikke Thorkildsen sørget for at Grei ledet 1-0 til pause.

ETT POENG: Hønefoss kom tilbake i kampen mot Grei og reddet ett poeng. Foto: Hønefoss Ballklubb

I den andre omgangen skulle hjemmelaget komme langt mer med i kampen. Etter å ha skapt noen småfarligheter, var utligningen i boks for Hønefoss etter 63 minutter. Silje Bekkåsen Nyhagen vant duellen mot keeper på bakre stolpe etter en corner, og sikret balanse i regnskapet for hjemmelaget.

Hjemmelaget forsøkte også å jakte tre poeng etter scoringen, og var svært nære på overtid etter en dødball. Men Grei slapp unna, og dermed endte det med poengdeling i siste kamp denne runden – og den eneste denne søndagen.

Etter fem serierunder ser tabellen i 1. divisjon slik ut: 

TABELL | 1.DIVISJON
1 Stabæk 12 24 33
2 Medkila 12 13 27
3 Hønefoss BK 12 13 22
4 Øvrevoll Hosle 11 8 21
5 Åsane 12 12 20
6 KIL/Hemne 11 -2 13
7 Grei Kvinner Elite 12 -4 13
8 Amazon Grimstad 12 -7 13
9 Fløya 12 -17 6
10 Fart 12 -40 1