1. divisjon: Seieren glapp for Fløya

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Heller ikke i den sjette serierunden skulle det lykkes for Fløya.

Sist oppdatert: 16. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Runden

Øvrevoll Hosle – Hønefoss 4-3
Fløya – Kil/Hemne 2-2
Medkila – Grei 2-1
Amazon Grimstad – Stabæk 0-1
Fart – Åsane 0-3

Les også: Vålerenga til topps – Sandviken herjet offensivt

Målfest på Ferd arena

Øvrevoll Hosle – Hønefoss 4-3 (2-2)
Mål: 1-0 Joshualyn Favour Reeves (13), 2-0 Joshualyn Favour Reeves (28), 2-1 Marie Emilie Hustad (38), 2-2 Silje Bekkåsen Nyhagen (43), 3-2 Anja Avdal (76), 3-3 Silje Bekkåsen Nyhagen (88), 4-3 Anja Avdal (90)

Lørdagens eneste oppgjør i 1. divisjon var virkelig av det underholdende slaget. Øvrevoll Hosle tok imot Hønefoss på hjemmebane. Det ble litt av en målfest. 

For det startet veldig bra for hjemmelaget. Med utrolige to scoringer direkte fra corner av Joshualyn Favour Reeves, ledet hjemmelaget 2-0 etter 28 minutter. Men Hønefoss kriget og kjempet seg tilbake før pause.

Marie Emilie Hustad kriget inn 1-2 for Hønefoss etter 38 minutter, før Silje Bekkåsen Nyhagen utlignet like før lagene gikk inn i garderoben.

MÅLFEST: Oppgjøret mellom Øvrevoll Hosle og Hønefoss ble en skikkelig målfest. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Og da Anja Avdal sendte Øvrevoll Hosle tilbake i ledelsen etter 76 minutter, så det veldig lovende ut for hjemmelaget. Men så fikk bortelaget straffe, og der scoret Nyhagen igjen – på returen – etter at keeper først reddet straffesparket. Da skulle man tro at det ville ende med poengdeling. Men slik gikk det ikke.

Plutselig blir en Hønefoss-spiller liggende nede for telling og opphever en offside. Det gjør at Avdal kommer alene med keeper, og setter inn 4-3 for hjemmelaget, som også ble den avgjørende scoringen. Hønefoss-trener Jan Gundro Thorstensen fikk også til slutt gult kort nummer to, og ble sendt av banen i oppgjøret. Dette var virkelig en innholdsrik kamp i det som var den eneste kampen, denne lørdagen.

Seieren glapp for Fløya

Fløya – Kil/Hemne 2-2 (0-0)
Mål: 1-0 Sandra Rebecca Nikolaisen Simonsen (48), 1-1 Andrea Sivertsen Broholm (79), 2-1 Veronika Sæthre, 2-2 Maren Volden Snekvik (90)

Fløya har ikke hatt noen god sesongstart i år, og stod med null seire på fem kamper før helgens oppgjør med nyopprykkede Kil/Hemne. Hjemmelaget lå an til endelig å lykkes, men så raknet det, igjen. 

Men det skulle ta litt tid før det ble virkelig innholdsrikt i denne kampen. For etter de første 45 minuttene stod det 0-0 til pause. Kil/Hemne hadde hatt en ball i nettet etter et hjørnespark, men dommer hadde sett noe i feltet, og godkjente ikke scoringen. Trolig var en spiller for tøff i duell med Fløyas keeper.

JUBLET FOR SCORING: Fløya trodde de hadde sikret tre poeng med sin sene scoring. Men sent i kampen utlignet Kil/Hemne. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Ikke lenge etter hvilen kom scoringen for Fløya. Vilde Bratland mottok ballen ute til høyre i bakrom, la inn lavt og der stormet Sandra Simonsen inn. Hun kunne ikke gjøre annet enn å score, og sendte Fløya i føringen.

Scoringen så ut til å føre Fløya til en seier, men så utlignet gjestene drøyt 10 minutter før slutt. Sara Eggesvik gjorde et glitrende forarbeid og fant Andrea Broholm som utlignet for gjestene.

Men Fløya var ikke ferdig scoret, og etter 87 minutter scoret de målet som de trodde ville gi tre sesongens første trepoenger. Veronika Sæthre headet inn en corner, men det var usikkert om ballen var over streken. Til slutt, etter en samtale med assistentdommer, dømte hovedommer scoring, og Fløya var tilbake i ledelsen.

Det skulle likevel ikke lykkes i dag heller for Fløya. Dommer pekte på straffemerket etter en hands i Fløyas 16 meter. Og fra 11 meter gjorde Maren Snekvik ingen feil, da hun satte inn 2-2 for gjestene. Dermed er Fløya fortsatt uten seier denne sesongen, mens Kil/Hemne er plassen over Fløya, på åttende plass.

Medkila – Grei 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 Rikke Fleischer Nedreaas (30), 1-1 Miriam Vilnes Mjåseth (40), 2-1 Lotte Fikseth Fossem (66)

Det ble 1-2-tap på Nadderud sist helg for Medkila mot Stabæk. Derfor var det enda viktigere å komme tilbake på vinnersporet da Grei var på besøk denne helgen. Men med kun ett tap før helgens kamp for Grei, var det ingen enkel oppgave som var i vente. 

Og det var gjestene som først kunne juble for scoring i oppgjøret. Rikke Fleischer Nedreaas sendte Grei i føringen etter at en feil hos Medkila ble utnyttet. Grei kontret og Nedreaas satte inn 1-0.

Men ikke lenge før pause utlignet hjemmelaget. Lotte Fossem stusset et innlegg videre mot Miriam Vilnes Mjåseth som satte inn 1-1 for Medkila. Dermed tok lagene pause på stillingen 1-1.

I LEDELSEN: Grei tok ledelsen i oppgjøret med Medkila. Men det var hjemmelaget som til slutt kunne juble for seier. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Ikke lenge etter at timen var spilt, kom også avgjørelsen i kampen. Lotte Fossem kom på skuddhold og satte ballen i mål.

Den scoringen ga Medkila tre nye og viktige poeng i kampen om et eventuelt opprykk. Avstanden opp til Stabæk er fortsatt den samme, men Medkila står kun med ett poengtap denne sesongen. Grei taper sin første kamp siden den andre serierunden mot Øvrevoll Hosle.

Nest helg får Grei en knalltøff oppgave når Stabæk kommer på besøk. Medkila skal spille nok et toppoppgjør når Øvrevoll Hosle er motstander på bortebane.

Overtidsscoring sikret ny Stabæk-seier

Amazon Grimstad – Stabæk 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Justine Kielland (90)

Stabæk var store favoritter før møtet med Amazon Grimstad søndag ettermiddag, og det var nok få som levnet hjemmelaget noen særlig stor sjanse i kampen. Men gjestene fra Nadderud fikk det langt i fra enkelt da de slet seg til sin sjette strake seier. 

Etter den første omgangen i Grimstad var det likt mellom lagene, uten scoringer og det stod dermed 0-0 til pause.

DRAMATIKK: Justine Kielland sikret tre viktige poeng for Stabæk sent i oppgjøret mot Amazon Grimstad. Foto: Kristian Bjerke / SFK Media

Men helt på tampen skulle det lykkes for Stabæk. Justine Kielland fikk satt inn vinnermålet for gjestene, og sørget dermed med sin viktige scoring at Stabæk fortsetter på vinnersporet. De har seks strake seire og beholder avstanden ned til Øvrevoll Hosle og Medkila. Neste helg kan det bli enda bedre, for da møter Medkila – Øvrevoll Hosle.

Amazon Grimstad står fortsatt kun med én seier denne sesongen, men har hatt bedring i det siste. Forrige runde ble det 4-2-seier mot Fart, og i dag var de virkelig nære å ta poeng fra suverene Stabæk.

Les også: Her er rundens lag fra den sjette serierunden i Toppserien

Åsane er i storform

Fart – Åsane 0-3 (0-2)
Mål: 0-1 Milena Kokosz (10), 0-2 Thea Notland (45), 0-3 Synne Eide Bjørnebøle (70)

Det har virkelig ikke gått veien for Fart denne sesongen etter nedrykket fra Toppserien. Og søndag ble det ikke noe bedre da formlaget Åsane kom på besøk  – som hadde tatt syv poeng på sine tre siste kamper før oppgjøret. 

Og gjestene skulle fortsette i det samme sporet. Allerede etter 10 minutter av kampen scoret Milena Kokosz 1-0, og Åsane var i ledelsen. Bedre ble det heller ikke for Fart da Thea Notland doblet ledelsen like før pause for Åsane.

STORFORM: Åsane er i storform om dagen etter en litt tung sesongstart. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Spikeren i kista kom også 20 minutter før slutt. Da var det Synne Eide Bjørnebøle som fastsatte sluttresultatet, og sørget for en ny trepoenger for Åsane. De har nå vunnet tre av de fire siste, og er ubeseiret på fire kamper. For Fart er det verre. De står med null poeng, har ett poeng og ligger sist i 1. divisjon etter seks serierunder.

Neste helg venter en svært viktig kamp for Fart. Da er det tur til Trondheim som gjelder, når Kil/Hemne er motstander på bortebane. Oppturen for Åsane bare fortsetter og de er nå nummer fire. Neste helg venter Amazon Grimstad på hjemmebane.

Tabellen i 1. divisjon ser nå slik ut: 

TABELL | 1.DIVISJON
1 Røa Fotball Elite 16 40 38
2 Åsane 16 17 35
3 Øvrevoll Hosle 16 12 31
4 Amazon Grimstad 15 3 26
5 Hønefoss BK 16 -11 20
6 Medkila 16 -17 19
7 Fløya 16 0 18
8 KIL/Hemne 16 -6 14
9 Grei Kvinner Elite 15 -7 14
10 Fart 16 -31 9