1. divisjon: Stabæk flyr, mens Fart sliter etter nedrykket

SERIELEDERE: Stabæk leder 1. divisjon etter at tre runder er spilt. Foto: Kristian Bjerke / SFK Media

Sist oppdatert: 27. jul 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Runden

Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle 0-2
Åsane – Grei 1-1
Kil/Hemne – Hønefoss 2-1
Stabæk – Fløya 4-0
Fart – Medkila 1-3

Øvrevoll Hosle murer igjen bakover

Amazon Grimstad – Øvrevoll Hosle 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Anja Avdal (45), 0-2 Julie Støstad (60)

Starten på 2020-sesongen har vært helt glitrende for Øvrevoll Hosle. Før helgens kamp mot Amazon Grimstad var fasiten 6-0 i målforskjell og full pott etter to kamper. Men borte i Grimstad er det sjeldent enkelt, til tross for at Amazon kun stod med ett poeng etter de to første kampene. 

Da førsteomgangen gikk mot slutten, var det gjestene som kunne gå glisende inn i garderoben. Med sin tredje scoring for sesongen, satte Anja Avdal inn 1-0 for Øvrevoll Hosle.

Bildet kan inneholde: 12 personer, folk som står og utendørs
DRØMMESTART: Øvrevoll Hosle har startet 2020-sesongen på strålende vis. Foto: Gisle Olstad, ØHIL

Kvarteret etter hvilen doblet også gjestene ledelsen, da Julie Støstad scoret sitt første mål for sesongen. Det var også nok til å sikre en ny trepoenger for Øvrevoll Hosle, som enda ikke har sluppet inn mål denne sesongen.

I alt har Øvrevoll Hosle nå holdt nullen i seks kamper på rad, med over 540 minutter uten å plukke ballen ut av nettet. Denne ettermiddagen kunne gjestene takke midtstopper Susanne Haaland som leverte bunnsolid defensivt.

Øvrevoll Hosle har dermed fått en fantastisk start på sesongen. Etter tre kamper står laget med 8-0 i målforskjell og ni poeng. For Amazons del, har det vært litt tyngre. De står nå med ett poeng etter tre kamper, med 1-4 i målforskjell.

Neste kamp for Amazon Grimstad er borte mot Medkila. Øvrevoll Hosle tar imot Åsane. 

Sesongens første poeng i Bergen

Åsane – Grei 1-1 (1-1) 
Mål: 1-0 Anna Østrem (24), 1-1 Ebba Lund Andersen (25) 

Med null poeng etter to kamper, har det ikke vært noen enkel start for Åsane på årets sesong. Det var heller ingen enkel oppgave de stod overfor lørdag ettermiddag da Grei var motstander – som stod med tre poeng i forkant av helgens oppgjør.

Og det var i løpet av to minutter at det skulle skje i denne kampen. Først sendte Anna Østrem hjemmelaget i ledelsen, før Ebba Lund Andersen utlignet for Grei, kun minuttet etterpå. Flere mål ble det ikke i omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

ENDELIG: Åsane kunne juble for sesongens første poeng mot Grei lørdag ettermiddag. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Men stort mer skjedde det ikke i kampen, og det endte med ett poeng til hvert av lagene. Det sikret Åsanes første poeng for sesongen, mens Grei nå står med fire poeng etter tre kamper.

Neste kamp for Åsane er ingen enkel oppgave, da møter de Øvrevoll Hosle på bortebane neste søndag. Grei tar imot nyopprykkede Kil/Hemne i jakten på tre nye poeng etter at de åpnet sesongen med full pott.

Les også: Rundens lag i Toppserien, 3. runde

Første seier etter opprykket – Hønefoss med sitt første nederlag

Kil/Hemne – Hønefoss 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Sara Bjerksæter (20), 2-0 Andrea Broholm (62), 2-1 Silje Nyhagen (80)

Etter en positiv åpningskamp hjemme mot Stabæk, ble det langt tøffere for Kil/Hemne borte mot Medkila i andre serierunde, da de tapte 1-6. Enkelt ville det heller ikke bli da Hønefoss, med seks poeng etter to kamper, var motstander i tredje serierunde. Det gikk ganske så bra for hjemmelaget. 

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter 20 minutter, da Sara Bjerksæter sendte vertene til himmels. De hadde også muligheten til å doble ledelsen i den første omgangen, men Karolina Westbyn reddet forsøket. Dermed stod det 1-0 til hjemmelaget etter de første 45 minuttene.

JUBELEN STILNET: Det har vært mye å juble for hos Hønefoss så langt denne sesongen, men mot Kil/Hemne var det hjemmelaget som kunne feire mest. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Hønefoss startet den andre omgangen i et håp om å få satt inn en utligning, men de lyktes ikke. Det straffet seg, og etter timen spilt doblet Andrea Sivertsen Broholm ledelsen for hjemmelaget. Det skulle vise seg å bli den avgjørende scoringen denne ettermiddagen, men det ble ekstra skummelt for Kil/Hemne da Silje Nyhagen reduserte fra straffemerket 10 minutter før fulltid.

Likevel klarte Kil/Hemne å dra i land seieren. Det er deres første denne sesongen etter opprykket fra 2. divisjon. Samtidig noterer Hønefoss seg for sesongens første tap, etter at de hadde startet med full pott i de to første kampene.

Neste kamp for Kil/Hemne er borte mot Grei førstkommende søndag. Hønefoss venter en knalltøff oppgave når Stabæk står på motsatt banehalvdel på lørdag. 

Les også: LSK stoppet Klepps seiersrekke – nå leder de Toppserien

Overlegen seier på Nadderud

Stabæk – Fløya 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Zara Jönsson (2), 2-0 Zara Jönsson (3), 3-0 Zara Jönsson (79), 4-0 Iris Omarsdottir (82)

Sesongen startet på verst tenkelig vis for de regjerende seriemesterne Fløya, da de tapte 0-5 mot Øvrevoll Hosle i første kamp. Det ble en liten opptur med poeng mot Amazon Grimstad sist, men så ventet kanskje sesongens tøffeste kamp borte mot Stabæk. Det ble fryktelig vanskelig for nordlendingene. 

Bedre ble det ikke for Fløya da Stabæk allerede etter to minutter gikk opp i ledelsen etter en heading av Zara Jönsson. Det var starten på det som var i vente. For kun minuttet etterpå tegnet Jönsson seg på scoringslisten nok en gang. Nok en gang var det innlegg fra kant som Jönsson satte i mål. Fløya fikk ikke klarert, og det straffet seg for gjestene. 2-0 allerede etter tre minutter!

Til tross for dette klarte Fløya å stå imot resten av omgangen. Det stod 2-0 til pause, men Stabæk hadde også hatt et annulert mål like etter halvtimen var spilt, og de var langt i fra ferdige for dagen.

FLYR HØYT: Stabæk har fått en drømmestart på sesongen, og jakter opprykk til Toppserien. Foto: Kristian Bjerke / SFK Media

Nok en gang fikk Stabæk et annulert mål like etter hvilen, denne gang for offside. Fløya slapp unna, men 10 minutter før slutt skulle Stabæk punktere kampen.

En lang ball ble slått i bakrom mot Zara Jönsson som noterte seg for sesongens femte scoring, med sin 3-0-scoring. Hun er nå toppscorer i 1. divisjon. Like etterpå satte Iris Omarsdottir inn kampens siste mål, og Stabæk vant komfortabelt 4-0 mot Fløya.

Stabæk er nå serieledere med en enorm målforskjell på 11-1 etter tre kamper. Verre er det for Fløya som enda ikke har vunnet, og står med kun ett poeng etter å ha vunnet serien forrige sesong. 

Neste kamp for Stabæk er borte mot Hønefoss, mens Fløya skal forsøke å jakte sesongens første seier hjemme mot Fart førstkommende lørdag.

Tungt nedrykk

Fart – Medkila 1-3 (0-1)
Mål: 0-1 Ida Fossem (34), 1-1 Sara Johansen (65), 1-2 Sara Aas Berntsen (81), 1-3 Kim Dolstra (88)

Med null poeng og null scoringer etter de to første kampene, gikk Fart inn i den tredje serierunden med verst mulige start. Det står i sterk kontrast til Medkila, som hadde åpnet sesongen med full pott og syv scoringer. 

Det ble heller ikke enkel for fart denne ettermiddagen.

Hjemmelaget innledet kampen på godt vis, og kom til flere sjanser, men det var gjestene som fant veien til nettmaskene først da Ida Marie Fikseth Fossem sendte Medkila i føringen. Med den scoringen gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Medkila.

SAVNET: Julie Blakstad og Mathilde Harviken ser ut til å være savnet hos Fart etter at de begge forlot klubben før sesongen. Foto: Simon Eliasson / Bildbyrån

Men etter 65 minutter var sesongens første scoring for Fart omsider et faktum. Sara Johansen headet inn utligningen, og det stod 1-1.

Etter 81 minutter sank derimot jubelen hos Fart. Gjestene var tilbake i ledelsen, og Sara Regine Aas Berntsen sendte gjestene et langt steg på veien mot tre nye poeng.

Og syv minutter senere var det aldri noen tvil om hvor poengene ville ende. Kim Dolstra økte ledelsen for gjestene, og satte punktum for kampen da hun scoret Medkilas tredje mål for dagen.

Dette resultatet betyr at Fart ligger helt sist i 1. divisjon med 1-10 i målforskjell, sesongen etter nedrykket fra Toppserien. Medkila har fått en langt bedre start, og er nummer to, kun målforskjell bak Stabæk. 

Tabellen i 1. divisjon ser nå slik ut etter tre kamper: 

TABELL | 1.DIVISJON
1 Stabæk 5 13 15
2 Medkila 5 10 12
3 Øvrevoll Hosle 5 8 12
4 Hønefoss BK 4 0 6
5 Grei Kvinner Elite 4 1 5
6 Åsane 4 -1 4
7 Amazon Grimstad 5 -4 4
8 KIL/Hemne 5 -7 4
9 Fløya 4 -9 2
10 Fart 5 -11 1